ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 3 شهريور 1390     |     کد : 24403

پنج شنبه 3شهريور24 رمضان 25 اوت

439 سال پيش در شب 24 اوت سال 1572 ميلادي سران پروتستان ها كه براي مراسم ازدواج رئيس خود هانري دوناوار با مارگرت دووالوا خواهر شارل نهم در پاريس جمع شده بودند...

قتل عام پروتستان‌ها در فرانسه
جام جم آنلاين: 439 سال پيش در شب 24 اوت سال 1572 ميلادي سران پروتستان ها كه براي مراسم ازدواج رئيس خود هانري دوناوار با مارگرت دووالوا خواهر شارل نهم در پاريس جمع شده بودند ، به دستور كاترين دومديسي ، مادر شارل نهم ، پادشاه فرانسه مورد حمله كاتوليك ها قرار گرفته و قتل عام شدند.
در شب 24 اوت كه با جشن سن بارتلمي مصادف است ، ناقوس كليساي سن ژرمن لوكسروا ، در مقابل كاخ لوور اقامتگاه پادشاه فرانسه به صدا درآمد. صداي ناقوس علامت آغاز قتل عام پروتستان ها بود.

حدود 30000 پروتستان در پاريس و در ساير شهرهاي فرانسه توسط كاتوليك ها كه توسط كاترين دومديسي و خانواده گيز تحريك شده بودند ، قتل عام شدند.

هانري دوناوار كه بعدها با نام هانري چهارم پادشاه فرانسه شد و سرسلسله بوربون ها بود ، با اقبال خوش و كمك مارگرت دووالوا همسرش توانست از چنگ تعقيب كنندگان فرار كرده و جان سالم به در برد.

قبل از قتل عام سن بارتلمي ، تعداد پروتستان ها حدود سي درصد جمعيت فرانسه بود و حتي اين تناسب در طبقه نجبا از سي درصد نيز فراتر مي رفت.

كاترين دومديسي ، ملكه فرانسه و مادر شارل نهم كينه ويژه اي به پروتستان ها داشت.

او پس از مرگ همسرش هانري دوم مدتي نايب السلطنه فرانسه بود و حتي پس از به تخت نشستن شارل نهم ، به دليل اين كه شارل از تعادل روحي و سلامت جسمي برخوردار نبود ، كماكان قدرت خود را حفظ كرد.

كاترين دومديسي داراي متحد نيرومندي به نام دوك دوگيز بزرگ خاندان گيز بود كه او نيز از دشمنان خوني پروتستان ها محسوب مي شد.

تا قبل از قتل عام سن بارتلمي درگيري ها ميان كاتوليك ها و پروتستان ها ، علي رغم وحشيگري ها پراكنده بودند اما پس از اين واقعه فاجعه بار، جنگ مذهبي ميان پيروان دو مذهب سراسر فرانسه را در برگرفت.

به اين ترتيب در شب 24 اوت سال 1572 ميلادي كه مصادف با جشن مذهبي سن بارتلمي بود ، بسياري از سران و بزرگان مذهب پروتستان در اثر توطئه كاترين دومديسي و خاندان گيز قتل عام شدند. اين قتل عام در تاريخ به قتل عام سن بارتلمي مشهور شده است.

اين واقعه شوم منجر به يك جنگ خونين مذهبي شد كه تا سال 1598 به طول انجاميد.

پس از آن تعداد زيادي از پروتستان هاي فرانسه كه اغلب صنعتگر بودند به انگلستان و ديگر كشورهاي پروتستان مذهب مهاجرت كردند و اين مساله تا سالهاي مديد اقتصاد فرانسه را دچار ركود كرد. 

1320 شمسی: اشغال ایران توسط متفقین 

دولت ایران، از همان لحظه که جنگ در اروپا درگرفت، آشکارا و رسما اعلام بی‌طرفی کرد اما بی‌طرف‌ماندن، عملا غیرممکن بود؛ شوروی که در جبهه جنگ شکست خورده بود، همواره در حال تحریک و توطئه بود، ترکیه که هنوز خاطره تجزیه امپراتوری عثمانی را از یاد نبرده بود، اعلام بی‌طرفی کرد، عراق هم از جنگ جهانی اول تحت قیمومیت انگلیس قرار داشت.

خلیج‌فارس و سرزمین‌های جنوبی آن نیز به‌طور کامل در حیطه نفوذ انگلیس قرار گرفت، هند همچون معدن عظیمی از ذخایر انسانی و مالی به‌طور کامل در دست انگلیس قرار گرفته بود و در افغانستان حکومت دست‌نشانده انگلیس بر سر کار بود. رضاخان که با اراده انگلیس به‌قدرت رسیده بود، در ایران یکی از دهشت‌آورترین حکومت‌های استبدادی را که تا آن هنگام، کمتر به خود دیده بود، بر ایران حاکم ساخته بود. با این اوصاف اشغال ایران در سوم شهریور 1320 خیلی سریع و آسان تحقق یافت.

1320 شمسی: کشته‌شدن دریادار بایندر

غلامعلی بایندر، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران بود که در جریان درگیری‌های میان قوای ایران و انگلستان در جنگ جهانی دوم در تاریخ 3 شهریور 1320 کشته شد. به‌دنبال شکست مذاکرات ایران و انگلیس درباره بازپس‌گیری جزایر سه‌گانه ایران، مقامات دولتی و نظامی ایران در سال‌های 1933 و 1934 میلادی از این جزایر دیدار کردند. در این بازدیدها دریادار «بایندر» فرمانده وقت نیروی دریایی پس از گفت‌وگو با ساکنان جزیره به مقامات نظامی بریتانیا اظهار داشت که جزیره‌های سه‌گانه، بخشی از سرزمین ایران است. دریادار بایندر، برای چاره‌اندیشی و آماده‌باش به ستاد نیروی دریایی جنوب، به‌سوی خرمشهر به‌راه افتاد ولی پیش از آنکه به خرمشهر برسد، با آتش ناگهانی مسلسل‌های انگلیسی از پای درآمد.

1377 شمسی: درگذشت صاحب تفسیر آسان

آیت‌الله شیخ محمدجواد نجفی، از نویسندگان و عالمان معاصر، در سال1302 شمسی در یکی از روستاهای توابع خمین در استان مرکزی به‌دنیا آمد. وی پس از فراگیری علوم مقدماتی، در 20سالگی جهت ادامه تحصیل به اراک و تهران رفت و در فقه، اصول، تفسیر و علوم عقلی به تبحر رسید. ایشان سال‌های زیادی از عمر خویش را به تألیف و تصنیف آثار ارزشمند گذراند. از این استاد محقق، آثار متعددی برجای مانده که مصباح‌الشیعه، لطایف ‌الصلوه، زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی و نیز ترجمه کتب دیوان حضرت علی‌بن ابی‌طالب، کتاب المهدی و اثبات‌الوصیه از آن جمله‌اند. همچنین تفسیر آسان که 16جلد از آن به‌چاپ رسیده، از آثار ایشان است. این عالم ربانی و محقق گرانقدر در 3 شهریور 1377 شمسی بدرود حیات گفت و به جوار رحمت حق شتافت.

1900 میلادی: درگذشت نیچه

فردریش ویلهلم نیچه، فیلسوف، شاعر،‌ آهنگساز و فیلولوژیست کلاسیک آلمانی در 15 اکتبر سال 1844 میلادی در روکن پروس به‌دنیا آمد. مشهورترین عقاید وی نقد فرهنگ و فلسفه امروزی بر مبنای سؤالات بنیادینی درباره بنیان ارزش‌ها و اخلاق بوده است. او پس از عید پاک 1865 تحصیل در رشته الهیات را در نتیجه ازدست‌دادن ایمانش رها ‌کرد. او اعتقاد داشت: «در حقیقت تنها یک مسیحی واقعی وجود داشته که او نیز بر بالای صلیب کشته شد». در سال1869 نیچه شهروندی «پروسی» خود را ملغی کرد و تا پایان عمرش بی‌سرزمین ماند. او درحالی که در آلمان،‌ سوئیس و ایتالیا سرگردان بود و در پانسیون زندگی می‌کرد، بخش عمده‌ای از آثار معروف خود را نوشت. نیچه به مسیحیت خالص و پاک که به‌زعم او «در تمام دوران» امکان ظهور دارد، احترام فراوان می‌گذاشت. او 10سال پایان عمرش را در جنون به‌سر برد و سرانجام در 25 آگوست سال1900 در وایمار و پس از تحمل یک دوره طولانی بیماری بر اثر سکته مغزی درگذشت.

1936 میلادی: اعدام کامنف به‌دست استالین

لوبوریسویچ کامنف، انقلابی بلشویک و از برجسته‌ترین سیاستمداران اتحاد شوروی بود. او مدت کوتاهی در سال1917 رهبر صوری دولت شوروی بود و در سال 1919 از اعضای مؤسس دفتر سیاسی حزب بلشویک بود. کامنف، پس از مرگ لنین، ابتدا به پشتیبانی استالین پرداخت و به همراه گریگوری زینوویف، دیگر انقلابی بلشویک، باعث به‌قدرت‌ رسیدن وی شد. پس از قدرت‌گیری بی‌حد و حساب استالین، کامنف و زینوویف، علیه استالین، به تروتسکی پیوستند. کامنف زندانی شد و به‌جرم طراحی نقشه قتل استالین در 25 آگوست 1936 در مسکو محاکمه و اعدام شد.


نوشته شده در   پنجشنبه 3 شهريور 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode