ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 1 دي 1404
دوشنبه 1 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 27 آبان 1393     |     کد : 80835

پنجشنبه29آبان 1393-26محرم 1436 -20نوامبر2014

قتل واعظ شهیر «سیدجمال الدین واعظ اصفهانی» از رجال مشروطه (1287 ش)


* 29 آبان در گذر تاریخ

* قتل واعظ شهیر
 «سیدجمال الدین واعظ اصفهانی» از رجال مشروطه (1287 ش)
اشاره:
سیدجمال الدین واعظ همدانی معروف به سیدجمال اصفهانی، یکی از رهبران مشروطه ایران محسوب می‏شود که نزدیک به بیست سال، در شهرهای اصفهان، مشهد، شیراز و تهران وعظ می‏نمود و در روشنگری مردم می‏کوشید. به این دلیل محمدعلی شاه دستور بازداشت او را صادر کرد. وی پس از به توپ بستن مجلس قصد عزیمت به عتبات عالیات داشت که در راه شناسایی و دستگیر شد و پس از چند ماه زندان رفتن، در بیست و نهم آبان 1287 ش برابر با 25 شوال 1326ق در 45 سالگی در زندان بروجرد به قتل رسید.
* مرگ «حسن پیرنیا» معروف
 به «مشیرالدوله»نخست وزیر قاجار و سیاستمدار(1314 ش)

* الحاق ایران به پیمان استعماری بغداد موسوم به «سنتو» (1334 ش)
* آغاز هفته بسیج
اشاره:
نام بسیج یادآور خاطره عزیزترین نهاد و بزرگترین مردان تاریخ ما است. نهادی که به تعبیر امام راحل تشکیل آن «یقیناً از برکات و الطاف جلیه خداوند تعالی بود.» و «شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته های رفیع آن، اذان رشادت و شهادت سرداده اند. بسیج میقات پا برهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن نام و نشان در گمنامی و بی نشانی گرفته اند. بسیج لشکر مخلص خدا است که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان، از اولین تا آخرین امضاء نمودند.»

* 26 محرم در گذر تاریخ

*  محاصره‏ ی مکه و سنگ‏ باران کعبه از سوی سپاهیان
یزیدبن معاویه (64 ق)
اشاره:
یزیدبن معاویه پس از شهادت
اباعبدالله الحسین(ع) و یارانش در کربلا و اسیر نمودن اهل‏بیت و بازماندگان آنان، خود را در نزد مسلمانان، بی‏مقدار و بی‏اعتبار کرد. از سوی دیگر، افشاگری‏های خاندان عصمت و طهارت و طرفداران اهل‏بیت(ع)، مردم را بر ضد حکومت یزید وادار به قیام نمود. به همین جهت در سال 63 ق شورش‏ها و جنبش‏هایى بر ضد یزید در حجاز به وجود آمد. سرانجام اهالی مکه و مدینه اقدام به مخالفت‏های علنی و درگیری مسلحانه با سپاهیان و عاملان یزید نمودند. در مکه، عبدالله بن زبیر با پرداختن به عبادت و مخالفت با یزیدبن معاویه، مردم را به گرد خود جمع کرد وبه تدریج قوت یافته بود و توانست شهر مکه را از دست عامل یزید بیرون آورد و خود بر آن استیلا یابد. سپاهیان شام به مکه هجوم آورده و آن را در محاصره خویش قرار دادند و بر اهالی آن بسیار سخت گرفتند. آنان بر بلندی‏های اطراف مکه، منجنیق‏ها و سنگ‏اندازهای بزرگی نصب کرده و به وسیله‏ی آنها شهر را سنگ‏باران کردند. عبدالله بن زبیر و بسیاری از مردم به مسجدالحرام پناه آورده تا از شدت سنگ‏باران دشمن در امان باشند، ولی حصین بن نمیر دستور داد که مسجدالحرام و کعبه را نیز نشانه گرفته و زیر ضربات خویش قرار دهند.سپاهیان یزید با این اعمال ننگین خودکاری از پیش نبرده و متقابلاً موجب تقویت عبدالله بن زبیر و قیام او گردیدند. سرانجام یزید در 14 ربیع‏الاول همان سال به هلاکت رسید و نیروهای شامی به شام بازگشت نمودند و عبدالله بن زبیر، زمام امور حجاز را به دست گرفت.

* درگذشت عالم جلیل القدر «ملا عبداللَه تُسْتَری» دانشمند عهد صفوی (1023 ق)

* 20 نوامبر در گذر تاریخ

* پایان نهضت اسلامی مردم عراق علیه استعمارگران انگلیسی (1920م)

* شهادت «عِزالدین قَسام» روحانی مجاهد و مبارز
ضد صهیونیستی (1935م)

* ساخت اولین هواپیما با نیروی محرکه خورشیدی (1980م)


نوشته شده در   سه شنبه 27 آبان 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode