ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 29 ارديبهشت 1403
شنبه 29 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 18 خرداد 1390     |     کد : 20679

دماي ميانگين تابستان ها روبه افزايش است

محققان پشس بینی می کنند در فاصله 20 تا 60 سال آینده بسیاری از مناطق جهان شاهد بروز تابستان های داغ و بی سابقه ای خواهند بود .

جام جم آنلاين: محققان پشس بینی می کنند در فاصله 20 تا 60 سال آینده بسیاری از مناطق جهان شاهد بروز تابستان های داغ و بی سابقه ای خواهند بود .

این روز ها بسیاری از شهرهای ایران روز های گرمی را تجربه می کنند. تابستانی گرم و داغ. البته تابستان ها همیشه روزهای گرمی را داشته اند که فعالیت های بیرون از خانه را برای مردم، چند روزی دشوار می کرده اند، اما به نظر می رسد روند روزهای گرم سال در حال افزایش است و تابستان های گرم تری را این سال ها تجربه می کنیم.

این موضوع تنها مربوط به کشور ما نیست. بر اساس گزارشی که به تازگی منتشر شده است، گروهی از محققان اعلام کرده اند این احتمال وجود دارد که در طی 20 تا 60 سال آینده نواحی استوایی و نیمکره شمالی شاهد افزایش بی بازگشت دمای هوا در تابستان ها باشند.

در این مطالعه که در ژورنال تغییرات اقلیم دانشگاه استنفورد منتشر می شود، محققان ادعا کرده اند بسیاری از نواحی استوایی آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی طی 2 دهه آینده شاهد ظهور تابستانهای داغ دایمی باشند که در آن دمای میانگین تابستان ها در سال های پیاپی با کاهش مواجه نخواهد شد.

بر اساس نتیجه این تحقیق وضعیت مشابهی برای عرض های میانی اروپا، چین و آمریکای شمالی نیز با وقفه ای زمانی و در فاصله 6 دهه آینده رخ خواهد داد.

>> مدل های اقلیمی پیش بنی می کنند روند گرم شدن فصل ها با سرعت بیشتری در حال رخ دادن است و شاید حتی نواحی شمالی زمین بهزودی شاهد تابستان های داغ بی سابقه ای باشند. CREDIT: © Lane Erickson | Dreamstime.com

مدیر این پروژه تحقیقاتی ، نوح دیفنباق (Noah Diffenbaugh) دانشیار دانشگاه استنفورد ،در باره این تحقیق می گوید:«براساس مدل سازی هایی که گروه ما انجام داده است، نواحی وسیعی از سیاره ما تا نیمه قرن جاری شاهد افزایش شدید گرما خواهند بودبه طوریکه حتی خنک ترین تابستان های این مناطق در سال های پیش رو از گرمترین تابستان هایی که تا کنون شاهد بوده اند هم گرم تر خواهد بود.»

محققان برای این نتیجه گیری بیش از 50 مدل جوی را که از جمله شامل مدل سازی های رایانه ای ازپیش بینی هوای قرن بیست و یکم و نمونه هایی که بازتولید وضعیت جوی قرن بیستم را محاسبه می کردند، مورد بررسی و تحلیل دقیق قرار داده اند و از داده های تاریخی آب و هوایی 50 سال گذشته نیز استفاده کرده اند.

این نتایج در عین حال نشان از آن دارد که افزایش دمای میانگین تابستانی در مناطق حاره ای با سرعت بیشتری در حال رخ دادن است و مناطقی مانند آمریکای شمالی، چین و نواحی مدیترانه ای اروپا، از دهه 2070 شاهداین موج گرمایی بازگشت ناپذیر خواهند بود.

به گفته مدیر این پروژه نتایج این تحقیق به طور کامل با پیشبینی های ناشی از تغییرات اقلیمی سازگار است.

افزایش دمای میانگین فصل ها تاثیرات چشم گیری بر سلامت انسان، کشاورزی و دیگر زمینه هایی دارد که بر زندگی مردم و محیط زیست تاثیر مستقیم دارد. به ویژه اگر به یاد بیاوریم موج گرمای سال 2003 باعث مرگ بیش از 40 هزار نفر در اروپا شد می توان انتظار روزهای دشواری در آینده داشت.

با مطالعه پیش بینی هایی مانند این، شاید دمای این روزهای شهرهای تهران چندان هم گرم به نظر نرسد و شاید باید فکری برای آینده ای کرد که در آن، از روزهای تابستان امسال به عنوان روزهای خنک یاد خواهیم کرد.

منبع: لایو ساینس / بازنویسی: پوریاناظمی


نوشته شده در   چهارشنبه 18 خرداد 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode