ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 7 آذر 1403
چهارشنبه 7 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 16 ارديبهشت 1389     |     کد : 7468

در صورت پذيرش آمريكا ساير كشورها نيز در خلع سلاح اتمي همكاري مي‌كنند

رئيس‌جمهور گفت: باور ما اين است كه اگر دولت آمريكا بپذيرد كه خلع سلاح شود ساير دارندگان سلاح هم همراهي خواهند كرد...

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس محمود احمدي‌نژاد پس از بازگشت به تهران، درباره نتايج سفر به نيويورك و معاهده «ان‌پي‌تي» اظهار داشت: مهمترين مسأله امروز جهان مسأله ناامني است كه همه برنامه‌ريزي و طراحي ملت‌ها را تحت تأثير قرار داده و سرمايه‌هاي سنگيني براي تأمين امنيت در جهان انجام مي‌شود.
وي ريشه ناامني و تهديدات را رفتار عده‌اي از دولت‌ها و ضعف سازوكارهاي بين‌المللي دانست و خاطر نشان كرد: در محور تهديدات و عوامل ايجاد ناامني سلاح هسته‌اي قرار دارد، سلاح هسته‌اي خطرناكترين سلاحي است كه تاكنون ساخته و به كار گرفته شده‌است و امروز به طور گسترده در انبارهاي برخي كشورها وجود دارد.
احمدي‌نژاد تصريح كرد: بيش از 40 سال طراحي‌هاي بين‌المللي براي خلع سلاح هسته‌اي پاسخ نداده و امروز شاهد گسترش آن به كشورها و دولت‌هاي ياغي و كشورهايي هستيم كه قوانين بين‌المللي را رعايت نمي‌كنند و به دنبال اشغالگري و تجاوزطلبي هستند.
رييس‌جمهور با اشاره به اينكه كنفرانس‌هاي گذشته بازنگري در معاهده ان‌پي‌تي به نتيجه روشن و عملياتي منجر نشده است گفت: علت اصلي ناكامي اين كنفرانس‌ها اين است كه دارندگان سلاح هسته‌اي خود را از دايره نظارت و تعهدات بين‌المللي خارج مي‌دانند و حتي خودشان را محق مي‌دانند كه خواسته و ديدگاه‌هاي خود را در اينگونه كنفرانس‌ها تحميل كنند.
احمدي‌نژاد گفت: جمهوري اسلامي ايران پيشنهادات روشن و اجرايي براي اصلاح و تكميل معاهده «ان‌پي‌تي» و تحقق هدف خلع سلاح هسته‌اي در كنفرانس بازنگري در معاهده منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي ارائه كرد و با توجه به فضاي عمومي كنفرانس، اكثريت قاطع دولت‌ها و ملت‌ها با اين پيشنهادات همراهي كرده و علاقمند هستند اقدامات جدي و عملي در خصوص خلع سلاح انجام شود.
وي گفت: بيش از 180 كشور جهان با اميد فراواني در كنفرانس بازنگري در معاهده «ان‌پي‌تي» شركت كرده بودند تا بتوانند ساز و كارهاي روشن همراه با تضمين‌هاي دقيق را تدوين كنند تا در آينده نزديك شاهد دنياي عاري از سلاح هسته‌اي بوده و از سوي ديگر همگان بتوانند از انرژي هسته‌اي به صورت صلح‌آميز استفاده كنند.
رييس‌جمهور خاطر نشان كرد: در روند تهيه اسناد و كميته‌هاي تخصصي اين كنفرانس نيز شاهد فشار يكي، دو كشور اصلي دارنده سلاح هسته‌اي بوديم كه قصد داشتند از ايجاد تغييرات جدي به منظور كارآمدي اساسنامه و معاهده جلوگيري كنند.
احمدي‌نژاد افزود: همچنين شاهد بوديم كه بعضي از دولت‌ها بخصوص دولت آمريكا براي ناكامي و انحراف اين كنفرانس از اهداف اصلي خود، مطالبي را مطرح مي‌كردند آنها علاقمند بودند و هستند كه مسأله اصلي خلع سلاح و عدم اشاعه به سمت موضوعات كاذب منحرف كنند.
رييس‌جمهور تصريح كرد: امروز عزم عمومي براي خلع سلاح هسته‌اي در جهان حال شكل گيري است و دولت‌هايي مثل آمريكا هم بايد همراهي كنند و از فشار خود بر آژانس بين المللي هسته‌اي و كنفرانس بكاهند، بلكه حتي بپذيرند تا با نظارت مستقل بين‌المللي خلع سلاح شوند.
احمدي‌نژاد گفت: باور ما اين است كه اگر دولت آمريكا بپذيرد كه خلع سلاح شود ساير دارندگان سلاح هم همراهي خواهند كرد.
رييس‌جمهور افزود: كنفرانس بازنگري در معاهده ان‌پي‌تي گام مهمي است كه عده زيادي از كشورها اميد دارند كه به نتايج روشن، عادلانه و عملياتي برسد.
احمدي‌نژاد اظهار اميدواري كرد، همه كساني كه بدنبال برتري‌جويي در جهان هستند و تصور مي‌كنند كه سلاح اتمي برتري مي‌آورد از اين انديشه شيطاني و خودخواهانه دست بردارند و مانند بقيه دولتها و ملت ها در صف واحد قرار بگيرند.
رييس‌جمهور گفت: اگر اين پيشنهاد و توصيه انساني و عادلانه از سوي اين دولت‌ها پذيرفته نشود، بدون ترديد موجي كه امروز در دنيا شكل گرفته و مطالباتي كه در دل دولتها و ملت‌ها بوجود آمده در آينده اي نزديك آنها را مجبور به پذيرش اين تعهدات خواهد كرد.
احمدي‌نژاد با اشاره به اينكه در جريان اين كنفرانس اعلام شد كه دولت آمريكا 5 هزار بمب اتمي ذخيره كرده است، خاطر نشان كرد: استفاده از دو بمب اتم در هيروشيما و ناكازاكي اين دو شهر را به كلي نابود كرد و تبعات آن هنوز باقي است با توجه به اين، معلوم است كه وجود 5 هزار بمب اتمي با قدرت تخريبي بالاتر چه خطر بزرگي براي دنيا محسوب مي‌شود.
رييس‌جمهور گفت: بخشي از اين بمب‌هاي اتمي در پايگاه‌هاي نظامي آمريكا در ساير كشورها نگهداري مي‌شود در حالي كه مردم اين كشورها از اين موضوع اطلاع ندارند كه در كنار چه خطر بزرگي زندگي مي‌كنند.
وي گفت: جمهوري اسلامي ايران پيشنهادات قانوني، عادلانه و در چارچوب اهداف آژانس بين‌المللي براي خلع سلاح اتمي ارائه كرده است و اميدواريم يكي، دو كشور دارنده اصلي سلاح هسته‌اي، خلع سلاح را بپذيرند تا شاهد امنيت پايدار در جهان باشيم.


نوشته شده در   پنجشنبه 16 ارديبهشت 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode