ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 دي 1403
چهارشنبه 26 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 25 خرداد 1393     |     کد : 73706

نوشیدن مایعات یخ در تابستان ممنوع

پزشکان معتقدند، نوشیدن مایعات بسیار سرد یا به اصطلاح یخ در روزهای گرم تابستان به دستگاه گوارش آسیب می رساند و سبب بروز اسپاسم معده می شود. بنابراین به افراد توصیه می کنند از مصرف مایعات با درجه دمای بسیار پایین پرهیز کنند.

پزشکان معتقدند، نوشیدن مایعات بسیار سرد یا به اصطلاح یخ در روزهای گرم تابستان به دستگاه گوارش آسیب می رساند و سبب بروز اسپاسم معده می شود. بنابراین به افراد توصیه می کنند از مصرف مایعات با درجه دمای بسیار پایین پرهیز کنند.

دکتر نسرین امیدوار دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب و در گفتگو با ایرنا افزود: نوشیدن مایعات بسیار سرد بر عملکرد دستگاه های مختلف بدن مانند روده، معده و کبد تاثیر منفی می گذارد و آن را دچار اختلال می کند.

وی با بیان اینکه در روزهای گرم تابستان باید حداقل 6 تا 8 لیوان در روز آب نوشید، افزود: حدود 65 درصد از وزن انسان را آب تشکیل می دهد که البته این میزان در کودکان و نوجوانان متفاوت است بنابراین کمبود آب و از دست دادن آب بدن در روزهای گرم می تواند صدمات بسیار زیادی را به بدن وارد کند.

امیدوار با یادآوری اینکه در فصول گرم سال بدن به دلیل تعرق و دفع املاح، نیاز به مایعات و آب فراوان دارد، افزود: منظور از مایعات زیاد آب آشامیدنی است چرا که سایر نوشیدنی ها و آب میوه ها نمی تواند جایگزین آب شود.

متخصص تغذیه گفت: آب منبع خوبی برای حفظ سلامتی عمومی و قدرت عملکرد بدن به شمار می رود؛ از این رو نوشیدن آب به میزان لازم به ارتقای سلامتی کمک خواهد کرد.

به گفته امیدوار، مصرف میوه و سبزی تازه نیز در روزهای گرم سال می تواند به حفظ سلامتی و تامین آب بدن کمک کند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: سبزی و میوه های تازه حاوی مقدار زیادی آب است و بدن با مصرف این مواد غذایی می تواند به تدریج آب مورد نیاز خود را دریافت کند و میزان تشنگی کاهش یابد.

امیدوار تاثیر مصرف غذاهای سبک و کم حجم در حفظ آب بدن را یادآور شد و افزود: به دلیل همین در گذشته خانواده ها در فصل تابستان غذاهای کم حجم و سبک مانند آب دوغ خیار، سوپ ساده، غذاهای کم چرب، نان و ماست، آش دوغ و آش گوجه را در برنامه غذایی خود می گنجاندند و از مصرف زیاد و مداوم گوشت و غذاهای پرحجم و سرخ کردنی و کبابی پرهیز می کردند.

به گفته این متخصص تغذیه، مصرف غذاهایی که ماندگاری و هضم آنها در معده دیرتر صورت می گیرد، در روزهای گرم تابستان مناسب نیست چراکه سبب تشنگی و عطش زیاد می شود.

امیدوار به انواع نوشیدنی ها و عرقیات گیاهی خنک کننده بدن در فصل تابستان اشاره کرد و افزود: انواع نوشیدنی ها مانند شربت بیدمشک بهترین و مناسب ترین انتخابی است که مصرف آنها در فصول گرم سال می تواند آرامبخش، نشاط آور، تقویت کننده قلب، معده، اعصاب و دستگاه گوارش باشد.

خاکشیر خاصیت ضدمیکروبی دارد

وی گفت: خاکشیر نیز یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها است که خاصیت خنکی دارد و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مفید است. خاکشیر خاصیت ضدمیکروبی دارد و حاوی ویتامین c است و برای بیماری های روده ای و رفع اسهال مفید است.

امیدوار افزود: تخم شربت، شربت بهار نارنج، سکنجبین، شاتره، کاسنی، گلاب، آویشن و پونه نیز از دیگر نوشیدنی های مناسب فصل تابستان است که طبع خنکی دارد.

متخصص تغذیه با بیان اینکه مایعات کافئین دار مانند چای و قهوه و نوشابه های گازدار، ادرارآور است و آب بدن را دفع می کند، گفت: کافئین سبب افزایش متابولیسم و نیاز بدن به مایعات می شود بنابراین بهتر است که از خوردن بی رویه این نوشیدنی ها پرهیز کرد.

وی با بیان اینکه در طول سفر باید از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، شیرینی ها، شکلات و خامه اجتناب کرد، افزود: هنگام سفر از آب آشامیدنی مطمئن یا آب معدنی مورد استفاده قرار گیرد و سعی شود از غذاهای پرحجم و سرخ کرده هنگام سفر استفاده نشود و غذاهای ساده و ساندویچی را در برنامه غذایی بگنجانید.

امیدوار گفت: از مصرف سوسیس و کالباس در هنگام سفر خودداری کرد زیرا در طول سفر برای حفظ سلامتی و حفظ ایمنی غذا و پیشگیری از انواع مسمومیت ها باید غذای مورد مصرف کاملا پخته باشد.


نوشته شده در   يکشنبه 25 خرداد 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode