در مفصل استخوان، غضروف وجود دارد. غضروف بافتي محکم اما انعطاف پذير است که ميزان اصطکاک و سايش بين استخوان ها را به حداقل مي رساند.غضروف در واقع به عنوان سيستم ضربه گير عمل مي کند. در صورت آسيب ديدگي غضروف، مفاصل دچار ورم و درد مي شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، بر خلاف بيشتر بافت هاي ديگر، گردش خون در غضروف به کندي صورت مي گيرد و به همين علت است که روند ترميم فرسودگي و آسيب ديدگي کمي طول مي کشد.
به گزارش سايت «Newsweek»، با مصرف برخي موادغذايي، مي توان روند ترميم غضروف را سرعت بخشيد. اگر دچار درد مفصل، سفتي در زانو، قوزک پا، شانه، آرنج يا هر قسمت ديگر از بدن هستيد، مي توانيد از موادغذايي زير استفاده کنيد.
*سيب: اين ميوه حاوي نوعي آنتي اکسيدان قوي است و به توليد ترکيب مهم غضروف ساز به نام کلاژن کمک مي کند. توجه داشته باشيد، بيشتر ميزان اين ماده در پوست سيب است.
*ميوه و سبزي هاي غني از ويتامين C: علاوه بر تقويت سيستم ايمني، ويتامين C براي مفصل هاي متورم و دردناک نيز مفيد است. اين آنتي اکسيدان قوي از سلول ها و بافت ها در برابر آسيب ديدگي بيشتر محافظت و کمک مي کند تا التهاب بدن رفع شود. منابع عالي ويتامين C، فلفل دلمه اي زرد، کيوي، پرتقال، ليمو ترش، ميوه هاي توتي و سبزيجات برگ سبز پررنگ است.
*پياز و سير: هر دو غني از سولفوراست که التهاب را کاهش مي دهد. علاوه بر آن سير و پياز، سديم خون را تنظيم مي کند.
*زرد چوبه و زنجبيل: براي تسريع روند توليد غضروف، اين دو ادويه را به طور منظم به غذا اضافه کنيد. هر دو خاصيت ضد التهابي دارد و غضروف را از آسيب ديدگي بيشتر محافظت و به عنوان مسکن عمل مي کند.
*بادام و مغز ميوه: اين ماده غذايي سرشار از اسيد چرب امگا۳ است که مانع از بروز التهاب مي شود. علاوه بر آن حاوي منگنز نيز هست اين ماده معدني مهم به گلوکزامين کمک مي کند. گلوکزامين براي رشد و عملکرد سريع غضروف مهم است.
*روغن زيتون: ميزان بالاي اسيد چرب امگا۳ در اين روغن التهاب را کاهش و روند ترميم و توليد غضروف را افزايش مي دهد. براي حفظ سلامت مفصل ها و سيستم قلبي عروقي روزي يک تا ۲ قاشق غذاخوري روغن زيتون مصرف کنيد.
*روغن نارگيل: اين روغن نيز سرعت توليد و درمان غضروف را افزايش مي دهد. با ماساژ دادن آرام و ماليدن کمي روغن ولرم روي مفصل هاي متورم مي توان درد، ورم و سفتي آن را برطرف کرد.