ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 28 ارديبهشت 1403
جمعه 28 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 20 تير 1400     |     کد : 196309

برنامه های هفته ازدواج در آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان برنامه های هفته ازدواج در آذربایحان شرقی را تشریح کرد.

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان برنامه های هفته ازدواج در آذربایحان شرقی را تشریح کرد.

امیر تقی‌زاده در نشست خبری به مناسبت هفته ازدواج اظهار کرد: از اقدامات و وظایفی که بر عهده اداره کل ورزش و جوانان استان است، می‌توان به راه‌اندازی کمیته سامان ازدواج در تمامی شهرستان‌های استان، راه‌اندازی مجمع خیرین ازدواج در پنج شهرستان میانه، مراغه، شبستر، مرند و اهر، ارائه‌ی مشاوره‌های ازدواج برای جوانان در آستانه‌ی ازدواج، حمایت و فعال‌سازی از سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه‌ی ازدواج‌، حمایت از مراکز مشاوره‌ی ازدواج و خانواده در سطح استان و راه‌اندازی این مراکز در سایر شهرستان‌ها، پیگیری طرح اجباری کردن آموزش‌های قبل‌از ازدواج برای جوانان، برگزاری دوره‌های آموزشی ازدواج برای جوانان، همکاری با نیروهای مسلح جهت تحت پوشش قرار دادن سربازان برای آموزش‌های قبل‌از ازدواج، همکاری با آموزش و پرورش استان برای تحت پوشش قرار دادن دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه مخصوصاً دختران در آستانه ازدواج، پیگیری ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت در حوزه عقد و عروسی به جوانان و حمایت از تولیدات رسانه‌ای در حوزه ازدواج، خانواده و جمعیت اشاره کرد.

وی ادامه داد: در سال ۹۹، ۳۵۷ کارگاه آموزشی برای ۱۲۸۳۲ نفر و در سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۰ نیز ۷۶ کارگاه آموزشی برای ۳۱۴۸ نفر برگزار کرده ایم و درمورد مراکز مشاوره‌های رایگان نیز با داشتن ۲۱ مرکز فعال در استان بعد از تهران بالاترین میزان این مراکز در آذربایجان شرقی است.

وی با بیان این‌که در هفته ازدواج تمامی دستگاه‌ها مکلف شده‌اند تا برنامه ارائه دهند، افزود: یکی از شعارهای ما این است که هیچ جوان نباید به‌خاطر هزینه‌های زیاد مشاوره از مشاوره‌های قبل‌از ازدواج محروم شود.

تقی‌زاده در تشریح برنامه‌های اجرایی اداره‌کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در هفته ازدواج خاطرنشان کرد: در راستای الگوسازی ازدواج‌های ماندگار برنامه‌هایی از قبیل تجلیل از ۱۸ زوج در نیروهای مسلح، ۱۵ زوج در فعال در بخش کادر درمان، هشت زوج در مناطق حاشیه‌نشین، چهار زوج خبرنگار، سه زوج ایثارگر،سه زوج در حوزه معلولین، تجلیل از خیّرین فعال در حوزه تامین جهیزیه و درنهایت تجلیل از سه زوج معلم در حوزه حمایت و تدریس به دانش‌آموزان بی‌بضاعت و کم‌بضاعت خواهیم داشت.

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری وبیناری ششمین دوره (توانمندسازی مراکز ازدواج و خانواده) از ۲۸ الی ۳۰ تیر به میزبانی آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: در قالب این دوره از هفت اثر موشن گرافی سه کلیپ در حوزه ازدواج آسان سند مکتوب ازدواج در شهرستان اسکو و چهار پوستر در خصوص بحث ازدواج آسان رونمایی خواهد شد.

آمارهای ازدواج و طلاق در سال ۹۹

مدیرکل ثبت احوال آذربایجان شرقی نیز طی سخنانی در این نشست خبری گفت: براساس آمارهای ثبت‌شده در محضرهای ازدواج و طلاق در سال ۹۹، ۳۰۷۳۹  ازدواج در آذربایجان شرقی ثبت‌شده است که نسبت‌به سال ۹۸ رشد ۸/۲ درصدی داشته‌ است و در مورد طلاق نیز در سال ۹۹،  ۹۵۱۱ طلاق ثبت‌شده است که نسبت‌به سال ۹۸،  ۴/۳ درصد رشد داشته‌ است.

محمد حیرت‌انگیز ادامه داد: با توجه به اینکه در یک دوره خاص تعداد جمعیت جوان زیاد بود، رشد میزان طلاق نیز طبیعی به‌نظر می‌رسید اما به این معنی نیست که خانواده‌ها و جوانان به اهمیت مقوله‌ی تحکیم بنیان خانواده فکر و تلاش نکنند.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین ازدواج و طلاق در بازه سنی ۲۰ تا ۳۴ سالگی انجام‌شده است و همچنین میانگین سن ازدواج در بین مردان ۳۰ و بین زنان ۲۴ سال است و در مورد طلاق نیز میانگین سنی مردان ۳۸ و زنان ۳۲ سال است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به این‌که بیشترین میزان طلاق بعد از انجام پنج سال زندگی رخ داده‌است این‌موضوع تبعات اجتماعی زیادی خواهد داشت، چراکه در این مدت بحث بدنیا آمدن فرزند نیز مطرح است.

مدیرکل ثبت احوال آذربایجان شرقی در خصوص طرح سیاست‌های کلی جمعیت که در سال نود و سه ازسوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، اظهار کرد: براساس این طرح و با تلاش همه مسئولین و دوراندیشی رهبر معظم انقلاب و با توجه به طرح جوانی جمعیت که در سال نود و نه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد تمامی تلاش ما و سایر دستگاه‌ها بر این بنا شده‌است که راه‌گشا و تسهیل‌کننده سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب باشیم.

وی ادامه داد: مهم‌ترین مطالبه جوانان عزیز تسهیل شرایط ازدواج است و به‌نظرم نقش خانواده در ایجاد شرایط مناسب در قبل‌، حین و بعد از ازدواج بسیار مهم است و البته باید تاکید کنیم که خوشبختانه خانواده‌های اصیل آذربایجانی همیشه پشتیبان فرزندان خود بودند، لذا دستگاه‌های مختلف فرهنگی و سازمانهای مردم باید نهاد نقش پررنگ و مؤثری در تحقق سیاست‌های کلی جمعیت باید داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به وضعیت فعلی هرم سنی جمعیت کشور تعداد جمعیت و نوجوان که باید جایگزین جوانان باشند کمتر از وضعیت قبلی است و لذا ممکن است در آینده در آمار ازدواج روند صعودی را نبینیم.

حیرت‌انگیز در خصوص ازدواج کودکان نیز گفت: ما تنها دریافت‌کننده آمار ازدواج‌های ثبت‌شده در محضر ها هستیم و طبیعتاً محضر ها نیز هیچ ازدواج رسمی را بدون رعایت شرایط قانونی ثبت ازدواج ثبت نمی‌کنند.

وی افزود: من به‌عنوان دبیر شورای راهبردی جمعیت آذربایجان شرقی و به‌عنوان فردی که مطالعات اجتماعی در این خصوص انجام داده‌است، می‌گویم که خوشبختانه آداب و رسوم غالب در منطقه‌ی آذربایجان غنی و اصیل است و ما باید با استفاده از این آداب‌ و رسوم با تهاجم فرهنگی مقابله کنیم و همچنین به پدران و مادران پیشنهاد می‌کنیم که وقتی یک جوان برای ازدواج اعلام آمادگی می‌کند، بجای خرده گرفتن، از او حمایت کنند.

مدیرکل ثبت احوال آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنان خود با ارائه پیشنهاد به سیستم بانکی کشور گفت: همان‌طور که به واحدهای تولیدی و کارخانجات مدت دو سال به‌عنوان تنفس در نظر گرفته می‌شود که بعد از آن مدت اقساط تسهیلات را پرداخت کنند، به زوج‌های جوان نیز همین مدت دو سال را فرصت دهند تا در این مدت بتوانند تمرکز لازم بر روی زندگی و بحث فرزندآوری را داشته باشند و از همان ابتدای زندگی درگیر پرداخت اقساط رفع این موارد نشوند.

میزان تسهیلات داده شده برای ازدواج جوانان در سال ۹۹

نماینده شورای هماهنگی بانک‌های آذربایجان شرقی نیز در این نشست خبری گفت: از سال ۹۵ تا ۹۸ تسهیلات وام ازدواج از ۳ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان و در سال ۹۹ تا ۵۰ میلیون تومان افزایش یافت همچنین در سال ۱۴۰۰ این مبلغ به ۷۰ میلیون تومان برای اشخاص عادی و ۱۴۰ میلیون تومان برای ایثارگران اعمال شد.

محمدیان ادامه داد: اکنون ۳۲ بانک و مؤسسه مالی و اعتباری در آذربایجان شرقی تسهیلات ازدواج را ارائه می‌دهندکه در سال ۹۹، از ۴۹۰۹۸  فقره ثبت‌نام،  ۴۳۵۰۰ نفر موفق به اخذ تسهیلات شده‌اند و بقیه افراد نیز به دلیل ناقص بودن مدارک در صف باقی مانده‌اند؛ درواقع ۸۹ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان تسهیلات خود را گرفته‌اند.

وی افزود: با توجه به افزایش میزان تسهیلات در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۷۰ میلیون تومان، شرایطی را نیز برای زوجه های تا ۲۳ سال و زوجهای تا ۲۵ سال در نظر گرفتیم تا این عزیزان تا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بگیرند که در این‌ مورد نیز برای ایثارگران این مبلغ ۲ برابر خواهد بود.

 وی خاطرنشان کرد در بحث ضامن حاطب که مصوبه مجلس در تسهیلات هفتاد میلیون تومان با مدت‌زمان بازپرداخت ده‌ساله وجود یک ضامن و در تسهیلات ایثارگران که مبلغ 140 میلیون تومان است حضور دو ضامن ضروری است.

نماینده شورای هماهنگی بانک‌های آذربایجان شرقی اظهار کرد: تا روز ۱۶ تیر سال جاری ۳۸۸۴۲ نفر برای اخذ تسهیلات ثبت‌نام کرده بودند که از این تعداد ۲۰۴۸۴ نفر موفق به اخذ تسهیلات شده‌اند.

وی ادامه داد: در خصوص ضمانت یارانه دریافتی خانواده‌ها برای تسهیلات این شرایط لحاظ می‌شود که یارانه فرد تسهیلات گیرنده و خانواده‌ی او توانایی تامین اقساط وام را داشته باشد

وی در خصوص میزان اقساط تسهیلات ازدواج نیز گفت: مبلغ اقساط ماهانه تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی ماهانه ۵۸۴ هزار تومان، تسهیلات یکصد میلیون تومانی ماهانه ۸۳۴ هزار تومان، تسهیلات ۱۴۰ میلیون تومانی ماهانه یک میلیون و ۶۷ هزار تومان و تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی نیز ماهانه یک میلیون و ۶۶۷ هزار تومان است.

محمدیان با بیان این‌که بانک‌های ملی ملت و صادرات بیشتری متقاضی و پرداختی تسهیلات ازدواج در سال نود و نه را به خود اختصاص داده‌اند گفت: هر شخصی که بعد از سال هشتاد و هشت ثبت‌نام کرده و موفق به اخذ وام نشده و یا سابقه اخذ وام ندارد می‌تواند تسهیلات ازدواج را بگیرد.

وی ادامه داد: متأسفانه عده‌ای با ازدواج‌های صوری و ساختگی متقاضی اخذ تسهیلات می‌شوند و بانک‌ها نیز نمی‌توانند موضع مانع این‌ موضوع شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: توصیه ما به خانواده‌ها و زوج‌های جوان این است که قبل‌از انتخاب بانک برای دریافت تسهیلات با افرادی که معتمد هستند و یا با افرادی که قصد ضمانت تسهیلات زوج ها را دارند مشورت کرده و سپس بانک موردنظر خود را انتخاب کنند.

نماینده شورای هماهنگی بانک‌های آذربایجان شرقی در پایان سخنان خود گفت از همه خانواده‌ها می‌خواهیم هنگام ثبت‌نام برای اخذ تسهیلات وام ازدواج تنها از لینک مستقیم بانک مرکزی استفاده کنند و از مراجعه به سایت‌های که با نیت خریدوفروش وام راه‌اندازی شده و اکثراً نیز کلاهبرداری صورت می‌گیرد؛ خودداری کنند.

به‌گزارش ایسنا، هفت روز هفته ازدواج که از روز بیست و یکم تیرماه آغاز می‌شود به‌ این‌ ترتیب که روز نخست(ازدواج بهنگام آگاهانه ترویج زندگی ساده، روز دوم نقش مشاوره‌های قبل‌از ازدواج در تشکیل زندگی پایدار جوانان ، روز سوم ترغیب و تسهیل در ازدواج با مشارکت خیرین سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان عرصه ازدواج، روز چهارم توانمندسازی جوانان و تربیت مهارت‌های مدیریت خانواده، روز پنجم ازدواج و ترویج فرزندآوری و تربیت مهارت‌های فرزند پروری ، روز ششم عفاف و حجاب و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و روز آخر سواد رسانه‌ای و آگاهی‌بخشی به جوانان نامگذاری شده است.


نوشته شده در   يکشنبه 20 تير 1400  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode