ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 8 مرداد 1402     |     کد : 201540

به بهانه سالروز شهادت ثقةالاسلام تبریزی مجاهد ضد استعمار

آيت‌الله ميرزا علی ثقةالاسلام از مجاهدان راه استقلال و آزادی ایران است، که پس از مقاومت دلیرانه در برابر نیرو‌های اشغالگر روس در تبریز، كه دهم دی‌ماه ۱۲۹۰ مصادف با عاشورای ۱۳۳۰ توسط نيروهای روسی به شهادت رسيد.

آيت‌الله ميرزا علی ثقةالاسلام از مجاهدان راه استقلال و آزادی ایران است، که پس از مقاومت دلیرانه در برابر نیرو‌های اشغالگر روس در تبریز، كه دهم دی‌ماه ۱۲۹۰ مصادف با عاشورای ۱۳۳۰ توسط نيروهای روسی به شهادت رسيد.

آيت‌الله ميرزا علی ثقةالاسلام مجتهد تبريزی از فضلا و مشاهير علمای عصر خود به‌شمار می‌رود، تولد آن مرحوم در رجب ۱۲۷۸ هجری و شهادتش در محرم ۱۳۳۰ واقع شد. وی از فيلسوفان عصر خود و حريت پروران و ادبای نامی بوده و به زبان‌های فارسی، عربی، تركی و فرانسوی تسلط داشت.

آيت‌الله ميرزا علی آقا ثقةالاسلام مردی فاضل، قانع، فروتن و بردبار و در عين حال جسور و بی‏‌باک بود. به ايران و ايرانی عشق می‌‏ورزيد و از بيگانگان نفرت داشت. در روزهايی كه تبريز عرصه كشاكش اختلافات داخلی بود، وی سعی می‏‌كرد تا آن‏ها را به هم نزديک كند و نيروهايشان را در مبارزه با اشغالگران روس و انگليس به‌كار گيرد.

«مِرآةُ الكُتُب» و مقتل «سيد الشُّهدا» از جمله آثار اين مجاهد انقلابی است، آن مرحوم با آنكه حريت پرور بود، ولی مسلک اعتدال را می‌پسنديد و در آغاز انقلاب مشروطيت و نيز در جريان اشغال تبريز به‌دست قوای روس، همواره ملت را از تندروی برحسب مقتضيات روز نصيحت می‌كرد. در ذی‌الحجه ۱۳۲۹ تعرض نيروهای روس مستقر در تبريز تشديد يافت، مقاومت و ايستادگی مردم در مقابل اشغالگران نيز روزبه‌روز بيشتر می‌شد، در محرم ۱۳۳۰ پس از تيراندازی قوای روس به مردم، در عصر تاسوعا، روس‌ها از مرحوم ثقةالاسلام می‌خواهند ورقه‌ای را امضا كند كه در آن ذكر شده است اول نيروهای فدائيان به قوای روس شليک كرده‌اند و قوای روس دفاع كرده‌اند و در آخر نيز آمده بود كه مردم تبريز از حضور قوای روس در تبريز راضی هستند.

آن مرحوم با كمال ملايمت فرمودند: «اين نوشته بر خلاف حقيقت است، و قلم من به تصديق آن آلوده نتواند گرديد». در خواست مكرر كنسول تزلزلی در اراده آن مرحوم ايجاد نكرد و عاقبت در روز عاشورا مصادف با ۱۰ دی‌ماه ۱۲۹۰ شمسی وی را به دار آويختند.


نوشته شده در   يکشنبه 8 مرداد 1402  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode