مديرعامل آب منطقهاي آذربايجان شرقي گفت: ميزان بارندگي استان در سال آبي جاري (مهر ماه 88 تا پايان مرداد ماه 89) در مقايسه با زمان مشابه سال آبي گذشته 48.5 درصد افزايش را نشان ميدهد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي آب منطقهاي آذربايجان شرقي، ارسلان هاشمي مجموع بارندگي ثبت شده تا پايان مردادماه سال آبي جاري در استان را 389.9 ميليمتر اعلام كرد و افزود: اين ميزان در مقايسه با زمان مشابه متوسط دراز مدت نيز 4.36 درصد افزايش يافته است.
وي اظهار داشت: در مرداد ماه سالجاري، ميزان متوسط بارندگي در سطح استان 1.6 ميليمتر بوده كه بيشترين ميزان بارش با 17.2 ميلي متر در ايستگاه خدا آفرين ثبت شده است.
به گفته وي، در بين ايستگاههاي مبناي استان بيشترين ميزان بارش در فاصله زماني مهر 1388تا پايان مردادماه امسال با 489.1 ميلي متر به ايستگاه خدا آفرين و كمترين آن به ميزان 234.1 ميليمتر به ايستگاه آذرشهر مربوط ميشود.
هاشمي تصريح كرد: در اين دوره به طور متوسط در مجموع 73 روز بارندگي در استان ثبت شده كه از لحاظ طبقهبندي 67 درصد آن شامل بارشهاي كمتر از پنج ميليمتر، 19 درصد پنج تا 10 ميليمتر و 14 درصد بيشتر از 10 ميليمتر بوده است.
وي درخصوص وضعيت رودخانههاي آذربايجان شرقي نيز اظهار داشت: بررسي مقادير جريان رودخانههاي استان در انتهاي مردادماه امسال نشان ميدهد كه مجموع جريان اكثر رودخانهها در سالجاري به غير از ليقوان نسبت به سال آبي گذشته افزايش و نسبت به دراز مدت ايستگاههاي ليقوان، تازهكند مراغه، نهند و اورنگ كاهش و ايستگاههاي ارس و مركيد افزايش قابل توجه دارد.
وي اضافه كرد: بيشترين كاهش جريان آب رودخانههاي استان مربوط به اورنگ به ميزان 40 درصد و بيشترين افزايش نسبت به دراز مدت مربوط به ارس برابر 57 درصد و بيشترين افزايش در مقايسه با سال گذشته مربوط به ايستگاه مركيد به ميزان 424 درصد است.
وي يادآور شد: آمار درجه حرارت در ايستگاههاي شاخص تبخيرسنجي آذربايجان شرقي نيز نشان ميدهد كه متوسط درجه حرارت تا پايان مرداد ماه سال آبي 89 - 88 در مقايسه با سال آبي گذشته و درازمدت در تمام ايستگاهها افزايش يافته و مقدار تبخير نيز در مجموع 11 ماه مهر تا مرداد به غير از ايستگاه وردين افزايش داشته است.