ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 7 آذر 1403
چهارشنبه 7 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 25 خرداد 1389     |     کد : 7996

هزينه‌هاي جنگ آمريكا در افغانستان و عراق از مرز يك تريليون دلار گذشت

هزينه‌هاي جنگ آمريكا در افغانستان و عراق در هفته گذشته از مرز يك تريليون دلار گذشت. تا به امروز 747 ميليارد دلار صرف جنگ در عراق و 299 ميليارد دلار صرف جنگ در افغانستان شده است...

هزينه‌هاي جنگ آمريكا در افغانستان و عراق در هفته گذشته از مرز يك تريليون دلار گذشت. تا به امروز 747 ميليارد دلار صرف جنگ در عراق و 299 ميليارد دلار صرف جنگ در افغانستان شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، "جان گالتونگ " (Johan Galtung) در مصاحبه‌اي با "امي گودمن " (Emi Goodman) گزارشگر پايگاه خبري "دموكراسي‌الان " (DemocracyNow.Org) به بيان نظرات و عقايد منتشره در آخرين كتاب خود پرداخته است. جان گالتونگ، مؤسس رشته مطالعات صلح و منازعه است كه در حدود نيم قرن را صرف ترويج حل و فصل غيرخشونت‌آميز منازعات بين‌المللي كرده است. آخرين كتاب وي "سقوط امپراطوري آمريكا " نام دارد كه در آن پيش‌بيني نموده امپراطوري آمريكا تا سال 2020 سقوط خواهد كرد.
در زير متن مشروح مصاحبه اين نويسنده آمريكايي با شبكه خبري اينترنتي و ماهواره‌اي "دموكراسي‌الان " در اختيار خوانندگان قرار مي‌گيرد:
امي گودمن: هزينه‌هاي جنگ آمريكا در افغانستان و عراق در هفته گذشته از مرز يك تريليون دلار گذشت. تا به امروز 747 ميليارد دلار صرف جنگ در عراق و 299 ميليارد دلار صرف جنگ در افغانستان شده است. آمريكا در سال جاري درحال هزينه 136 ميليارد دلار در امور جنگي است.
در اين بخش با مردي مصاحبه خواهيم كرد كه نيم قرن از زندگي خود را صرف ترويج حل و فصل غيرخشونت‌آميز منازعات بين‌المللي كرد. وي را به عنوان پدر مطالعات صلح مي‌شناسند. نام وي جان گالتونگ است. عنوان آخرين كتابي كه وي نوشته "سقوط امپراطوري آمريكا – و پس از آن چه مي‌شود؟ جانشينان، منطقه‌گرايي يا جهاني‌سازي؟ " است.
با توجه به مطالعه و تحقيقاتي كه در حوزه ژئوپولتيك و هم‌چنين جنگ‌هاي آمريكا داريد، به نظرتان در آينده بايد منتظر وقوع چه پيشامدهايي باشيم؟
جان گالتونگ: امپراطوري آمريكا با تكيه بر يك ديوار شكل گرفته است؛ يك امپراطوري نااميد؛ امپراطوري كه به نظر من نفس‌هاي آخرش را مي‌كشد. من در كتابي كه شما نيز بدان اشاره داشتيد چنين پيش‌بيني كرده‌ام كه امپراطوري آمريكا نمي‌تواند بيش از سال 2020 دوام داشته باشد. در سال 1980، پيش‌بيني كردم كه امپراطوري شوروي در ضعيف‌ترين نقطه‌اش، يعني ديوار برلين، ترك خورده و در عرض ده سال دچار فروپاشي خواهد شد. اين واقعه در سال 1989 رخ داد و امپراطوري شوروي سقوط كرد. در مورد امپراطوري آمريكا نيز پيش‌بيني مشابهي دارم. البته فروپاشي امپراطوري مي‌تواند منجر به شكوفايي آمريكا گردد.
امي گودمن: چرا مي‌گوييد امپراطوري آمريكا در عرض ده سال سقوط خواهد كرد؟
جان گالتونگ: اين پيش‌بيني در سال 2000 انجام گرفت. در آن زمان گفته بودم امپراطوري آمريكا 25 سال دوام خواهد داشت. اما بعد از اينكه "بوش " رئيس‌جمهور شد به علت تنگ‌نظري‌ها و بنيادگرايي وي پنج سال از اين مدت را كم كردم زيرا به نظر من وي اين فروپاشي را تسريع مي‌نمود. بوش سه جنگ آغاز كرد: جنگ عليه تروريسم، جنگ در عراق و جنگ در افغانستان. اين جنگ‌ها پس از شكست و ناكامي آمريكا در جنگ 1953 كره و جنگ 1975 ويتنام آغاز شدند. به بيان ديگر هم‌اكنون در پنجمين جنگ مهم به سر مي‌بريم. هر امپراطوري در زمان نزديك شدن به فروپاشي خود چنين حركت مي‌كند. برخي فاكتورهاي مشخص در ميان امپراطوري‌ها وجود دارند كه كم و بيش شبيه هم هستند. هم‌اكنون ظهور و فروپاشي امپراطوري‌ها بسيار سريع رخ مي‌دهند. البته دو امپراطوري روم غربي و شرقي دوام بيشتري داشتند. هم‌اكنون اين فرايند سريع‌تر است. آمريكا در سال 1898 جا پاي امپراطوري در حال احتضار اسپانيا گذارد. هم‌اكنون با پديده‌اي مواجه هستيم كه 110 تا 112 سال سن دارد و همان‌گونه كه گفتم به نظر من حداكثر تا سال 2010 به طول خواهد انجاميد.
امي گودمن: زماني كه مي‌گوييد "و پس از آن چه مي‌شود؟ " آيا منظورتان "فاشيسم آمريكايي " است يا "شكوفايي آمريكايي "؟
جان گالتونگ: هم‌اكنون شاهديم كه در هر جايي نيروهاي ويژه تقويت مي‌شوند، حضور نيروهاي ويژه آمريكايي از سي كشور به چهل - پنجاه كشور تسري يافته است. اين دقيقا همان چيزي است كه انتظارش را داريم. اين تلاشي براي بيروني ‌ساختن مسائل است؛ اينكه بگوييم دشمناني در بيرون هستند كه سعي دارند ما را نابود سازند. اما واقعيت اين است كه ما بنايي را ساخته‌ايم و هم‌اكنون آن بنا خودش در حال مرگ است. اگر سعي كنيد از لحاظ اقتصادي، سياسي، نظامي و فرهنگي بر جهان تسلط يابيد و سپس اين چهار عامل را به حمايت از هم‌ديگر بگماريد، در اين‌ صورت فرآيند موجود چندان دوام نخواهد داشت. هم‌اكنون در همين مرحله هستيم و در چنين مرحله‌اي شاهد واكنش‌هاي فاشيستي خواهيم بود. حتي در بازه زماني كنوني وقوع يك كودتاي نظامي در آمريكا امكان‌ناپذير نيست. اما من بسيار خوشبين هستم: من فكر مي‌كنم كه آمريكا در انتظار دوره‌اي از شكوفايي و رونق است. ببينيد پس از رها شدن انگلستان از شر امپراطوري در سال 1965 چه اتفاقي روي داد. روسيه نيز در سال 1991 از شر امپراطوري خود خلاص شد. آنها هر كدام اوقات بدي را سپري كردند. در روسيه زمان "يلتسين " وضعيت خوب نبود. هم‌اكنون روسيه در حال رشد است. در فرانسه و يا ايتاليا نيز شاهد همين فرآيند هستيم. 


نوشته شده در   سه شنبه 25 خرداد 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode