ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 27 دي 1403
پنجشنبه 27 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 15 دي 1393     |     کد : 83047

نکاتی در مورد روغن‌‌های مایع خوراکی

وجود مقدار کافی از روغن و چربی در رژیم غذایی برای سلامت بدن ضروری است، زیرا موجب تامین انرژی مورد نیاز بدن، اسید‌های چرب ضروری و ویتامین ‌های محلول در چربی می‌شود.

همشهری‌آنلاین:وجود مقدار کافی از روغن و چربی در رژیم غذایی برای سلامت بدن ضروری است، زیرا موجب تامین انرژی مورد نیاز بدن، اسید‌های چرب ضروری و ویتامین ‌های محلول در چربی می‌شود.

اما بايد توجه داشت كه براي حفظ سلامت بدن لازم است كه مصرف انواع روغن و چربي محدود شود.

مقايسه روغن‌‌هاي نباتي مايع با روغن‌‌هاي حيواني و نباتي جامد نشان مي‌دهد كه روغن‌‌هاي نباتي مايع با دارا بودن درصد پاييني از اسيد چرب اشباع، مقادير كافي از اسيد‌هاي چرب غير اشباع و نداشتن كلسترول براي تغذيه مناسب ترند. روغن نباتي جامد حاوي مقادير زيادي اسيد‌هاي چرب اشباع شده است كه در درازمدت براي بدن زيان آور مي‌باشد.

    مجلات تغذیه

براي پيشگيري از ابتلاء‌ به اضافه وزن و چاقي كه خود زمينه ساز بيماري‌هائي نظير ديابت، بيماري‌هاي قلبي و عروقي، افزايش فشارخون، سكته ‌هاي قلبي و مغزي، بيماري‌هاي اسكلتي استخواني مثل كمردرد،‌ زانو درد و بعضي از انواع سرطان‌هاست توصيه مي شود.

    مصرف انواع چربي‌ها و روغن‌‌ها را محدود كنيد.
    مصرف روغن مايع را جانشين روغن جامد كنيد.

نكات زير را در مورد روغن‌‌ها رعايت كنيد.

    در هنگام خريداري روغن اطلاعات روي برچسب بسته روغن را بدقت كنترل نمائيد، اين اطلاعات شامل: تاريخ مصرف، نام كارخانه، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، علامت يا مهر استاندارد مي‌باشند.
    ظرف روغن خصوصا" روغن مايع را در جاي خشك و خنك و دور از نور نگهداري كنيد.
    روغن را هميشه در ظرف در بسته نگهداري كنيد.
    در صورت بزرگ بودن بسته روغن از ظروف كوچكتر به منظور نگهداري موقت روغن مصرفي استفاده نمائيد.
    غذا‌هاي آب پز سالم تر از غذا‌هاي سرخ شده هستند. ولي اگر مي خواهيد غذائي را سرخ كنيد روغن را تحت شعله كم و در مدت زمان كوتاه حرارت دهيد.
    روغن نباتي نبايد در هيچ مرحله بوي تند و نامطبوع داشته باشد.
    براي سرخ كردن به ويژه سرخ كردن عميق و طولاني از روغن مخصوص سرخ كردني استفاده نمائيد.اگر اين نوع روغن را در دسترس نداريد از روغن جامد استفاده كنيد.
    بهتر است روغن تا حد امكان فقط يكبار تحت حرارت و مورد استفاده قرار گيرد، بنابراين هر بار از مقدار كمي روغن استفاده كنيد.
    روغن داغ شده را دوباره به ظرف اوليه آن برنگردانيد.
    روغن نباتي مايع جهت سالاد و پخت غذا مناسب‌تر از روغن هيدروژنه (جامد) مي‌باشد، بعلاوه ارزش تغذيه‌اي روغن نباتي مايع بيشتر و سالمتر از روغن نباتي جامد است.

براي حفظ سلامت، روزانه از 5 گروه غذايي اصلي يعني گروه نان و غلات، گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ، گروه شير و لبنيات گروه ميوه‌ها و گروه سبزي‌ها به مقدار كافي مصرف كنيد.

منبع: دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي


نوشته شده در   دوشنبه 15 دي 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode