رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف آبهای یخ زده بسته بندی در بطریهای «پت» باعث انتقال مواد شیمیایی سرطانزا می شود.
هوا كه گرم ميشود، بازار آبهاي بستهبندي شده داغ مي شود. آنهايي كه ملاحظهكارترند معمولا براي مقابله با گرما يك بطري آب در كيفشان دارند، بطري آبي كه گاهي براي حفظ خنكايش در اين هواي داغ تابستان، قبل از اين كه درون كيف برود، ساعاتي را در فريزر گذرانده است. اما به گفته دکتر پریسا ترابی، رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت استفاده از آبهاي بطري يخزده ممكن است باعث بروز سرطان شود: بعضی از مراجع علمی اعلام کرده اند استفاده از آبهای آشامیدنی بسته بندی در بطریها فقط برای مصرف یکبار است و از یخ زدگی آنها باید جلوگیری کرد. ترابی با بیان اینکه یخ زدگی آب در بطریهای یکبار مصرف باعث می شود که مواد شیمیایی جدار بطری همراه با آب به درون بدن منتقل شود، بر خاصیت سرطانزایی این مواد تاكيد كرد: بطریهایی که در کشور ما تولید میشوند برای آبهای بسته بندی خاصیت یک بار مصرف دارند و نباید آنها را فریز کرد.
پيش از اين نيز دکتر حسن امامی رضوی، معاون وزیر بهداشت نسبت به مصرف آبهاي بستهبندي که در فروشگاههای عرضه موادغذایی و آشامیدنی در معرض حرارت و در زیر آفتاب داغ نگهداری ميشود هشدار داده بود: «اگر آب معدنیهای بسته بندی شده در معرض حرارت نباشد مصرف آنها تا یک سال هم مشکلی ندارد ولی اگر در وضعیتی نگهداری شوند که تحت تاثیر مستقیم حرارت باشند حتی قبل از 6 ماه هم غیرقابل استفاده میشوند و مردم توجه داشته باشند از این آب معدنیها استفاده نکنند.»