ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 8 ارديبهشت 1403
شنبه 8 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 16 آذر 1402     |     کد : 202443

برگزاری پیش همایش بررسی اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در دانشگاه تبریز

پیش همایش بررسی اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان‌شرقی و جمعی از اساتید و اندیشمندان در دانشکده‌ الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تبریز برگزار شد.

 پیش همایش بررسی اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان‌شرقی و جمعی از اساتید و اندیشمندان در دانشکده‌ الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، پیش همایش بررسی اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور حجت‌الاسلام رسول خضرلو، ، رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان‌شرقی و جمعی از اساتید و اندیشمندان روز گذشته ۱۴ آذرماه در دانشکده‌ الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تبریز برگزار شد.

حجت‌الاسلام رسول خضرلو، رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان‌شرقی، در این همایش گفت: کنگره‌ بین‌المللی اندیشه‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی) علاوه بر ایران در کشورهای آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، لبنان و سوریه نیز برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به کم اطلاعی مجموعه‌ها و مراکز علمی، اساتید و دانشجویان نسبت به شخصیت علمی رهبر معظم انقلاب، گفت: یکی از نشانه‌های اثبات این موضوع، چاپ کتاب تفسیر سوره‌ برائت نوشته‌ رهبر معظم انقلاب است که سال ۱۳۵۱ نوشته شده ولی سال ۱۴۰۱ (۵۰ سال بعد) به چاپ رسید.

خضرلو، در خصوص زندگینامه‌ مقام معظم رهبری نیز خاطرنشان کرد: ایشان سال ۱۳۱۸ در شهر مشهد متولد شده‌اند. پدر ایشان آیت‌الله جواد حسینی خامنه‌ای و مادرشان الحاجیه خانم خدیجه میردامادی بود. پدربزرگ پدری‌شان آقا سید حسین خامنه‌ای از مدرسین مدرسه‌ علمیه‌ طالبیه‌ تبریز و امام جمعه‌ مسجد جامع تبریز بود و پدربزرگ مادری‌شان نیز سید هاشم میردامادی از مفسّرین قرآن در مسجد گوهر شاد بود.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان‌شرقی، با اشاره به برخی از دیدگاه‌ها در خصوص زادگاه و محل رشد حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفت: برخلاف عده‌ای که قصد انحصار رهبر معظم انقلاب به یک استان و شهر خاصی را دارند، این موضوع اولویت اصلی ما نیست. چراکه ایشان شخصیت فرامکانی دارند و اولویت اول و ناخدای جبهه‌ حق هستند.

وی ادامه داد: حضرت آقا یکی از شاگردان برجسته‌ علامه طباطبایی در بین سال‌های ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۳  بودند و اولین دوره‌ تفسیر خودشان را تحت عنوان «تفسیر عمومی» درسال ۱۳۴۳ و در ۲۵ سالگی آغاز کردند که در نوع خود کار بسیار بزرگی بود.

خضرلو، در خصوص دوره‌ دوم تفسیر قرآن توسط رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: این مرحله تحت عنوان «تفسیر تخصصی» در بین سال‌های ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۱ انجام گرفت که از جمله‌ تفاسیر مهم این دوره می‌توان به تفسیر سوره‌ برائت اشاره نمود که متأسفانه بعد از ۵۰ سال به چاپ رسید.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به موضوعاتی ورود کرده‌اند که هیچ مفسری به این موضوعات نپرداخته است، افزود: دوره‌ سوم را می‌توان تحت عنوان «تفسیر موضوعی قرآن» نام برد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مد ظله العالی) در این تفسیر به موضوعات بسیار حساسی از جمله غِنا و موسیقی ورود کرده‌اند. در کل می‌توان گفت موضوعات مطرح شده در تفاسیر ایشان در هیچ تفسیر دیگری مشاهده نشده است.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از  سخنان خود افزود:  چهارمین دوره‌‌ تفسیر امام خامنه‌ای مربوط به بعد از انقلاب اسلامی است؛ به‌طوریکه ایشان در دوره‌ای که مقام ریاست جمهوری را برعهده داشتند، با وجود تمامی مشغله‌های کاری بازهم به کار تفسیر قرآن می‌پرداختند. تفسیر سوره‌ها‌ی حمد، بقره، مجادله، حشر، ممتحنه و تغابن از دیگر تفاسیر ایشان به شمار می‌رود.

وی همچنین گفت: تاکنون ۲۳۳ پایان‌نامه‌ کارشناسی ارشد و رساله‌ دکتری در دانشگاه‌ها و سطح سه و چهار حوزه در ارتباط با اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای در دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و جامعه المصطفی نوشته شده است.

خضرلو، در خصوص تاثیرپذیری امام خامنه‌ای از قرآن پژوهان گفت: علامه طباطبایی در تفسیر به روش قرآن به قرآن، امام خمینی(ره) در تفسیر سیاسی قرآن و تفسیر المنار و فی ظلال القرآن در تفسیر اجتماعی از جمله مهم‌ترین تاثیرگذاران قرآن پژوهان در تفسیر امام خامنه‌ای به شمار می‌روند.

به گفته‌ رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان شرقی، روش‌های قرآن به قرآن، روایی، عقلی، عملی، اشاری (باطنی) و تفسیر جامع اجتهادی به‌عنوان یکی از روش‌های معتبر تفسیر قرآن، روش‎‌های تفسیری آیت الله خامنه‌ای (مد ظله العالی) می‌باشد.

وی با بیان اینکه گرایش‌های تفسیری امام خامنه‌ای عبارت است از تربیتی، اجتماعی و سیاسی، در خصوص مبانی تفسیر ایشان نیز گفت: اعجاز قرآن، تحریف ناپذیری قرآن، ملازمه‌ قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، بطن قرآن، حجّیت در روایات تفسیر، حجّیت ظواهر قرآن، ممنوعیت تفسیر به رأی، توجه به شأن نزول آیات و منحصر نکردن آن در تفسیر به رأی و اعتبار سنجی قرائات در زمره‌ مبانی عام هستند و مبانی خاص نیز عبارتند از منحصر نشدن تفسیر آیات ور تفسیر فردی، قرآن کتاب قواعد کاربردی زندگی، قرآن کتاب وحدت آفرین، نبود بحث قومیت در خیمه‌ی اسلام، حبل الله (قرآن، پیامبر(ص)، امام علی(ع)، امر به وحدت، نهی از تفرقه، قرآن کتاب سیاسی و انقلاب ساز، قرآن کتاب استقامت و مبارزه با استکبار، مرجعیت علمی قرآن، قرآن کتاب تحول آفرین در علوم مختلف.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی آذربایجان‌شرقی در خاتمه در خصوص ویژگی‌های تفسیر سوره‌ برائت توسط رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: برجسته نمودن مباحث اجتماعی قرآن، تحلیل بیماری‌های اجتماعی، ایده‌ تشکیل حکومت اسلامی، پاسخگویی به شبهات، بیان سنت‎‌های الهی، توجه به تفسیر علمی و مباحث تقریب مذاهب از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های تفسیر سوره‌ تغابن است.

حجت‌الاسلام سید حسین علیانسب، رئیس دانشکده‌ الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تبریز نیز با بیان اینکه متفاوت بودن تجارب اندیشمندان در ارائه‌ اندیشه یک اصل موضوعی در خصوص اندیشمندان است، گفت: ما در عالم تشیع هیچ رهبری را نداریم که مانند امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) در تمامی ابعاد فقهی، سیاسی، اجتماعی و... اسلام تجربه داشته باشد و ما امیدواریم از طریق برگزاری این کنگره بتوانیم از اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی استفاده کنیم.


نوشته شده در   پنجشنبه 16 آذر 1402  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode