ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 7 آذر 1403
چهارشنبه 7 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 26 ارديبهشت 1389     |     کد : 7600

نمايندگان‌ 19 كشور گروه 15 در تهران

اجلاس وزيران امور خارجه گروه 15 ديروز در تهران آغاز به كار كرد. سي‌ودومين نشست وزيران امور خارجه، برنامه دومين روز از اجلاس گروه 15 در تهران بود.

در روز نخست، كارشناسان ارشد كشورهاي عضو به گفت‌وگو نشستند. قرار است در روز سوم و پاياني كه دوشنبه 27 ارديبهشت خواهد بود، تهران در چهاردهمين اجلاس سران 19 كشور گروه 15 ميزبان روساي اين گروه باشد. گروه 15 در سال 1989 به‌منظور رايزني و هماهنگي در سياست‌هاي مشترك با حضور 15 كشور تاسيس شد كه بعدها 4 كشور ديگر‌ ازجمله ايران‌ به عضويت آن در آمدند و هم‌اكنون 19 عضو دارد اما با همان نام گروه 15 (G15) شناخته مي‌شود.
‌در نشست روز دوم كه در سطح وزيران امور خارجه 19 كشور عضو گروه 15 در محل دفتر مطالعات سياسي و بين‌الملل وزارت خارجه برگزار شد، علاوه بر ميزبان ايراني، 6 وزير خارجه، يك وزير دارايي، 2 معاون وزير، يك فرستاده ويژه و سفيران 5 كشور حضور دارند.
به گزارش مهر، در اجلاس وزيران امور خارجه گروه 15 در تهران، جي‌ال پريس وزير امور خارجه سريلانكا، نيكولاس مادورو مورس وزير امور خارجه ونزوئلا، مراد مدلسي وزير امور خارجه الجزاير، سيم‌باراش مومبر گگنلي وزير امور خارجه زيمبابوه، سلسو آموريم وزير امور خارجه برزيل، مديكه نيانگ وزير امور خارجه سنگال و همچنين داتوك محمد حنازله احمد حسيني وزير دارايي مالزي شركت كرده‌اند.
همچنين روزلان ايشارجني معاون وزير امور خارجه اندونزي، محمد العرابي معاون وزير امور خارجه مصر و اوسؤالدو آلوارد نماينده ويژه رئيس‌جمهور شيلي از ديگر ميهمانان اجلاس گروه 15 هستند.
سفير هند در ژنو، سفيران كنيا در ژنو و تهران، سفير نيجريه در تهران، نماينده دائم آرژانتين در ژنو همراه با كاردار اين كشور در تهران و سفير مكزيك در تهران از ديگر شركت‌كنندگان در اجلاس ديروز تهران بودند.
از سطح حضور جاماييكا، پرو و كلمبيا در اجلاس تهران خبري منتشر نشده است.ايران، آرژانتين، برزيل، شيلي، ونزوئلا، جامائيكا، مكزيك، الجزاير، مصر، كنيا، نيجريه، سنگال، زيمبابوه، هند، اندونزي، مالزي، سريلانكا، كلمبيا و پرو، 19 عضو گروه15 هستند.

رؤساي جمهور از راه مي‌رسند
براي شركت در اجلاس سران گروه 15 ‌، ديشب روساي‌جمهور برزيل و سنگال وارد تهران شدند. به گزارش كميته اطلاع‌رساني اجلاس سران گروه 15، روساي جمهور الجزاير، زيمبابوه، سريلانكا و ونزوئلا نيز عصر امروز وارد تهران خواهند شد.
براساس گزارش مهر، لوييس ايناسيو لولا داسيلوا رئيس‌جمهور برزيل در سفر تهران كارواني 300 نفره را سرپرستي مي‌كند كه در ميان آنان تجار، بازرگانان، فعالان بخش خصوصي و اقتصادي حضور دارند.
همچنين 4 وزير داسيلوا را در اين سفر همراهي مي‌كنند. او قرار است در تهران علاوه بر ديدار با همتاي ايراني خود، با برخي ديگر از مقامات ايراني ديدار و گفت‌وگو كند.سفر داسيلوا به تهران در پاسخ به سفر رسمي احمدي‌‌نژاد به برازيليا انجام مي‌شود.

براي يك كار مهم‌تر
رئيس‌جمهور برزيل علاوه بر موضوعات دوجانبه‌ سياسي، اقتصادي و تجاري بين تهران- برازيليا در تلاش است فرمولي را براي موضوع تبادل سوخت رآكتور تهران ارائه دهد و آن را نهايي كند.پيش از اين، قرار بود كه رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير تركيه نيز براي ميانجيگري و گفت‌وگو درباره فرمول تبادل سوخت 20 درصد هسته‌اي به تهران بيايد.
اين خبر را روزنامه تركيه‌اي زمان هفته گذشته منتشر كرد. زمان نوشت كه اردوغان براي انجام مذاكرات با محمود احمدي‌نژاد، به ايران سفر خواهد‌كرد.‌
همچنين نام نخست‌وزير تركيه در كنار نام بشار اسد رئيس‌جمهور سوريه و همچنين شيخ حمد بن خليفه آل ثاني امير قطر به‌عنوان ميهمانان ويژه چهاردهمين نشست سران گروه 15 در روز دوشنبه، آمده بود.

اردوغان نمي‌آيد
اردوغان اما روز جمعه در جمع خبرنگاران در آنكارا گفت كه احتمال نمي‌دهد براي مذاكراتي كه با موضوع ميانجيگري سوخت هسته‌اي و با حضور رئيس‌جمهور برزيل در تهران انجام خواهد شد، به تهران سفر كند.
براساس اخبار رسانه‌هاي تركيه به نقل از منابع دولتي اين كشور، آنكارا و برازيليا طرح مشتركي را براي حل مسئله تبادل سوخت هسته‌اي بين ايران و فروشندگان غربي تهيه كرده‌اند كه شامل مبادله اورانيوم غني‌شده ايراني با غناي 5/3 درصد با اورانيوم غني‌شده با غناي 75/19 درصد – معروف به سوخت 20درصد- در خاك تركيه مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، اردوغان در اشاره به اين طرح مشترك گفته است: به‌نظر مي‌رسد سفر به تهران در روز دوشنبه اين هفته ميسر نباشد.نخست‌وزير تركيه گفت كه براي حضور در تهران در روزهاي يكشنبه و دوشنبه هفته آينده تعهدي هم نكرده بود و ادامه داد: قبلا گفته بودم كه ممكن است به تهران بروم اما حالا بايد بگويم كه در اين تاريخ‌ها، در جمهوري آذربايجان و گرجستان خواهم بود.

قرار قطعي نداشتيم
ديروز اما سخنگوي وزارت امور خارجه ايران در حاشيه نشست وزراي خارجه گروه15 كه ايلنا خبر آن را منتشر كرد، درباره اينكه نخست‌وزير تركيه به تهران نيامد، گفت: قرار قطعي و توافق رسمي براي سفر اردوغان نداشتيم و از اول نيز گفته شده بود اگر شرايط مهيا باشد و برنامه‌هاي سفرهاي خارجي ايشان با برنامه‌هاي ما همخواني داشته باشد نخست‌وزير تركيه در تهران حاضر خواهد شد؛ اما اين برنامه‌ها با يكديگر همخواني نداشت.
رامين مهمان‌پرست ادامه داد: ارتباط و رايزني همچنان برقرار است و اين ارتباطات تنها با حضور فيزيكي صورت نمي‌گيرد.او تاكيد كرد: اگر اردوغان مي‌توانست در تهران حاضر شود خوب بود اما راه‌هاي جديد در عرصه ارتباطات وجود دارد.

اسد هم نمي‌آيد
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين در پاسخ به پرسشي درباره نبود رئيس‌جمهور سوريه گفت: مگر قرار بود بشار اسد به تهران بيايد؟اين در حالي است كه پيش از اين كميته اطلاع‌رساني چهاردهمين اجلاس سران گروه 15، مستقر در رياست‌جمهوري، از حضور بشار اسد در تهران به‌عنوان ميهمان ويژه اين اجلاس خبر داده بود.
از سوي ديگر خبري مبني بر شركت يا عدم‌شركت امير قطر ميهمان ويژه ديگر، اجلاس فرداي گروه 15 در تهران، منتشر نشده است.
دستور كار اجلاس تهران؛ راهكارهاي مقابله با بحران اقتصادي جهان
در سخنراني آيين گشايش سي‌ودومين اجلاس وزيران خارجه، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد: در حال حاضر بحران مالي و ركود اقتصادي جهان، شرايط دشواري را فراروي كشورهاي در حال توسعه قرار داده است؛
به‌طوري كه با افزايش نرخ بيكاري، كاهش صادرات و درآمدها و بي‌ثباتي‌هاي اجتماعي و اقتصادي، كشورهاي در حال توسعه با چالش‌هاي جدي دست به گريبان هستند.
منوچهر متكي گفت: در هزاره جديد كشورهاي عضو گروه 15 بايد براي رويارويي با چالش‌هاي جهاني به‌ويژه روند جهاني شدن اقتصاد، معماري ساختارهاي مالي بين‌المللي، بهره‌برداري از فناوري اطلاعات و ارتباطات و مبارزه با فقر، بي‌سوادي و موانع توسعه‌، روابط خود را تحكيم و تقويت كنند و با مشاركت يكديگر در زمينه‌هايي كه منافع مشترك را دربردارد، همكاري‌هاي خود را تقويت كنند.
پس از سخنراني افتتاحيه اين اجلاس، نشست وارد دستور كار شد و بدون حضور خبرنگاران ادامه پيدا كرد. بنابر اعلام دستيار ارشد وزير امور خارجه و سخنگوي اين وزارتخانه، دستور كار اجلاس تهران راهكارهاي مقابله با بحران اقتصادي جهان است. رامين مهمان‌پرست در اين باره گفت: معتقديم كشورهايي كه كمترين اثرگذاري را بر بحران اقتصادي داشته‌اند بيشترين خسارات را ديده‌اند.
ايران در سال 2006 و در حاشيه اجلاس سران جنبش عدم‌تعهد در هاوانا (كوبا) رياست اين گروه را به‌عهده گرفت. گروه 15 زير‌شاخه‌اي از جنبش عدم‌تعهد است كه بيشتر در حوزه اقتصادي متمركز شده و با ايده گره زدن اقتصاد كشورهاي در حال توسعه 3 قاره آمريكا، آفريقا و آسيا موجوديت پيدا كرده است.


نوشته شده در   يکشنبه 26 ارديبهشت 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode