به گزارش خبرنگار مهر، دهم ربیع الثانی سال ۲۰۱ هجری قمری است و بهار جوانی حضرت معصومه (س) را خزانی نابهنگام فراگرفته است، و مردم قم در سوگ این بانو اشک میریزند.
از روز ۲۳ ربیع الاول که کریمه اهل بیت(ع) وارد شهر قم شده بودند، دردهای توأمان رهایشان نمیساخت؛ گاه به دیدار نافرجام برادر میاندیشیدند و گاه برای شهادت یاران و همراهانشان میگریستند.
۱۷ روز، چه روزهای تلخ و شیرینی که شیرینیاش از شور و شوق نگاه شیعیان قم میتراوید و تلخیاش از رنج و بیماری بانو آکنده بود؛ ۱۷ روز شکیبایی زهراییاش(س) را به تماشا نشست و برای دیدار تبارش، ثانیه شماری کرد.
اینک دهم بیع الثانی سال ۲۰۱ هجری قمری است و بهار جوانی حضرت معصومه(س) را خزانی نابهنگام فراگرفته است؛ گویی سکوت بیت الاحزان به فضای عارفانهٔ بیت النّور، سرایت کرده است.
اقامت حضرت معصومه(س) در قم
حجت الاسلام محمدرضا کریمی والا، عضو هیئت علمی دانشگاه قم در همین زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه مدارک متعددى وجود دارد که حضرت معصومه(س) در سال ۲۰۱ هجرى قمرى در قم، وفات نموده، اظهار داشت: برخی منابع تاریخی وفات حضرت معصومه(س) را دهم ربیع الثانی و برخی دیگر نیز دوازدهم ربیع الثانی میدانند.
وی ادامه داد: حضرت نجمه مادر حضرت معصومه(س) بعد از ولادت امام رضا(ع) تا ۲۵ سال صاحب فرزند نشد و بعد از ۲۵ سال حضرت معصومه(س) به دنیا آمدند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه عمر حضرت معصومه(س) کوتاه بود، افزود: از ۱۰ سالگی که پدر بزرگوار حضرت معصومه(س) به شهادت رسیدند، تنها انیس و مونس ایشان امام رضا(ع) بود.
وی بیان کرد: یک سال بعد از رفتن امام رضا(ع) به سرزمین خراسان یعنی در سال ۲۰۱ هـ حضرت معصومه(س) خواهر حضرت رضا(ع)، برای زیارت برادر از مدینه به مقصد خراسان حرکت کردند.
حضرت معصومه(س) از علوم اسلامی آگاهی داشتند و در بین راویان بعنوان محدثه معروف هستند
حجت الاسلام کریمی والا براز کرد: بنا برمطالب کتب تاریخی در میانه راه و نزدیک شهر قم حضرت معصومه(س) بیمار شدند و در شهر قم اقامت گزیدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم ادامه داد: آوازه تشیع مردم قم در زمان حضرت معصومه(س) به مدینه رسیده بود و حضرت معصومه(س) از وجود این شهر و ارادت و محبت مردم آن، نسبت به خاندان پیامبر(ص) اطلاع داشتهاند.
حضرت معصومه(س) و محدثه بودن
حجت الاسلام کریمی والا با بیان حدیث "کسی که فاطمه معصومه(س) را زیارت کند بهشت برای او خواهد بود"، عنوان کرد: حضرت معصومه(س) بعد از حضرت زهرا(ع) تنها بانویی است که زیارت نامه مأثور ایشان را امام معصوم یعنی امام رضا(ع) بیان کردند؛ این مسئله نشانگر مقام والای ایشان است.
وی تصریح کرد: زمانی که شیعیان نزد امام موسی کاظم(ع) برای طرح سئوالات میرسیدند، کریمه اهل بیت(س) سئوالات آنان را پاسخ میدادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم بیان کرد: حضرت معصومه(س) از علوم اسلامی آگاهی داشتند و در بین راویان بعنوان محدثه معروف هستند.
حجت الاسلام کریمی والا گفت: حضرت معصومه(س) نقل کننده احادیث بسیاری از اهل بیت (ع) و پیامبر اکرم(ص) است که علامه امینی در الغدیر به برخی از آنها اشاره میکند، اما این گواه مقام علمی حضرت معصومه(س) است.
وی اضافه کرد: لقب معصومه(س) حکایت از عصمت این بانو دارد و این لقب را حضرت رضا(ع) به ایشان دادند.
حرم حضرت معصومه(س) در قم مایه خیر و برکات فراوان است
عضو هیئت علمی دانشگاه قم با تأکید بر برکات زیارت حرم حضرت معصومه(س)، عنوان کرد: علما و مراجع نسبت به قبر شریف کریمه اهل بیت(ع) توجه و ارادت خاصی دارند.
حجت الاسلام کریمی والا تصریح کرد: نقل شده که علامه طباطبایی در ماه مبارک رمضان روزه خویش را با بوسه زدن بر ضریح حضرت معصومه(س) افطار میکردند.
وی با بیان اینکه حرم حضرت معصومه(س) در قم مایه خیر و برکات فراوانی است، گفت: درخشش حوزههای علمیه قم از برکات وجود حرم ایشان است و همچنین باعث شده که قم پایگاه مهم تشیع شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم اضافه کرد: شهر قم به برکت وجود حرم حضرت معصومه(س) در اوج حرکتهای انقلابی و مقابله با طاغوت و ظلم و ستم بود.
مژگان فرهنگیان