دکتر محمد لطفيزاده در گفتوگو با ايسنا درباره مصرف انواع لبنيات در ماه مبارک رمضان اظهار كرد: براي جلوگيري از ابتلا به بيماريهاي قابل انتقال از فرآوردههاي لبني به انسان به ويژه تب مالت، روزهداران بايد شير و کشک مورد استفاده براي طبخ آش رشته و انواع فرآوردههاي لبني را به صورت پاستوريزه مصرف كنند و از خريد و مصرف لبنيات به صورت فلهاي جداً پرهيز كنند.
رييس مرکز مجازي پژوهشهاي راهبردي دامپزشکي با تأکيد بر لزوم توجه مضاعف و رعايت بهداشت مواد غذايي در ماه مبارک رمضان و با اشاره به ممنوعيت عرضه گوشت از پيش چرخشده، گفت: گوشت قرمز و مرغ مورد نياز در اين ماه بايد از فروشگاههاي مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکي تهيه و ذبح دام نيز در مراکز معتبر و زير نظر دامپزشکان انجام شود.
به گزارش «شیعه نیوز» ، دکتر محمد لطفيزاده در گفتوگو با ايسنا درباره مصرف انواع لبنيات در ماه مبارک رمضان اظهار كرد: براي جلوگيري از ابتلا به بيماريهاي قابل انتقال از فرآوردههاي لبني به انسان به ويژه تب مالت، روزهداران بايد شير و کشک مورد استفاده براي طبخ آش رشته و انواع فرآوردههاي لبني را به صورت پاستوريزه مصرف كنند و از خريد و مصرف لبنيات به صورت فلهاي جداً پرهيز كنند.
وي با اشاره به لزوم تهيه عسل در بستهبندي دردار و داراي پروانه بهداشتي از سازمان دامپزشکي، درباره خريد و مصرف تخممرغ گفت: هموطنان بايد به دليل احتمال نفوذ باکتريها از راه پوسته، از خريد تخم مرغ کثيف و ترکدار و تخم مرغي که خارج از يخچال در فروشگاه نگهداري شده پرهيز و صرفاً تخم مرغي که داراي تاريخ توليد، انقضاء مصرف و پروانه بهداشتي سازمان دامپزشکي است را خريداري كنند.
رييس مرکز مجازي پژوهشهاي راهبردي دامپزشکي افزود: تخم مرغ پخته و تازه را به ترتيب ميتوان حداکثر يک هفته و يک ماه در يخچال نگهداري کرد و از آنجايي که پوسته تخممرغ منافذ بسيار ريزي دارد، بنابراين آلودگيها و بوي مواد غذايي نگهداري شده در يخچال نظير پياز، ماهي و غيره را به خود جذب ميکند و به همين دليل بهتر است تخممرغ را در ظروف دربسته در يخچال نگهداري كرد.
لطفيزاده با اشاره به احتمال انتقال انواع عوامل بيماريزا و بخصوص عوامل مشترک بين انسان و حيوانات از طريق مصرف سبزيجات آلوده گفت: پيش از مصرف سبزيجات لازم است ابتدا براي جداسازي گل و لاي همراه سبزيجات با آب شستشو انجام شود و سپس به ازاي هر ليتر آب، سه تا پنج قطره مايع ظرفشويي براي انگلزدايي به ظرف حاوي سبزيجات افزوده و در ادامه پس از دو تا پنج دقيقه به ازاي هر پنج ليتر آب، نصف قاشق چايخوري پودر پرکلرين به منظور گندزدايي اضافه و با گذشت دو تا پنج دقيقه، در نهايت با آب تميز شستشوي نهايي انجام گيرد.
وي در پايان با هشدار نسبت به نشستن مگس روي انواع مواد غذايي اظهار کرد: مگس انسان را نيش نميزند و تنها توسط حس بويايي خود به سوي مواد غذايي جذب ميشود و چون نميتواند مواد غذايي جامد را بخورد، روي آنها استفراغ ميکند تا به صورت محلول درآمده و به صورت مايع بمکد. لذا از آنجايي که مگس روي مدفوع، زباله و سبزيجات پوسيده مينشيند ميتواند با تخليه محتويات گوارشي خود انبوهي از ميکروبها را به مواد غذايي منتقل کند و از اين جهت بايد از نشستن اين حشرات روي مواد غذايي جلوگيري كرد.