دانشمندان آمريکايي در بررسيهاي خود نشان دادند که محرک هاي استرس زاي اجتماعي نه تنها موجب ناراحتي روحي مردم مي شوند، بلکه مي توانند استخوانها را ضعيف و شکننده کرده، موجب ورم مفاصل شده و صدماتي را به قلب وارد کنند.
به گزارش خبرگزاري مهر، محققان دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس تاثيرات رفتارهاي ناهنجار و استرس زا شامل محروميتهاي اجتماعي، عيب جويي و دشنام گويي را بر روي بدن انسان مورد مطالعه قرار دادند و دريافتند که اين رفتارهاي نامناسب نه تنها موجب آزردگي و ناراحتي روح مي شوند بلکه اثرات مخربي نيز بر روي بدن دارند.
اين محققان براي رسيدن به اين نتايج براي گروهي متشکل از 124 داوطلب يک سري تست را تجويز کردند و در آنها عمدا اين گروه را مورد محروميت و توهين قرار دادند.
سپس اين دانشمندان سطوح دو نشانگر زيستي ويژه مربوط به فرايند التهابي استخوانها و شرياني اين داوطلبان را کنترل کردند و نشان دادند که اين محروميتها در توسعه بيماريهايي مثل ورم مفاصل و مشکلات قلبي عروقي نقش مهمي ايفا مي کنند.
جورج اسلاويچ، سرپرست اين تيم تحقيقاتي توضيح داد: "کشف اين مکانيزم روحي مي تواند به درک بهتر مکانيزمهاي بسياري از بيماريها و ارائه درمانهاي مناسب تر کمک کند."
براساس گزارش PhysOrg، به گفته اين دانشمند، استرس ناشي از مصاحبه براي استخدام در يک شغل، شرکت در جلسات مهم و يا نگراني پيش از انجام يک سخنراني همگي از جمله محرکهاي استرس زاي اجتماعي هستند که مي توانند سيستم ايمني بدن را ضعيف کنند.
ضعف سيستم ايمني منجر به افزايش فعاليتهاي التهابي بدن و بروز بسياري از اختلالات به ويژه بيماريهاي فوق مي شود.