دانشمندان اعلام داشتند كه يك ماهي دراكولا با دندانهاي شبيه به سگ و كرمي كه در شب اشعههاي نوراني را از خود به اطراف پرتاب ميكند جزو فهرست 8 تايي هيجان انگيزترين موجودات كشف شده در سال 2009 قرار دارند.
موسسه بينالمللي اكتشاف گونههاي مختلف در دانشگاه آريزونا و يك انجمن بينالمللي متخصص طبقهبندي گونههاي حيات نام اينگونههاي كشف شده در سراسر دنيا را با عنوان ليست گونههاي كشف شده در سال 2009 منتشر كرد.
كونتين ويلر، مدير موسسه بينالمللي كشف گونهها در دانشگاه آريزونا اظهار داشته: اعضاي كميته با آزادي كامل
گزينههاي انتخابي خود را مطرح كرده و به تشريح دلايل خود براي انتخاب گونه مورد نظر پرداختهاند. 8 گونه اول شناخته شده دنيا در ليست سال 2009 عبارتند از:
1ـ ماهي دراكولا: نوعي ماهي همانند ماهي كپور با نام دانيونلا دراكولا در رودهاي ايالت كاچين در ميانمار توسط دانشمندان كشف شد. جنسيت نر اينگونه از دندانهاي شبيه به سگ خود براي نزاع با ديگر نرها استفاده ميكند. آرواره پاييني آنها ميتواند در حدود 45 تا 60 درجه باز شود. اين اولين ركورد در ميان گونهها از لحاظ دندانهايي با اين ويژگي حساب ميشود.
2ـ كوسه ماهي خيالي: اين گونه عجيب در بالي اندونزي كشف شد. اندام اين موجود با طرح نارنجي و سفيد پيچشداري پوشيده شده و تنها چشمان اين ماهي به صورت واضح قابل مشاهده است. اين تجمع رنگي ميتواند به اين ماهي كمك كند تا در ميان مرجانهاي رنگي پنهان شود.
3ـ عنكبوت طلايي: اين اولينگونه كشف شده از اين خانواده از سال 1879 ميباشد. نافيلا بزرگترين تارهاي عنكبوت را ميسازد كه معمولا بزرگتر از يك متر ميباشد. مادههاي اينگونه در حدود 8/3 سانتيمتر طول و پاهايي به بلندي 10 تا 12 سانتيمتر دارند. نرها در مقابل مادهها حدود 5 برابر كوچك هستند.
4ـ اسفنج قاتل: اين حيوان گوشتخوار دريايي ابتدا بهعنوان گونهاي كه خارهاي متفاوت او كه به حالت چرخشي هستند كشف شد.
5 ـ كرم بمب افكن: اينگونه توسط روباتهاي زيردريايي در ساحل مركزي كاليفرنيا درحالي كه در تاريكي در حال پرتاب بمبهاي نوري بود كشف شد. اين بالونهاي نوري شبيه به بمب كه از قسمتهاي اصلاح شده آبششهاي اينگونه تشكيل ميشوند براي چند ثانيه با نورسبز فسفري ميتواند شكارچيها را گيج كند.
6 ـ اسب كندرو حشره خوار: اينگونه در پاك پاهانگ باي در خليج تايلند پيدا شده. اين اسب دريايي از حشرات تغذيه ميكند و از آنجايي كه ديگر اسبهاي دريايي از خزه دريايي و ديگر حيوانات استفاده ميكنند غيرمعمول است.
7ـ ماهي برقي: اينگونه با نام جيمنوتوس اوماروروم و يا امارس داراي الكتريسيته بوده و در مواقع نياز براي دفاع از خود برق توليد ميكند تا صياد را از خود دور كند.
8 ـ گياه پرتابي: اين گياه حشرات را در مايع داخل شاخههاي پرتابي خود به تله مياندازد. اين گياه كه مختص جزيره پالاوان در فيليپين است از طرف متخصصان گونهاي كمياب و در حال انقراض شناخته شده است.
ويلر ميگويد: تشكيل نمودار براي گونههاي مختلف دنيا همراه با ويژگيهايشان قسمتي از درك تاريخ زندگي است. هنگامي كه با رقابتهاي موجود در زندگي مواجه ميشويم و ميبينيم كه چگونه اين رقابتها و اين زندگيها دنيا را تغيير ميدهند بسيار هيجانانگيز است.
discovery
مترجم: آرياناز محمدي