ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 21 شهريور 1389     |     کد : 9311

یکشنبه 21 شهريور3 شوال 12 سپتامبر

تولد « اِبْن واصِل» مورخ، قاضي و اديب در سال604هجري قمري...

نخستين روز ايام سته
أيام سته، كه پس از عيد سعيد فطر، به شش روز از روزهاي ماه شوال گفته مي شود، درباره روزه گرفتن در آن ها، اختلاف است. اختلاف فقها و دانشمندان اسلامي درباره ايام سته از دو جهت مي باشد:
اول: از اين نظر كه ايام سته به چه روزهايي گفته مي شود؟
برخي مي گويند: از روز دوم تا هفتم ماه شوال است. برخي مي گويند از روز چهارم شروع مي گردد و برخي ديگر معتقدند كه از روز نهم، يعني سه روز پيش از ايام غرا آغاز مي گردد و ايا م "غرّا" عبارت است از روزهاي سيزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه.
دوم: از اين جهت كه آيا روزه گرفتن در ايام سته، مستحب است يا مكروه؟
برخي معتقدند كه روزه ايام سته مستحب است و برخي نيز اعتقاد به كراهت آن دارند. آن هايي كه قول به استحباب را اختيار كرده اند، آغاز ايام سته را از چهارم و يا نهم به بعد مي دانند. چون رواياتي وجود دارد كه دلالت دارند بر اين كه روزه گرفتن در سه روز پس از عيد فطر، كراهت دارد.
اما آن هايي كه قول به كراهت را برگزيدند، آغاز ايام سته را از روز دوم مي دانند و چون رواياتي دلالت دارند بر كراهت سه روز پس از عيد فطر، روزه اين ايام را نيز مكروه مي دانند.
به هر روي، روزه گرفتن در سه روز پس از عيد فطر، مطلوب نيست.

تولد « اِبْن واصِل» مورخ، قاضي و اديب در سال604هجري قمري
« اِبْن واصِل» مورخ، قاضي و اديب مشهور عرب در سال604هجري قمري درشهر حَماة بدنيا آمد. ابن واصل نزد پدرش كه مدرس مدرسه ناصريّه بود تحصيل را آغاز كرد و سالها بعد خود بجاي پدرنشست و تدريس كرد. ابن واصل درساختن رصدخانه و دستگاهها و آلات نجومي با تَعاسيف رياضيدان مصري همكاري مي‎كرد و درحدود سال 663هجري قمري قاضي القضاة شهر حَماة شد. ازابن واصل سه اثر مشهور و تاريخي برجاي مانده است. «اَالتّاريخُ الصّالحي، تاريخ عمومي اززمان پيامبراكرم (ص ) تا زمان حيات مؤلف و مُفَرِّجُ الكُروب في اَخبار بَني اَيّوب» گرانبهاترين منبع تاريخي درباره سلسله ايوبيان ازآن جمله‎اند.

درگذشت «اِبن تعاويذي» شاعرمسلمان در سال584هجري قمري
«اِبن تعاويذي» شاعرمسلمان بغدادي درگذشت. او درجواني در ديوان اِقطاع به كارمشغول بود اما بعد از كناره گيري ازاين منصب به سرودن شعر پرداخت. ابن تعاويذي پيرو مذهب شيعه بود و قصيده بسيار زيبا و بلندي كه در رثاي امام حسين(ع) سروده است گواه اين مدعاست. بخش اعظم آثار ابن تعاويذي در قالب قصيده است. قصايدي كه او در مدح امامان و بزرگان سروده است.

درگذشت «ابوبكر نقاش» ازعلماي علوم قرآني در سال 604هجري قمري
«ابوبكر نقاش» ازعلماي علوم قرآني و محدث مشهورعرب در سال 604هجري قمري بدرود حيات گفت. ابوبكر نقاش از اوايل جواني نزد ابوجعفر بزّاز قرائت قرآن را آغازكرد و بعد ازچند سال به سفري طولاني رفت. او درسفر خود نزد استادان بزرگ حضور يافت و با رموز قرآن مجيد و علم حديث آشنا شد. ابوبكر نقاش درقرائت و نقل حديث اعتبار خاصي داشت و ازجمله كتابهاي منسوب به او « تفسير شِفاءُ الصُّدور» را مي توان نام برد.

شهادت شيخ محمد خياباني در سال1299هجري شمسي
شيخ محمد خياباني ازمبارزان دوره مشروطيت بدست حاكم وقت آذربايجان در سال 1299هجري شمسي به شهادت رسيد. بدين ترتيب قيام شيخ محمد خياباني و يارانش درهم شكسته شد. شيخ محمد خياباني همزمان با كسب علوم و معارف اسلامي مبارزه با ظلم و فساد دستگاه دولتي را آغازكرد و. خياباني به مبارزه همزمان با جهل و ناآگاهي مردم و بيگانه و بيگانه پرستان معتقد بود. او ازميان برداشتن اين موانع را عامل سعادت مسلمانان و جامعه اسلامي مي دانست. شيخ محمد خياباني پس ازبرچيده شدن استبداد محمد عليشاه و فراراو درسال 1327هجري قمري درمقام نمايندگي مردم تبريز به مجلس شوراي ملي راه يافت.

درگذشت اقبال لاهوري در سال1376هجري شمسي
اقبال لاهوري نويسنده و مترجم گرانقدر كشورمان در سال1376هجري شمسي روي در نقاب خاك كشيد. اقبال يغمايي انساني عارف و وارسته بود و پس ازاتمام تحصيلات متوسطه و گذراندن دوره دوساله دانشسرا درزادگاهش شهريزد به تحقيق و مطالعه مشغول شد. استاد يغمايي انساني پرهيزكار، پرتلاش، مهربان و فروتن و دورانديش بود و بويژه كودكان را دوست مي داشت به همين علت نخستين مجله مخصوص كودكان را منتشركرد. اقبال يغمايي علاوه برتأليف و ترجمه دربسياري ازمجلات مقاله و داستان مي نوشت. «چنين گفت دقان خلاصه اي از شاهنامه به نثر، گزيده قابوسنامه با شرح و تفسير و گزيده خمسه نظامي» ازآثارارزشمند استاد اقبال يغمايي است.

امضای قرارداد اشغال آلمان در لندن در سال1944ميلادي
نمايندگان امريكا، انگلستان و شوروي قرارداد اشغال آلمان در سال1944ميلادي را در لندن امضا كردند. اين قرارداد زماني امضا شد كه جنگ جهاني دوم هنوز خاتمه نيافته بود. پس ازانعقاد قرارداد اشغال آلمان، متفقين حملات هماهنگ خود را ازغرب و شرق آغازكردند و خطوط دفاعي آلمان نازي را درهم شكستند. درسال1945ميلادي آلمان بطوركامل ازمتفقين شكست خورد و فرماندهان متفقين زمام امور آلمان را دربرلين بدست گرفتند. گفتني است كه برلين به لحاظ موقعيت خاص خود منطه بين المللي و آزاد اعلام شد.

انجام یک عمل بی سابقه يك پيوند مغز در مكزيك سال1987ميلادي
يك پيوند مغز در مكزيك سال1987ميلادي در مكزيك انجام گرفت كه در جهان علم بي سابقه بود. دراين عمل جراحي مهم دكترمازارو بخشي ازمغز جنيني را كه براثر سقط جنين ازدنيا رفته بود، به مغز مردي 50 ساله و مبتلا به بيماري پاركنسيون پيوند زد. عمل جراحي دكتر مارازو در بخش مغز و اعصاب مركز پزشكي رازا در مكزيك با موفقيت به انجام رسيد.

امضاء پیمان وحدت توسط دو كشورآلمان غربي و شرقي و چهار كشور پيروز در جنگ جهاني دوم در سال1990ميلادي
دو كشورآلمان غربي و شرقي و چهار كشور پيروز در جنگ جهاني دوم پيمان وحدت را در سال1990ميلادي امضا كردند. درپيمان وحدت، مسئله وحدت سياسي و جغرافيايي دو كشورآلمان بررسي شد و سپس اعطاي حق حاكميت كامل به آلمان متحد به تصويب اعضا رسيد. اين پيمان راه را براي وحدت دو آلمان گشود.


نوشته شده در   يکشنبه 21 شهريور 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode