پزشكان بر اين عقيدهاند كه يكي از دلايل ابتلا ي گسترده مردم به ديابت، نتيجه زندگي ماشيني و حضور در جوامع صنعتي است.
با توجه به فراگيري اين بيماري، تحقيقات زيادي در زمينه مقابله با آن انجام شده است و هر روز توصيههاي جديدي براي بيماران ديابتي مطرح ميشود.
نتيجه تحقيقات دانشمندان سوئدي نشان مي دهد كه افراد چاق مبتلا به ديابت نوع دوم مي توانند با پيروي از رژيم غذايي با كربوهيدرات پايين، در دراز مدت قند خون و وزنشان را تحت كنترل درآورند.
به گفته محققان، محدود كردن حجم غذا به بدن اجازه ميدهد تا از چربي ذخيره شده براي تامين انرژي استفاده كند و اين امر به كاهش وزن ميانجامد. تحقيقات نشان مي دهد كه كمتر خوردن برنج، ماكاروني و نان به نفع ديابتيهاست و آنها بايد حجم كربوهيدرات مصرفي در روز را به حداقل برسانند.
از سوي ديگر كاهش وزن از طريق كمتر خوردن كربوهيدراتها به كاهش گلوكز و تثبيت آن در دورهاي دراز مدت كمك ميكند. پزشكان به ديابتيهاي نوع دوم توصيه ميكنند كه از رژيم غذايي با 20 درصد كربوهيدرات پيروي كنند تا بتوانند ضمن كنترل وزن، به كاهش گلوكز هم كمك كنند