رئیس مؤسسة پژوهشی حکمت و فلسفة ایران گفت: ابنسینا تمامی این علوم را برهانی کرده است که این امر را در ارسطو هم نمیتوان دید. بنابراین باید توجه داشت که ابنسینا به هیچ وجه شارح صرف ارسطو نیست.
"در محضر شیخالرئیس، پاسداشت زادروز فیلسوف و طبیب شهیر ایرانی" عنوان برنامهای بود که دوشنبه اول شهریور با همکای بنیاد بوعلیسینای همدان، فرهنگسرای ابنسینا و انجمن همدانیهای مقیم مرکز در فرهنگسرای ابنسینا برگزار شد.
دکتر غلامرضا اعوانی گفت: بوعلی عادت داشت به درخواست افرادی که از وی کتاب می خواستند پاسخ مثبت داده و کتابی برای آنها بنویسد و تقدیمشان کند، هر چند متأسفانه نسخهای از آنها بر نمیداشته است و به همین دلیل بسیاری از آثار او به دست ما نرسیدهاند.
رئیس مؤسسة پژوهشی حکمت و فلسفة ایران با اشاره به اینکه اعتقاد دارم ابنسینا یکی از بزرگترین فیلسوفان دنیاست، افزود: متأسفانه 35 در صد آثار ابنسینا به صورت نسخه خطی هستند که حتی یک بار هم چاپ نشدهاند.
وی سپس ایران را تنها کشوری دانست که حکمت در آن حیات مستمر داشته است و یادآور شد: ابنسینا در کل تاریخ فلسفه مقام والایی دارد. بدون شک وی در مسائل الهی و تاریخ فلسفه تأثیرات بسیاری بر جای گذاشته است.
اعوانی با اشاره به اینکه تمام قضایا با استفاده از اصول بدیهی و موضوعه، اثبات میشوند، تصریح کرد: علوم، پایه همه چیزند و پایه علوم، برهان است. بنابراین باید برای هر فرضیهای برهانی ارائه شود. در واقع ابنسینا همه علوم را اصل موضوعی کرده و در تمام ابعاد فلسفه، منطق، علم الهی و پزشکی آثار مهمی از خود بر جای گذاشته است.
دبیر علمی همایش بینالمللی بزرگداشت روز جهانی فلسفه در سال 2010 با تأکید بر تأثیر ابنسینا در غرب، یادآور شد: بزرگترین متفکر مسیحی، سنت توماس آکویناس در جای جای آثار خود از ابنسینا نام میبرد. همچنین بسیاری دیگر از متفکران در قرون وسطی متأثر از ابنسینا بودهاند. من حتی میتوانم بگویم کانت، هگل و هایدگر نیز از تأثیرات ابنسینا بیبهره نبودهاند.