يك فعال صلح آمريكايي با اشاره به برگزاري روز زمين در سرزمينهاي اشغالي مينويسد: اگر چه رژيم صهيونيستي در اين روز نمايشي از اقدامات خود براي حفظ محيط زيست نمايش داد اما هيچ اقدام خيرخواهانهاي نميتواند توجيهگر اشغالگري باشد و اسرائيل نميتواند در سرزمينهاي اشغال شده به اقدامات خود براي حفظ محيط زيست افتخار كند.
به گزارش فارس، "استفاني وستبروك " (Stephanie Westbrook) صلحطلب و فعال جنبشهاي عدالتخواهانه، در مقالهاي كه در سايت "كامن دريمز " منتشر شد، با اشاره به وضعيت يك و نيم ميليون فلسطيني ساكن غزه كه به دليل محاصره صهيونيستها، سه سال است در طول روز با قطع مكرر برق مواجه ميشوند، به تلخي مينويسد: نكته طنزآميز اين است كه صهيونيستها در روز جهاني زمين، با خاموش كردن چراغهاي برق خانهها، ادارات و ساختمانهاي عمومي در 14 شهر اين منطقه براي مدت يك ساعت به منظور هشدار به جهانيان براي كاهش مصرف انرژي، نمايش صحنههايي از زمينهاي سبز و ژنراتورهاي بادي و ساخت رنگينكمان نوراني بر روي ديوار قديمي شهر بيتالمقدس، اعلام واريز كمكهاي قابل توجه براي حفظ محيط زيست و اجراي كنسرتي در ميدان "رابين " در شهر تلآويو كه برق آن توسط ژنراتورهايي با سوخت گياهي و ركاب زدن 48 دوچرخهسوار تأمين ميشد، اين روز را گرامي داشتند.
* تحميل خاموشي به غزه و نمايش مصرف صحيح انرژي در رژيم صهيونيستي
يكي از نهادهاي رسمي رژيم صهيونيستي گزارش داد كه بيش از 100 ميليون ليتر سوخت در سال 2009 وارد غزه شده است و اين فقط 57 درصد نياز مردم را برآورده ميسازد. هر چه به تابستان نزديكتر ميشويم و مصرف برق شدت ميگيرد، نياز به تأمين قطعات لازم براي تعمير توربينهاي توليد برق حياتيتر ميشود. در حال حاضر، حدود 50 كاميون حامل تجهيزات نيروگاهي در مرز غزه توقيف شدهاند و رژيم صهيونيستي مانع از ورود آنها به غزه ميگردد.
قطع مكرر برق موجب شده كه بسياري از خانوادهها به موتور برقهاي كوچك و بيكيفيت كه با سوختهاي نامرغوب كار ميكند و هر دو از راه تونلهاي مرز مصر قاچاق ميشود، روي بياورند و در نتيجه سوانح بسياري رخ دهد. مطابق آمار سازمان ملل، تنها در سه ماهه نخست 2010، تعداد 17 تن از ساكنين غزه بر اثر حوادث مربوط به موتور برق (آتشسوزي و خفگي بر اثر گاز مونواكسيد كربن)، جان خود را از دست دادهاند.
* كاشت درخت در مناطق صهيونيستنشين و كندن درختان فلسطينيان
شهردار "رعانانا " (Ra'anana) در سرزمينهاي اشغالي كه 48 درصد زمينهاي اين شهر را به پاركهاي عمومي اختصاص داده است، اعلام كرد كه غرس هزاران درخت در دستور كار قرار دارد. در همين حال، كشاورزان فلسطيني ساكن روستاي قريوت(Qaryut) در نزديك نابلس، روز جهاني زمين را با جستجو براي يافتن 250 درخت زيتوني كه توسط ساكنان شهرك صهيونيستي "گيوات هايوول " (Givat Hayovel) از ريشه در آمده بود، گذراندند. 300 درخت ديگر متعلق به ساكنان روستاي ميهماس (Mihmas) در شب 13 آوريل توسط شهركنشينان ميگرون (Migron) كنده شده بود. "مركز تحقيقات زمينهاي فلسطيني " تخمين زده است كه بيش از 12 هزار درخت زيتون در سال 2009 در كرانه باختري توسط صهيونيستها ريشهكن شده است. رژيم صهيونيستي 60 درصد از اين درختها را براي ساخت ديوار حائل نابود كرده است و بقيه نيز توسط شهركنشينان قلع و قمع شدهاند.
روز زمين در غزه همچنين با شخم زدن كشتهاي زمستانه گندمزارها و مزارع جو و عدس مردم "الفرحين " (Al Faraheen) در نزديكي خان يونس توسط، بولدوزرها و تانكهاي ارتش رژيم صهيونيستي همراه بود. اين منطقه كه توسط رژيم صهيونيستي مورد تهاجم قرار گرفت موجب ويراني زندگي خانوادههاي فلسطيني منطقه شد و - همانطور كه در فيلم گرفته شده توسط "ماكس اجل " (Max Ajl) بيان ميشود- سربازان صهيونيست اين كار را انجام ميدهند، "چون زورش را دارند ".
البته در غزه، فقط به دنبال درختهاي كنده شده نميگردند. هنوز نيروهاي مينياب سازمان ملل، بمبها و گلولههاي توپ منفجر نشدهاي را كه از تهاجم رژيم صهيونيستي به غزه باقي مانده است، جستجو ميكنند. آنها تا كنون 345 گلوله توپ عمل نكرده و از جمله 60 گلوله فسفري را خنثي كردهاند. تقريبا نيمي از اين گلولههاي عملنكرده، زير ويرانههاي ساختمانها يافت شدهاند.
* سياست آبي رژيم صهيونيستي
اين نويسنده كه در سال 2009 به غزه سفر كرده بود، ميافزايد: در حالي كه وزير محيط زيست رژيم صهيونيستي، در روز زمين، برنامه "ساحل پاكيزه 2010 " را آغاز كرد، جايي در همان نزديكي، 60 ميليون ليتر فاضلاب از تصفيهخانه غزه به درياي مديترانه ريخته ميشود زيرا پول و امكانات كافي براي تعمير خرابيهاي به بار آمده از تهاجم هوايي رژيم صهيونيستي به اين تصفيهخانه وجود ندارد. به دليل محاصره غزه و در نتيجه كمبود برق و لوازم يدكي، تصفيهخانه غزه نميتواند نياز 1.5 ميليون نفر را برآورده سازد و كمبود آب آشاميدني بهداشتي، به طور جدي سلامت ساكنين غزه را تهديد ميكند.
وزارت محيط زيست رژيم صهيونيستي، اعلام كرده است كه علاوه بر جايزه "جام سبز "، جايزهاي نيز مخصوص ارتش رژيم صهيونيستي تدارك ديده است و به سربازان و فرماندهاني تعلق خواهد گرفت كه "در حفاظت از محيط زيست، منابع طبيعي و زمين، كوشا باشند ". موضوع رقابت امسال آب است و اقداماتي كه براي "حفظ منابع آبي " و "صرفهجويي در مصرف آب " ميشود، مورد توجه قرار ميگيرد.
فلسطينيان ساكن كرانه باختري، "حفظ منابع آبي " توسط ارتش صهيونيستي را از نزديك ديدهاند و سازمان عفو بينالملل نيز آن را مستند كرده است. در اكتبر 2009 اين سازمان در مورد مشكل آب در كرانه باختري گزارش ميدهد: "ارتش اسرائيل، هر گونه تأسيسات آبي متعلق به فلسطينيان - شامل مخزن ذخيره باران و آب انبار، استخرهاي كشاورزي و نهرهاي آب - را كه بدون اجازه آنها ساخته شده باشد، تخريب مينمايد. به علاوه، اقدامات ديگري نيز براي فشار آوردن، محدود كردن و نابودي فلسطينيان حاضر در اين منطقه به كار ميگيرد. "
اين سازمان گزارش ميدهد كه شهركنشينان صهيونيست، براي دههها دسترسي نامحدود به آب داشتهاند تا زمينهاي وسيع كشاورزي را آبياري نمايند و غذاي شهركهاي غيرقانوني اين رژيم را تأمين نمايند. " 95 درصد دره اردن به وسيله مزارع و پايگاههاي نظامي رژيم صهيونيستي اشغال شده و "آبهاي زير زميني اين منطقه با سرعت بسيار زياد، در حال استخراج و مصرف است. "
يكي از شركتهايي كه به قدرت اقتصادي شهركنشينان كمك كرده است، شركت "كارمل اگركسكو " (Carmel Agrexco) است و بزرگترين صادر كننده محصولات كشاورزي اسرائيل محسوب ميشود. اين شركت كه نيمي از آن متعلق به رژيم صهيونيستي است 70 درصد محصولاتي را كه شهركهاي غيرقانوني در كرانه باختري توليد ميكنند به اروپا، آمريكاي شمالي و نيز شرق دور صادر ميكند. اگركسكو ادعا ميكند كه يك شركت سبز است و بستهبندي سازگار با محيط زيست و روش توليد ارگانيك را مورد استفاده قرار ميدهد. حتي انتقال اين محصولات به آمريكا و اروپا با "كشتيهاي سبز " green ships به نام بيو تاپ Bio-Top و اكوفرش EcoFresh انجام ميشود.
اين نويسنده آمريكايي ساكن ايتاليا در پايان گزارش خود تصريح ميكند كه اشغالگري و شهركسازي به هيچ عنوان سبز نيست. هيچ علايق محيط زيستگرايانهاي نميتواند از دل تجاوز به حقوق انساني و شرافت بشري خارج شود. درست به همين دليل است كه يك ائتلاف جهاني از فلسطينيان حمايت ميكند و از همه درخواست ميكند كه محصولات اسرائيلي را تحريم نمايند و سوپر ماركتها و بنادر اروپايي را از توليدات "كارمل اگركسكو " پاك نمايد.
"روز زمين " در اصل با بسيج مردمي، اعتراضهاي عمومي و هشدارهاي سياسي گرامي داشته ميشود اما مراسم "روز زمين " در اسرائيل، سيستم نژادپرستانه اين رژيم را به نمايش ميگذارد.