هفتهنامه امريكنفريپرس با بررسي چگونگي برخورد جامعه جهاني با برنامه هستهاي ايران تاكيد كرده است كه اجلاس خلع سلاح هستهاي تهران با حضور نمايندگان كشورهاي بيشتري نسبت به اجلاس مشابه در واشنگتن برگزار شد.
به گزارش فارس، "وينس رايان " رئيس شوراي خوانندگان هفتهنامه "امريكنفريپرس " در مقالهاي با عنوان "آيا ايران نبايد انتظار عدالت از جامعه هستهاي داشته باشد؟ " به بررسي چگونگي برخورد جامعه جهاني با مسئله هستهاي ايران پرداخته و مينويسد: ايران و رئيسجمهور محمود احمدينژاد چندان در رسانههاي غالب آمريكائي محبوب نيستند. بطوريكه در تمامي برنامههاي تحليلي و خبري اين رسانهها تاكيد ميشود كه ايران هستهاي بايد ناپديد شود. با اين حال، ايران همچنان قدرتمند ايستاده و ميكوشد تا از مردم و قلمرو خود محافظت كند.
اين گزارش ميافزايد: رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا طي يك يادداشت سري به اوباما هشدار داد كه كاخ سفيد فاقد هرگونه سياست موثر در قبال برنامه هستهاي ايران است.
در همين حال، سناتور "جان مككين " كه در انتخابات سال 2008 با اوباما به رقابت پرداخت نيز خواستار وضع " تحريمهاي سخت و معنادار عليه ايران " شده است. وي در گفتگو با شبكه تلويزيوني "فاكسنيوز " گفت: ما بايد ماشه تحريمهاي موثر را بكشيم و بعد هم بايد به دنبال طرحهائي باشيم كه در صورت موثر و كارا نبودن تحريمها، اجرا شوند.
گزارش امريكنفريپرس در ادامه به كنفرانس خلع سلاح هستهاي اشاره كرده و مينويسد: به نوشته روزنامه "تلگراف "، ايران كنفرانس خلع سلاح هستهاي تهران را كه با حضور مهمانان بيشتري نسبت به كنفرانس مشابه آمريكا كه يك هفته پيش از كنفرانس تهران برگزار شد، به رخ آمريكا ميكشد.
اگرچه بسياري از مهمانان كنفرانس تهران به دليل فوران آتشفشان در اروپا نتوانستند به تهران سفر كنند اما با اين حال تهران ميزباني نمايندگان 60 كشور را به عهده گرفته بود كه در مقايسه با حضور نمايندگان 47 كشور در اجلاس واشنگتن، يك مزيت محسوب ميشود.
رايان تاكيد ميكند: در اجلاس تهران نمايندگاني از چين و روسيه نيز حضور داشتند كه هر دوي اين كشورها از جمله قدرتهاي بزرگي هستند كه غرب سعي دارد تا آنها را راضي به پذيرش تحريمهاي جديد عليه برنامه هستهاي ايران كند.
اين گزارش سپس با اشاره به حضور نمايندگاني از آمريكا در اجلاس تهران مينويسد: مهماني كه از آمريكا به ايران سفر كرده بود با اشاره به تحريمهاي پيشين عليه برنامه هستهاي ايران ميگويد كه احمدينژاد با توجه به احتمال وضع تحريمهاي جديد عليه كشورش كوشيد تا از اجلاس تهران براي پاسخ دادن به ضربات "قلدرهاي " غربي كه سعي دارند تا مانع از دستيابي ايران به دانش هستهاي شوند، استفاده كند.
رايان در بخش پاياني گزارش خود مينويسد: پنج كشور داراي سلاح هستهاي وجود دارند كه عبارتند از چين، فرانسه، روسيه، انگليس و آمريكا؛ همچنين پاكستان، هند و اسرائيل نيز بطور غير رسمي داراي سلاح هستهاي هستند. اين سه، هيچگاه به معاهده "انپيتي " نپيوستهاند و با اين حال همه ميدانند كه آنها مجهز به سلاح هستهاي هستند.
اين كارشناس آمريكائي با بيان آنكه رژيم صهيونيستي از پذيرش يا تكذيب در اختيار داشتن سلاح هستهاي، خودداري ميكند ميافزايد: هند و پاكستان علنا تسليحات هستهاي خود را آزمايش كردهاند. اما اسرائيل اگرچه آزمايشات هستهاي خود را بطور علني انجام نداده، اما جهان ميداند كه اين رژيم حدود 400 كلاهك هستهاي در اختيار دارد. اين در حالي است كه هند 100 و پاكستان هم 70 الي 90 كلاهك هستهاي در اختيار دارد.