پژوهشگران تغذيه توصيه ميكنند كه 5 نوع ماده خوراكي مغذي وجود دارد كه زنان بايد حتما آنها را به رژيم غذايي روزانه خود اضافه كنند.
به گزارش ايسنا، يكي از مهمترين اين 5 گروه سبزيجات داراي برگهاي پهن و سبزرنگ هستند.
محققان تاكيد ميكنند كه بدون گنجاندن اين سبزيجات در رژيم غذايي روزانه تامين ريزمغذيهاي ضروري بدن امكانپذير نخواهد بود.
اين سبزيجات شامل اسفناج، كلم بروكلي، كاهو و ساير سبزيجاتي از اين قبيل است كه داراي منابع فراوان و سرشار از فيبر خوراكي، ويتامين C و K و اسيد فوليك هستند. اين سبزيجات همچنين حاوي مواد معدني ضروري ازجمله كلسيم، منگنز، آهن و پتاسيم است.
محققان توصيه ميكنند كه زنان بايد تلاش كنند اين سبزيها را در رژيم غذايي هر روزه خود قرار دهند و هر چه اين سبزيجات تيرهتر باشند خواص آنها بهتر خواهد بود.
گزينه دوم كه مصرف هر روزه آن به زنان توصيه ميشود غلات سبوسدار است، مقدار فيبر و ريزمغذيها و ويتامينهاي ضروري موجود در غلات سبوسدار 96درصد بيشتر از غلات سفيد و بدون سبوس است.
بر همين اساس متخصصان تغذيه توصيه ميكنند كه مصرف گندم و برنج و پاستاي سبوسدار و برنج قهوهاي بايد در اولويت تغذيهاي قرار بگيرد، چون سرشار از ريزمغذيهاي اساسي و حياتي هستند كه سبب اضافه وزن هم نميشوند.
مورد سوم مصرف مغزها و دانههاي روغني است كه يكي از بهترين تركيبات خوراكي در رژيم غذايي روزانه محسوب ميشوند.
پژوهشگران توصيه ميكنند اين مغزها را بهسالاد، صبحانه يا حتي ماست اضافه كنيد، چون منبع فوقالعادهاي از پروتئين، منگنز، ويتامينهاي B و E محسوب ميشوند. مغزها همچنين براي مقابله با بيماريهاي قلبي و سرطانها مفيد هستند. مغزها سرشار از كالريهاي چربي هستند، اما چربي آنها براي سلامتي مفيد است. همچنين ميتوان از اين نوع خوردني به عنوان عصرانه استفاده كرد، اما در عين حال بايد از مصرف افراطي آنها جلوگيري كرد و بنابراين حدود يكچهارم فنجان يا 15 تا 20 عدد بادام يا گردو براي يك هفته كافي است. خوردني چهارم كه مصرف روزانه آن براي زنان ضروري است ماست كمچرب يا بدون چربي است كه منبع مهمي از ويتامينها، پروتئين و كلسيم است.
ماست حاوي باكتريهاي سالمي است كه ميتواند با بيماريها مبارزه كند. مصرف 3 تا 4 فنجان ماست در هفته براي رژيم غذايي كافي است، اما بايد مراقب باشيد كه شكر به آن اضافه نكنيد، در عوض آن را با ميوهها مصرف كنيد.
گزينه آخر انواع توتهاست. توتها منبع غني از فيبر خوراكي هستند و به كاهش وزن كمك ميكنند. همچنين بيش از هر ماده خوراكي ديگري حاوي آنتياكسيدانهاي گياهي محافظ هستند. اين آنتياكسيدانها نهتنها خطر بروز بيماريها را كاهش ميدهند، بلكه همچنين به جلوگيري از تحليل حافظه كمك مينمايند. مصرف تازه يا يخزده توتها هر دو خواص يكسان دارد.