ستاره دنبالهدار ناشناسی که در اطراف خورشید دیده شده بود و برای اخترشناسان ناشناس به نظر میآمد سرانجام توسط خورشید بلعیده شد و در تاریکی فرو رفت .
به گزارش مهر، تلسکوپ سوهو توانست تخریب و مرگ این ستاره دنبالهدار را در حالی که به خورشید نزدیک میشد را رصد کرده و تصاویر آن را به ثبت برساند. این جرم قبل از اینکه اخترشناسان فرصت شناسایی آن را پیدا کنند توسط خورشید بلعیده شد.
این ستاره دنبالهدار ناشناخته تا روز جمعه (20 فروردین) در تصاویر سوهو به چشم میخورد اما روز پس از آن ناپدید شد. این سومین ستاره دنباله داری است که طی سال جاری در اطراف خورشید دیده شده است. به نظر می رسد این اجرام یخی با نام ستارههای دنباله دار خورشید گرد از خارج از منظومه خورشیدی به خورشید نزدیک شده و با نزدیک شدن آنها به خورشید هیچ راهی برای ادامه بقا برای آنها باقی نخواهد ماند.
ستاره محکوم به مرگی که توسط سوهو ردیابی شده است در کنار دیگر ستارههای دنبالهداری که طی سال جاری رصد شدهاند، گروهی از اجرام کیهانی به نام ستارههای دنبالهدار کروتز هستند. نام این گروه از نام اختر شناس آلمانی قرن 19 میلادی هاینریش کروتز برگرفته شده است، وی اولین فردی بود که اعلام کرد این ستارههای دنباله دار میتوانند بخشی از ستارهای بزرگتر باشند که طی قرنهای پیش متلاشی شده است.
محاسبات و تخمینهای اخترشناسان نشان میدهد بیش از هزار و 600 ستاره دنباله دار در منظومه خورشیدی وجود دارند که طی سفر خود برای عبور از کنار خورشید با قلب این ستاره بزرگ و درخشان برخورد میکنند و نابود میشوند.
تلسکوپ فضایی سوهو که بخشی از پروژهای مشترک میان ناسا و آژانس فضایی اروپا به شمار میرود برای ثبت تصاویر ستارههای دنبالهدار خورشید گرد در حالی که از کنار خورشید عبور میکنند یا توسط خورشید بلعیده میشوند در موقعیت بسیار مناسبی قرار دارد.
بر اساس گزارش ان بی سی، این تلسکوپ از صفحهای مرکزی برای خنثی کردن درخشش کورکننده خورشید و به ثبت رساندن شعلههای خورشیدی و اجرامی که در کنار خورشید در حرکتند استفاده میکند. این تلسکوپ از سال 1995 در حال ثبت اطلاعاتی از ستارههای دنبالهدار خورشید گرد بوده است و پیش از آن اخترشناسان با استفاده از دیگر تلسکوپهای فضایی موفق به یافتن 16 نمونه از این ستارهها شده بودند.