ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 18 ارديبهشت 1403
سه شنبه 18 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 21 دي 1389     |     کد : 13914

سه شنبه 21 دي 6 صفر 11 ژانويه

درگذشت« محمد بن موسي عبدالعزيز» ملقب به« سيبويه » در سال358هجري قمري...

درگذشت« محمد بن موسي عبدالعزيز» ملقب به« سيبويه » در سال358هجري قمري
« محمد بن موسي عبدالعزيز» ملقب به« سيبويه » ازفقهاي نامدارمسلمان در74سالگي بدرود حيات گفت. او ازقبيله كِنده و كنيه اش ابوبكرو ابوعمران بود. سيبويه درفقه، نحو، تاريخ و سرودن شعرمهارتي بسزا داشت و گويند به سبب كثرت اهتمامي كه به نحو و علوم عربي داشت به سيبويه معروف شد. گفتني است كه علمايي چون اِبن الحدّاد فقيه شافعي، اَبوعبدالرّحمن سنايي و ابوجعفرطحاوي درفقه ازشاگردان سيبويه بوده اند.

درگذشت ابوالقاسم سَحاب ازبانيان جغرافياي جديد درايران در سال1335هجري شمسي
ابوالقاسم سَحاب ازبانيان جغرافياي جديد درايران در سال1335هجري شمسي درگذشت و دركتابخانه آستانه حضرت معصومه درقم به خاك سپرده شد. او با وجود تنگدستي خانواده تحصيلاتش را تاسطوح عالي دنبال كرد و با معلمي مخارج تحصيل خود را فراهم كرد. نام ابوالقاسم سحاب علاوه برتأليف كتابهاي متعدد درزمينه علم جغرافيا به سبب هنروي درخوشنويسي و كتابت آثاري زيبا و ارزشمند درتاريخ كشورمان نامي ماندني است. ازاين مرد فرزانه افزون برصدها مقاله درمطبوعات داخلي و خارجي يك ديوان شعر، نزديك به 70جلد كتاب درزمينه‎هاي سياست، دين و علوم مختلف بجاي مانده است كه اسرارحج و زندگاني امام حسين(ع)ازآن جمله‎اند.

درگذشت آيت الله علامه شيخ محمد صالح حائري مازندراني در سال1350هجري شمسي
آيت الله علامه شيخ محمد صالح حائري مازندراني ازعلماي گرانقدر عصر حاضر در سال1350هجري شمسي درگذشت. علامه حائري استعداد و نبوغي خاص داشت و حافظه قوي و مهارت بي نظير وي درمسائل مذهبي و احاطه كامل وي برفلسفه و فرهنگ اسلامي موجب شده بود كه جويندگان علوم اسلامي و فضلاي عصردرمجالس ايشان حاضرشوند. علامه حائري مازندراني درسرودن شعرعربي و فارسي تبحرداشت و اشعاربجاي مانده ازايشان گواه اين مطلب است.

رحلت شيخ محمد مهدي شمس الدين» رئیس اعلای شیعیان لبنان سال 1379
عالم مجاهد و متفکر بزرگ مسلمان آيت الله «شيخ محمد مهدي شمس الدين» رئیس اعلای شیعیان لبنان (1379 ش) در نيمه شعبان سال 1353 ق. مصادف با 1312 ش. در نجف اشرف بدنيا آمد.
وي پس از دوران کودکي، مقدمات علوم ديني را فرا گرفت و پس از پشت سرگذاشتن سطوح عاليه، در درس خارج حضرات آيات: سيد محسن حکيم و سيد ابوالقاسم خويي به مقامات بالاي علمي دست يافت. شيخ محمد مهدي شمس الدين همزمان با تحصيل به تدريس و تأليف نيز مي پرداخت و با قلم شيوايش، در بسياري از مجلات علمي و ادبي نجف مقالاتي نگاشت. او همچنين در تأسيس مؤسسه مُنتدي النشر در راستاي گسترش فرهنگ اسلامي شرکت داشت و در دانشکده فقه نجف نيز به تدريس مشغول بود. شيخ محمد مهدي شمس الدين در ۳۶ سالگي براي ياري مردم لبنان راهي اين کشور شد و با کمک امام موسي صدر، بنيادها و مؤسسات خيريه و علمي متعددي پايه گذاري کرد. ايشان بعدها به عنوان نايب رئيس و سپس رئيس مجلس اعلاي شيعيان لبنان برگزيده شد و منشأ خدمات مفيدي براي مردم گرديد.
آيت الله شيخ محمد مهدي شمس الدين، يکي از مردان نادري بود که علم و فقاهت را با جهاد و استقامت درهم آميخته بود. وي ضمن آگاهي از علوم ديني، در عرصه پيکار با زورگويان و غاصبان صهيونيستي پيشگام بود و در عين حال از انقلاب اسلامي ايران به رهبري خميني کبير (ره) حمايت مي کرد. از اين متفکر مسلمان، آثار متعددي بر جاي مانده که ثوره الحسين، انصارالحسين، شرح عهد الاشتر و الغدير و ... از آن جمله اند.
آن مرد بزرگ سرانجام در ۲۱ دي ماه 1379 ش. برابر با نيمه شوال 1421 ق. در 67 سالگي بدرود حيات گفت و در مسجد امام صادق (ع) که توسط معظم له در بيروت تأسيس شده بود به خاک سپرده شد.

شکست سپاه ساسانی در جنگ با قوای اسلام در سال642ميلادي
سپاه درهم شكسته ساساني در سال642ميلادي در جنگ معروف نهاوند درمقابل قواي اسلام شكست خورد و مغلوب سپاه اسلام شد. اين نبرد كه درپي جنگهاي قادسيه، مدائن روي داد، نظام پوسيده ساساني را مقهورخود ساخت و ازهرگونه مقاومت و مدافعه منظم درمقابل سپاه عظيم اسلام مأيوس كرد. پس ازفتح نهاوند يزدگرد سوم آخرين شاه ساساني فراركرد اما درنزديكي مرو بدست آسياباني كشته شد و با مرگ او سلسله ساساني منقرض شد. درپي آن قواي اسلام به فتح شهرهاي ديگر و گسترش قلمرو اسلام پرداختند.

تولد دنيس پاپن مخترع و مكتشف فرانسوي در سال1647ميلادي
دنيس پاپن مخترع و مكتشف فرانسوي در سال1647ميلادي متولد شد. او ازجواني به امورصنعتي و فني علاقمند شد و دردوران تحصيل نيزاستعداد شگرف خود را دررياضي آشكاركرد و مدتي درمقام مدرس رياضيات مشغول كارشد. پاپن ازپيشروان تكميل ماشين بخاربود و دراين راه ديگ پاپن را ساخت. ديگ پاپن وسيله‎اي است با دريچه اطمينان كه آب را به دماي به مراتب بالاترازصددرجه مي‎رساند بدون اينكه آب به جوش آيد.


نوشته شده در   سه شنبه 21 دي 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode