رئيس كميته جهاني صليب سرخ در پاسخ به نامه سردار باقرزاده اعلام كرد: اين كميته سالهاست كه پا به پاي مردم فلسطين، شاهد شرايط سخت و رنج و درد حاصل از اشغال نظامي سرزمين بوده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، سردار سيدمحمد باقرزاده فرمانده كميته جستجوي مفقودين جمهوري اسلامي ايران در نامه اي خطاب به ياكوب كلنبرگر رئيس كميته جهاني صليب سرخ خواستار اقدام عملي و عاجل كميته بين المللي صليب سرخ درخصوص جنايات اخير رژيم صهيونيستي در حمله به كاروان آزادي غزه شده بود.
«پيير ريتر» رئيس عمليات كميته بينالمللي صليب سرخ ـ ايران، در پاسخ به نامه سردار باقرزاده اعلام كرد: بدين وسيله به استحضار ميرساند كه پيرو نامه جنابعالي به تاريخ 11 خرداد سال 1388، رياست كميته بينالمللي صليب سرخ، آقاي دكتر ياكوب كلنبرگر، ضمن ابراز قدرداني از نامه دلسوزانه جنابعالي، از من درخواست كردند تا نسبت به ارسال پاسخ به شما مبادرت ورزم و من نيز با تجديد مراتب سپاس و قدرداني خود و كميته بينالمللي صليب سرخ، موارد را به استحضار ميرسانم.
وي افزود: كميته بينالمللي صليب سرخ، براساس مأموريت بشردوستانه خود، سالهاست كه پا به پاي مردم فلسطين، شاهد شرايط سخت و رنج و درد حاصل از اشغال نظامي سرزمين بوده و براي حمايت از حقوق فلسطينيان بر مباني موازين حقوق بينالمللي بشردوستانه، گام برميدارد. ساكنان غزه كماكان از فقر و جنگ ناشي از محاصره در رنج هستند. وي يادآور شد: محاصرهاي كه از سه سال پيش بر اهالي غزه تحميل شده در كنار عمليات نظامي اسرائيل ژانويه 2009 اقتصاد اين منطقه را كاملاً فلج كرده است. كمكهاي بشردوستانه هم قادر نيست به تنهايي از پس تمامي نيازهاي مردم غزه برآيد و غيرنظاميان همچنان بهاي تحريم و خصومت جاري را ميپردازند.
دكتر ياكوب كلنبرگر تاكيد كرد: كميته بينالمللي صليب سرخ از اسرائيل ميخواهد كه دست از محاصره برداشته و از كشورها، مقامات سياسي و گروههاي مسلح مربوطه ميخواهد تمامي تلاش خود را براي بازگشايي نوار غزه به كار گيرند، تا بدينترتيب از جان و كرامت مردم غيرنظامي اين منطقه پاسداري شود.
وي اضافه كرد: كميته بينالمللي صليب سرخ، بلافاصله پس از عمليات نظامي اسرائيل در تاريخ 31 مه [10 خرداد] عليه ناوگان كوچكي كه عازم غزه بود، نسبت به مرگ و جراحت غيرنظاميان ابراز انزجار كرده و سؤالاتي اساسي در خصوص نحوه عمليات نيروهاي اسرائيل مطرح كرد.
رئيس كميته جهاني صليب سرخ يادآور شد: بيترديد همان طور كه جنابعالي هم اشاره كردهايد، اولويت ما بررسي مكان و شرايط مجروحان و كساني است كه توسط مقامات اسرائيلي بازداشت شدهاند. ما تمام تلاش خود را در اين زمينه به كار خواهيم بست.
وي اظهار داشت: كميته بينالمللي صليب سرخ بيدرنگ به نمايندگي از شهروندان كشورهايي كه با اسرائيل رابطه ديپلماتيك ندارند، ولي مورد حمايت كنوانسيون چهارم ژنو هستند، به عنوان يك ميانجي بيطرف عمل كرد.
رئيس كميته جهاني صليب سرخ افزود: طبق گزارشهاي واصله، مقامات اسرائيلي به ما اجازه دادند با چند تن از فعالان سوار بر كشتي كه اكنون در بازداشت اسرائيل هستند ملاقات داشته باشيم و ما ارتباط بين آنها و خانوادههايشان را مجدد برقرار كرديم تا عزيزان آنان را از نگراني و اضطراب برهانيم.
پيير ريتر در پايان اين نامه نوشته است: ما نگراني و همدردي ملت و مقامات جمهوري اسلامي ايران با قربانيان اين مصيبت را درك كرده و همچون گذشته از تمام توان خود بهره ميگيريم تا هر چه سريعتر نسبت به كاستن از پيامدهاي ناگوار ناشي از اين بحران انساني، اقدام شود.