ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 6 ارديبهشت 1388     |     کد : 2453

یکشنبه 6 ارديبهشت 1 جمادي الاول 26 آوريل

تولد شرف الدين خالد فيني كاشاني  كاتب ديوان ملكشاه سلجوقي در سال 459هجري قمری

« شرف الدين خالد فيني كاشاني» يكي از كاتبان ديوان ملكشاه سلجوقي در سال 459هجري قمری  متولد شد. او از اهالي كاشان و كنيه اش ابونصر بود. فيني كاشاني نسبت به خواجه نظام الملك ارادتي خاص داشت و در ايام وزارت او در عصر بركياق كه منجر به قتل خواجه گرديد به قدري متأثر و متألم شد كه از كار كناره گرفت، و به بصره رفت و در آنجا به دور از غوغاي دربار به مطالعه علم ادب و مباحثه با شعراء و ادب پرداخت. او در بصره با فاضل معروف ابومحمد حريري آشنا شد و حريري مقامات خود را بنام او تأليف كرد. فيني كاشاني از منشيان زبردست فارسي زبان بود. او كتابي از زندگي خود در ايام وزارتش در دستگاه سلاجقه ايران بر شته تحرير در آورد. اين اثر كه از نمونه هاي خوب انشاء فارسي است مستمل بر اشعار شاعران بزرگ قديم مي باشد و بنام نفثة المقدور مشهور است. گفتني است كتاب به انشاي شهاب الدين زيدري با تصيح دكتر امير حسين يزدگردي در سال 1343شمسي به چاپ رسيد؛ و در سال 1370تجديد چاپ گرديد.

 

درگذشت شيخ كاظم ثميمي بغدادي معروف به ازري در سال 1211هجري قمري

شيخ كاظم ثميمي بغدادي معروف به ازري شاعر تواناي عراقي در سال 1211هجري قمري در 80 سالگي در شهر كاظمين بدرود حيات گفت. وي مرد فاضل، اديب، مداح اهل بيت و صاحب قصيده معروف هائيه است. صاحب جواهر اجر و صواب اخروي اين قصيده را بر جواهر الكلام كه نظير آن بر فقه جعفري تأليف نشده؛ ترجيح داده است. از آثار به جاي مانده از اين شاعر عرب علاوه بر ديوان اشعار، قصيده بلند قرآن الشعر الاكبر مي‏باشد كه در مدح حضرت محمد (ص) سروده شده و بيش از يك هزار بيت است.

 

اعلام حكم تحريم تنباكو از طرف آيت الله ميرزاي شيرازي در سال 1309 هجري قمري

حكم تحريم تنباكو كه از جانب آيت الله ميرزاي شيرازي مرجع علي الاطلاق شيعه در سال 1309 هجري قمري در سامرا صادر شده بود، اعلام گشت. امتياز خريد و فروش توتون و تنباكو از جانب ناصر الدين شاه طي حكمي به ماژورتالبوت وشركاي او واگذار شده بود. در متن اين امتياز آمده بود كه خريد و فروش و ساختن توتون وتنباكو تا انقضاي مدت 50 سال از تاريخ امضاء اين انحصار به ماژور تالبوت و شركاء واگذار مي شود. حق المتياز آن سالي 15000 ليره مي باشد و هيچگونه ماليات و عوارضي به آن تعلق نمي‏گير؛ ولي يك چهارم از عوايد آن بعلاوه حق المتياز به دولت ايران پرداخت شود. همچنين ذكر شده بود كه مردم مكلفند محصول مضوع امتياز را فقط به كمپاني بفروشند. آيت الله شيرازي پس از اطلاع از اين امتياز استعماري چندين بار به شاه اخطار كرد و چون نتيجه مطلوب حاصل نشد در سال 1309 قمري طي فتواي كوتاه چنين اعلام داشت: بسم الله الرحمن الرحيم اليوم الستعمار تنباكو و توتون باي نحوكان در حكم محاربه با امام زمان (عج) است. اين حكم موجب تحريم عمومي مردم؛ تزلزل موضع شاه، و لغو امتياز مزبور در جمادي الثاني همين سال گرديد.

 

شهادت حجة الاسلام والمسلمين مهدي شاه آبادي در سال 1363 هجري شمسي

حجة الاسلام والمسلمين مهدي شاه آبادي از علما و چهرهاي سر شناس انقلاب اسلامي ايران و حوزه علميه در سفري به جبهه هاي جنگ حق عليه باطل در 6 ارديبهشت سال 1363 هجري شمسي به شهادت رسيد. شهيد شاه آبادي در زمان حكومت ستمگر پهلوي بطور فعال در مبارزات اسلامي مردم شركت داشت، ماموران سائواك اورا چندين بار دستگير وزنداني كردند اما سرانجام با پيرزوي انفلاب از زندان آغاز شد و ازجمله نمايندگان منتخب مردم در دوره اول مجلس شوراي اسلامي بود .

 

چاپ نخستين روزنامه جهان در سال 1630 ميلادي

در 26 آوريل سال 1630 ميلادي نخستين روزنامه جهان در آلمان بنام «لوز» چاپ و منتشر شد. در حال حاضر تنها چند نسخه از اين روزنامه باقي است. كه در موزه ها ي بزرگ دنيا نگهداري مي شود.

 

تشکیل سازمان مخوف گشتاپو در آلمان در سال 1933 ميلادي

سازمان مخوف گشتاپو در آلمان در سال 1933 ميلادي بوجود آمد مؤسس اين سازمان هولناك، «هرمان گورينگ» مارشال آلمان نازي از افسران ارشد هيتلر بود، گشتاپو به مفهوم پليس مخفي است وهدف از ايجاد اين سازمان شناسايي، دستگير و اعدام افرادي بود كه به هرعنوان با نازيسم وهيتلر مخالف بودند. هاينريش هيملر از معروفترين رؤساي گشتاپو بود كه از سال 1934ميلادي تا پايان عمرش در اين سمت بود.

 

انفجار در نيروگاه اتمي چرنوبيل اوكراين در سال 1968 ميلادي

بزرگترين و شديدترين حادثه اتمي در نيروگاه اتمي چرنوبيل اوكراين در سال 1968 ميلادي بوقوع پيوست. در پي اين انفجار اين راكتور اتمي در 130 كيلو متري شمال كي اف اين منطقه به جهنم مبدل شد و امواج راديو اكتيو در فضاي اطراف پراكنده شد و با وزش باد در همه جا گسترش يافت. در اين حادثه عدهاي زيادي جان خود را از دست دادند و بيش از200تن مجروح شدند.

 

 

 

 


نوشته شده در   يکشنبه 6 ارديبهشت 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode