ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 23 دي 1403
يکشنبه 23 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 11 مرداد 1389     |     کد : 8684

سيارک هاي تروايي زمين را تهديد مي کنند

مطالعات جديد نشان مي دهد مواد سيارک هاي تروايي در مدار سياره نپتون مي توانند به ستاره هاي دنباله داري تبديل شوند که زمين را با خطر برخورد تهديد مي کنند...

مطالعات جديد نشان مي دهد مواد سيارک هاي تروايي در مدار سياره نپتون مي توانند به ستاره هاي دنباله داري تبديل شوند که زمين را با خطر برخورد تهديد مي کنند.
به گزارش مهر، هر 200 يا 300 سال ستاره هاي دنباله دار متعددي به بخشهاي داخلي سامانه خورشيدي وارد مي شوند.
منشا اين ستاره هاي دنباله دار کوتاه مدت ناشناخته است اما گمان مي رود منشا آني اين اجرام قنطروس ها باشند ، سيارک هايي با مدارهاي ناپايدار که از ويژگي هايي مشابه سيارک ها و ستاره هاي دنباله دار برخوردارند.
تنها در حدود 250 نمونه از اين اجرام توسط تلسکوپ ها به تصوير کشيده شده اند تمامي آنها در مدارهايي ناپايدار قرار داشته و احتمال اينکه در زمان نزديک شدن مدار آنها به مشتري يا ديگر سياره هاي عظيم نيروي گرانشي آنها به شدت تقويت شود وجود دارد. چنين اختلالي مي تواند مسير آنها را به سوي داخل سامانه خورشيدي و به احتمال زياد به سوي زمين منحرف کند.
زماني که يک قنطروس خودسر به خورشيد نزديک مي شود، حرارت خورشيد منجر به تبخير بخشهاي يخي آن شده و دنباله اي مشابه دنباله ستاره هاي دنباله دار براي آن به وجود مي آورد.
شبيه سازي هاي پيشين از قنطروس ها نشان مي دهند پديده اي بايد با استفاده از مواد مازاد جمعيت اين اجرام ناپايدار را تغذيه کند زيرا هر يک از اين اجرام قبل از برخورد با يک سياره، سقوط بر روي خورشيد، خروج از سامانه خورشيدي و يا متلاشي شدن، در حدود سه ميليون سال در حرکت خواهند بود و پس از آن به شکلي نابود خواهند شد. به گفته جاناتان هورنر از دانشگاه دورهام جمعيت اين اجرام همواره در حال نابودي است و عاملي از جايي ناشناخته در جهان اين جمعيت را همواره تقويت مي کند.
طي مطالعات جديدي که در ژاپن و توسط دانشمندان دانشگاه «کينکي» انجام گرفته، منابع احياي مجدد جمعيت اين اجرام، سيارک هاي تروايي نپتوني هستند ، سيارک هايي که در مسيري مشابه مسير حرکت نپتون به دور خورشيد در حرکتند.
محاسبات جديد نشان مي دهند يکي از هر 6 سيارک تروايي نپتوني شناخته شده طي 600 ميليون سال از 50 درصد احتمال مهاجرت و تبديل شدن به يک قنطروس برخوردارند.
از آنجايي که احتمال مي رود در حدود 10 ميليون سيارک شناخته نشده تروايي نپتوني به وسعتي بزرگتر از يک کيلومتر وجود داشته باشند، محققان احتمال مي دهند اين سيارک ها جمعيت قنطروس ها را تقويت کرده و پس از مهاجرت در ميان قنطروس ها مي توانند به عنوان خطري زمين را تهديد به برخورد کنند.


نوشته شده در   دوشنبه 11 مرداد 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode