زیره برای فصل گرما مناسب است.زیرا بدن را خنک و به هضم غذا کمک می کند.
این ادویه که توسط مصری های باستان برای مومیایی و همچنین درمان گزیدگی عقرب به کار برده می شد،خواص دیگری نیز دارد که عبارت است از:
* این گیاه سرشار از آهن است.بدن برای تشکیل گلبول های قرمز که اکسیژن را حمل می کند،به آهن نیاز دارد،بنابراین مصرف زیره به افراد کم خون توصیه می شود.
* ناراحتی های پوستی مانند جوش، اگزما و خشکی پوست را درمان می کند.افزودن مقدار کم زیره به ماسک صورت می تواند اثر سوختگی و چین و چروک را برطرف کند.برای درمان آکنه و جوش سرکه را با کمی دانه زیره به صورت خود بمالید.
* خاصیت ضدعفونی کننده آن به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می کند و با سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبارزه می کند.مصرف یک فنجان چای ولرم (روزی ۲ تا ۳ بار) با زیره،زنجبیل و عسل تسکین دهنده است.
* زیره به هضم غذا کمک می کند.
* خاصیت ضدسرطانی دارد.
* دردهای قاعدگی زنان را کاهش می دهد و در دوران شیردهی باعث افزایش شیر مادران می شود.
* مو و ناخن را تقویت می کند.
* درمان طبیعی برای آسم است.
* حافظه را تقویت می کند.