ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 7 آذر 1403
چهارشنبه 7 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 8 خرداد 1389     |     کد : 7766

لولا و اردوغان: غرب دست از كارشكني‌ها در قبال ايران بردارد

رئيس‌جمهور برزيل و نخست‌وزير تركيه در كنفرانس مطبوعاتي اخير خود در برازيليا ضمن حمايت مجدد از بيانيه 3 جانبه تهران خواستار پذيرش اين بيانيه توسط كشورهاي غربي و مطرح نشدن تحريم‌هاي شديدتر عليه ايران در شوراي امنيت شدند...

 رئيس‌جمهور برزيل و نخست‌وزير تركيه در كنفرانس مطبوعاتي اخير خود در برازيليا ضمن حمايت مجدد از بيانيه 3 جانبه تهران خواستار پذيرش اين بيانيه توسط كشورهاي غربي و مطرح نشدن تحريم‌هاي شديدتر عليه ايران در شوراي امنيت شدند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري رويترز، رهبران دو كشور برزيل و تركيه روز گذشته در كنفرانس مطبوعاتي مشترك خود در برازيليا از كشورهاي جهان خواستند تا بيانيه 3‌جانبه‌اي را كه دو هفته پيش درباره تبادل سوخت هسته‌اي با ايران به امضا رساندند، بپذيرند و دست از كارشكني در قابل ايران بردارند.
"رجب طيب اردوغان " نخست‌وزير تركيه و "لوئيس ايناسيو لولا داسيلوا " رئيس‌جمهور برزيل ضمن حمايت مجدد از بيانيه 3 جانبه تهران، اعلام كردند كه كشورهاي غربي درصدد هستند تا درگيري با ايران را افزايش دهند و موفق نشده‌اند با حسن‌ نيت با ايران وارد گفت‌وگو شوند.
رهبران دو كشور برزيل و تركيه تأكيد كردند: برازيليا و آنكارا با امضاي بيانيه اخير با تهران، تمامي نيازها براي ممانعت از تحريم‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل عليه ايران را محقق ساختند.
آنها افزود: اعضاي شوراي امنيت بايد به منظور پيشبرد راه‌حلي صلح‌آميز در شرايط كنوني، به مقاومت خود در برابر اين توافق اخير با تهران پايان دهند.
رئيس‌جمهور برزيل در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام كرد: تاكنون در خارج از چهارچوب ضرب‌الاجل‌ها و تاريخ‌هاي مشخص شده عمل نشده است. ما هرآنچه كه غرب خواستار آن بود و هر‌آنچه را كه مي‌توانستيم، انجام داديم. هم‌اكنون نوبت آنها است كه به طور مشخص بگويند كه آيا خواستار ايجاد صلح هستند و يا مي‌خواهند درگيري بوجود آورند.
وي در ادامه تأكيد كرد: تركيه و برزيل خواهان صلح هستند.
رجب طيب اردوغان نيز در اين كنفرانس مطبوعاتي اعلام كرد: كشورهايي كه توافق در خصوص تبادل سوخت هسته‌اي را رد مي‌كنند، قصد كارشكني دارند.
نخست‌وزير تركيه افزود: اين توافق اخير با تهران يك پيروزي ديپلماتيك بود و آن كشورهايي كه از ما انتقاد مي‌كنند، به ما حسادت مي‌ورزند.
بنا بر اين گزارش، كشورهاي برزيل و تركيه كه هر دو نيز از اعضاي غيردائم شوراي امنيت سازمان ملل هستند، با تحريم‌هاي شديدتر عليه ايران مخالفت كرده‌اند و اعلام كرده‌اند كه پس از امضاي بيانيه 3 جانبه با ايران، تحريم‌ها نبايد مطرح شوند.
جمهوري اسلامي حدود 2 هفته پيش بار ديگر حسن‌نيت خود را در پيگيري برنامه هسته‌اي به اثبات رساند و بيانيه 3 جانبه‌اي را با حضور كشورهاي برزيل و تركيه در تهران به امضا رساند كه بر اساس اين بيانيه قرار است تهران يكهزار و 200 كيلوگرم از اورانيوم با درصد غناي پائين خود را به آنكارا بفرستند و در ازاي آن 120 كيلوگرم سوخت هسته‌اي مورد نياز براي رآكتور تحقيقاتي خود را دريافت كند.


نوشته شده در   شنبه 8 خرداد 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode