ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 24 شهريور 1405
سه شنبه 24 شهريور 1405
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 18 شهريور 1394     |     کد : 93560

سوره‌ای که خواندن آن در روز «دحوالأرض» سفارش شده

روز «دحوالأرض» روزی است که خداوند زمین را گسترش داد؛ در این روز بر تلاوت سوره مبارکه «شمس» سفارش بسیاری شده است.

روز «دحوالأرض» روزی است که خداوند زمین را گسترش داد؛ در این روز بر تلاوت سوره مبارکه «شمس» سفارش بسیاری شده است.


خبرگزاری فارس- گروه فعالیت‌های قرآنی: امروز 25 ذی‌القعده هم‌زمان با «دحوالارض» است؛ روزی که «وَالْاَرْضَ بَعْدَ ذلِکَ دَحیها»؛ خداوند پس از آن زمین را با غلتانیدن گسترد. (نازعات/ 30)

در تفسیر این آیه نیز آمده است: خداوند زمین را به‌ گونه‌ای گسترد که برای زندگی انسان و پرورش گیاهان و جانداران آماده باشد؛ گودال‌ها و سراشیبی‌های تند و خطرناک را به وسیله فرسایش کوه‌ها و تبدیل سنگ‌ها به خاک پر کرد و آنها را مسطح و قابل زندگی ساخت درحالی‌که چین‌خوردگی‌های نخستین آن، به‌گونه‌ای بودند که اجازه زندگی به انسان را نمی‌دادند». (تفسیر نمونه، جلد 26، صفحه 100 و 101)

از امیر المؤمنین(ع) نیز روایت شده است که فرمودند: نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست وپنج ذی القعده بود. کسی که در این روز روزه بگیرد و شبش را به عبادت بایستد، عبادت صد سال را که روزش را روزه و شبش را عبادت کرده است خواهد داشت.

همچنین در برخی از روایات این روز به عنوان روز قیام امام زمان مهدی موعود(عج) معرفی شده و خاتم المحدثین، شیخ عباس قمی (ره) روز دحوالارض را از چهار روز معروفی ذکر کرده که روزه آن ثواب 70 سال عبادت را دارد.

از اعمال روز «دحوالارض»، نماز، روزه، عبادت خداوند و خواندن دعای ویژه این روز است. در بخشی از این دعا، به مسأله دحوالأرض چنین اشاره شده است: «ای خدایی که خانه کعبه را گسترانیدی و دانه را شکافتی و سختی را برطرف ساختی، از تو می خواهم در این روز از روزهایت که حق آن را بزرگ نمودی، هر گرفتاری و مشکلی را برطرف سازی».


نوشته شده در   چهارشنبه 18 شهريور 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode