ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 29 ارديبهشت 1403
شنبه 29 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 10 بهمن 1389     |     کد : 14735

ماراتن 9 روزه خرس قطبي در جست‌وجوي غذا

پژوهشگران در كشفي بي‌سابقه دريافتند كه يك خرس قطبي به طور مداوم به مدت 9 روز مسافتي در حدود 685 كيلومتر را در حالي كه فرزند خود را بر دوش داشته در جست‌وجوي غذا طي كرده است.

جام جم آنلاين: پژوهشگران در كشفي بي‌سابقه دريافتند كه يك خرس قطبي به طور مداوم به مدت 9 روز مسافتي در حدود 685 كيلومتر را در حالي كه فرزند خود را بر دوش داشته در جست‌وجوي غذا طي كرده است.
به گزارش ايسنا، به گفته دانشمندان كه حيطه درياي بيوفورت در شمال آلاسكا و كانادا را بررسي مي‌كنند، اين پايداري قابل توجه احتمالا در نتيجه تغييرات آب و هوايي است.

خرس‌هاي قطبي به طور معمول بين زمين و يخ‌هاي شناور قطبي براي شكار فك شنا مي‌كنند. اما به گفته محققان، افزايش ذوب يخ‌هاي دريا باعث شده تا اين خرس‌ها مسافت‌هاي طولاني تري را با به خطر انداختن جان خود و بقاي اين گونه شنا كنند.

محفقان سازمان زمين‌شناسي آمريكا در يافته‌هاي خود كه در مجله زيست‌شناسي قطبي به چاپ رسيد، اولين نمونه شناي طولاني‌مدت خرس‌هاي قطبي را آشكار كردند.

در اين تحقيقات يك خرس قطبي كه به قلاده ردياب مجهز بود در سفري طولاني براي 232 ساعت مسافت 687 كيلومتر را در آبهاي 2-6 درجه سانتي‌گراد بطور مداوم شنا كرد.

اين مساله از اين جهت شگفت‌انگيز است كه خرس‌ قطبي كه بيشتر زمان خود را روي سطح يخ‌هاي دريايي مي‌گذراند اكنون اين مسافت طولاني را به طور مداوم شنا كرده است.

همچنين اين پژوهش حاكي از آن است كه اين خرس سپس به صورت متناوب مسافتي در حدود 1930 كيلومتر را شنا كرده و يا روي يخ‌هاي شناور راه رفته است.

با وجود اينكه خرس‌هاي قطبي در آب‌هاي آزاد مورد مشاهده قرار گرفته‌اند، اين اولين باري است كه تمام سفر يك حيوان دنبال شده است.

متاسفانه اين سفر براي اين حيوان تلفاتي نيز در بر داشت. اين خرس علاوه بر از دست دادن 22 درصد از وزنش، توله خود را نيز در اين سفر سخت از دست داد.

توله خرس نتوانسته بود اين سفر طولاني را از ميان درياي خطرناك بيوفورت در آلاسكا تحمل كند.

خرس‌هاي قطبي بزرگترين گوشت خواران زميني محسوب مي‌شوند.

اتحاديه بين‌المللي حفاظت از طبيعت، خرس‌هاي قطبي را جزو گونه‌هاي آسيب‌پذير خوانده و از تغييرات آب و هوايي به عنوان تهديدي قابل توجه براي زيستگاه آنها ياد كرده است.


نوشته شده در   يکشنبه 10 بهمن 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode