ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 25 آبان 1402     |     کد : 202278

به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛

«فرهنگ‌نامه جامع منطق» روانه بازار نشر شد

«فرهنگ‌نامه جامع منطق» در پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و تدوین شده است که به همت نشر این پژوهشگاه در ۱۰۷۵ صفحه به چاپ رسید.

«فرهنگ‌نامه جامع منطق» در پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و تدوین شده است که به همت نشر این پژوهشگاه در ۱۰۷۵ صفحه به چاپ رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، «فرهنگ‌نامه جامع منطق» در پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و تدوین شده است که به همت نشر این پژوهشگاه در ۱۰۷۵ صفحه به چاپ رسید.

فرهنگنامه جامع منطق کتابی است مبتنی بر اصطلاح‌نامه منطق و مشتمل بر توضیحات زبده و مستند برای ۶۶۰۶ اصطلاح منطقی.

از آنجا که در اصطلاح‌نامه معانی اصطلاحات درج نمی‌شود و تنها روابط معنایی منعکس می‌شود، از همان ابتدا چنین اندیشیده شد که فرهنگنامه حاوی معانی و شواهد برای اصطلاحات پدید آید. اولین و دومین آنها درباره اصطلاح‌نامه اصول فقه و علوم قرآن بود و سومین آنها فرهنگ‌نامه منطق (اثر حاضر) است این فرهنگ عموماً به مباحث منطق قدیم پرداخته است، هرچند کلیات از منطقه جدید نیز گوشزد کرده است.

این فرهنگنامه مرجع چند وجهی است: از یک سو اهل اصطلاح‌نامه و کاربران آن را به معانی و اسناد و احیاناً دوره شکل‌گیری اصطلاحات راهبری می‌کند و از سوی دیگر می‌تواند به مثابه اثری مستند و معتبر مورد استفاده اهل تحقیق در منطق قدیم قرار گیرد این اثر برای علاقمندانی که در حوصله و مجال اندک درصدد یافتن اطلاعات معتبر در باب هر اصطلاح منطقی هستند بسیار مفید خواهد بود.

گستردگی این مجموعه نفیس یکی از ویژگی‌های آن است. این اثر که از بررسی بیش از ۱۰۰ منبع و مدرک علم منطق فراهم آمده که مشتمل بر ۶۶۰۶ اصطلاح است. از این تعداد ۲۴۱۳ اصطلاح، «نامرجّح» و ۴۱۹۳ اصطلاح، «مرجّح» است. از میان اصطلاحات «مرجّح» ۲۲۱۶ اصطلاح به عنوان مدخل اصلی (دارای مقاله مستقل) گزینش شده و ۱۹۷۷ اصطلاح نیز مدخل ارجاعی است.

این فرهنگنامه دو مدخل دارد: مدخل‌های ارجاعی و مدخل‌های اطلاعاتی. مدخل‌های ارجاعی مدخل‌هایی هستند که مراجعه کننده را بدون مدخل‌های مرجح در درون فرهنگنامه راهنمایی می‌کند. مدخل‌های اطلاعاتی که در واقع مدخل‌های اصلی است، عمدتاً دارای هفت جز است: شناسه، زنجیره معنایی، مفهوم شناسی، شرح، شواهد، اختلاف اقوال، و منابعی که معانی و مطالب از آنها اخذ و گزارش شده است.


برچسب ها
نوشته شده در   پنجشنبه 25 آبان 1402  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode