يك پژوهشگر مصري در مقالهاي با طرح اين سوال كه چه رابطهاي ميتواند ميان بحران دبي و اقتصاد رژيم صهيونيستي وجود داشته باشد، مينويسد: در حال حاضر دهها شركت صهيونيستي تحت عناوين مختلف در دبي مشغول به فعاليت هستند و روز به روز گستره اين فعاليتها افزايش مييابد.
به گزارش فارس استاد "احمد غنيم " پژوهشگر مصري علوم اجتماعي در مقالهاي به بررسي بحران اقتصادي دبي بر رژيم صهيونيستي پرداخته و طي آن اين سوال را مطرح ميسازد كه چه رابطهاي ميتواند ميان اين بحران و تاثير آن بر اقتصاد رژيم صهيونيستي وجود داشته باشد، بويژه آن كه اين اواخر خبرهايي دال بر وجود همكاريهاي اقتصادي و بازرگاني ميان اين شيخنشين كوچك با رژيم صهيونيستي به گوش ميرسد.
وي در ادامه با تاكيد بر اين كه بحران اقتصادي دبي ترس و هراس را در ميان سرمايهگذاران و بازرگانان صهيونيست ايجاد كرده، مينويسد: اين سرمايهگذاران و بازرگانان صهيونيست اعتقاد دارند، بحران دبي بر اقتصاد رژيم صهيونيستي نيز تاثير خواهد گذاشت، درحالي كه "يوفال اشتاينتس " وزير دارايي اين رژيم به آنها اطمينان داده است، اين بحران در حال حاضر تاثيري بر اقتصاد رژيم صهيونيستي نخواهد گذاشت.
درپي اين بحثها و مناقشهها روزنامه صهيونيستي "يديعوت آحارانوت " با بررسي روابط رژيم صهيونيستي با اين شيخنشين نوشت: با وجودي كه روابط دو جانبه رژيم صهيونيستي- دبي روابطي منحصرا اقتصادي و بازرگاني است، اما اين روابط به سرعت درحال توسعه و گسترش است و همين امر باعث ميشود، اقتصاد اسرائيل از ضربات بحران دبي در امان نباشد، اگرچه اين شيخنشين كوچك به ظاهر از پذيرش شخصيتهاي ورزشي و مقامات صهيونيست سرباز ميزند، (مانند ندادن اجازه ورود به " شحر بار " تنيس باز اسرائيلي جهت شركت در مسابقات جام تنيس دبي يا خودداري از پذيرش " ساره يونجر " مدير بخش تجارت بين المللي بانك "لئومي " رژيم صهيونيستي كه قصد داشت در كنفرانس بين المللي تجاري كه در اين شيخ نشين برگزار شده بود حضور يابد.)
با اين وجود اين روزنامه صهيونيستي تاكيد ميكند، دبي به دليل رشد و شكوفايي اقتصادي كه چند سال اخير بويژه در بخش ساخت و ساز شاهد آن بود به عرصه سرمايهگذاري بزرگترين سرمايهگذاران صهيونيست تبديل شده و صهيونيستها موفق شدند از طريق شركتهايي كه در كشورهاي ديگر به ثبت رسانده بودند، در اين شيخنشين به صورت غيرمستقيم و غيرعلني سرمايهگذاري كنند. اين روزنامه در اين زمينه به دو شركت "سحام " و "سونار " اشاره كرده و مينويسد، شركت سحام تابع شهرك صهيونيست نشين "ابكيم " اخيرا موفق شد، مناقصه احداث پرورشگاه شتر و توليد شير شتر را در دبي ببرد و مدير عامل آن با ابراز خشنودي از بردن اين مناقصه گفت كه: "شركتش تمام حق و حقوق خود را پيش از بروز بحران دبي گرفته و از اين حيث اصلا نگران نيست. "
همچنين شركت سونار كه مناقصه نصب تجهيزات حفاظت و ايمني منزل يكي از امراي دبي را از آن خود ساخت و بسان سحام تمام حق و حقوق خود را دريافت كرد.
به همين دليل است كه "عادي براونشتاين " مستشار قانوني و حقوقي جمعيت دوستي رژيم صهيونيستي - اعراب ادعا ميكند، دهها شركت صهيونيستي در دبي سرمايهگذاري كرده و مشغول به فعاليت هستند و اكثر فعاليتهاي آنها حوزه كشاورزي را دربرميگيرد.
گفتني است از آنجا كه اكثر اين شركتها در كشورهايي چون انگليس و هند و قبرس به ثبت رسيدهاند، به نام اين كشورها در دبي مشغول به فعاليت هستند.
اين پژوهشگر علوم اجتماعي در ادامه با تاكيد بر اين كه علاوه بر اين شركتها، مغازهها، فروشگاهها و اماكن تجاري صهيونيستي ديگري نيز در دبي تحت عناوين مختلف افتتاح شدهاند، مينويسد: در اينباره ميتوان از فروشگاه بازرگان معروف صهيونيست "ليو لويو " نام برد كه با مشاركت "عاطف بن خضيره " شهروند اماراتي، افتتاح شده و لويو كالاهاي ساخت رژيم صهيوينستي را در اين فروشگاه عرضه و به فروش ميرساند.
سپس اين پژوهشگر مصري از "اسحاق شوفا " شريك تجاري "وليد بن طلال " شاهزاده سعودي ياد كرد كه در هتل "بلازا نيويورك " در دبي سرمايه گذاري كرده است.
البته روزنامه يديعوت آحارانوت به اين نكته اشاره ميكند كه همكاريهاي اقتصادي ميان سرمايهگذاران اسرائيلي با شيخنشين دبي فقط به سرمايهگذاري در دوبي محدود نميشود، بلكه اجراي طرحهاي مشاركتي ديگر در ساير كشورهاي جهان را نيز دربرميگيرد. اين روزنامه در اين زمينه به برنده شدن شركت "دبي ورلد " كه حاكم دبي و شركت صهيونيستي "العاد گروپ " (به ثبت رسيده در لندن) صاحب امتياز آن هستند در مناقصه اجراي طرح بزرگ ( South Beach) در سنگاپور و با سرمايه گذاري 2.1 ميليارد دلار اشاره ميكند. يا پرده از روي اهداف "بني اشتيمنز " تاجر صهيونيست بسيار معروف الماس جهت تاسيس هتلهاي زنجيرهاي و اجراي طرحهاي سياحتي با مشاركت شركت دبي ورلد در مونته نگرو و خريد زمينهايي به ارزش 500 ميليون يورو در سواحل بلغارستان برميدارد.
استاد غينم در پايان مقاله خود يادآور ميشود كه همكاري گستردهتر صهيونيستها با شيخنشينان دبي را بايد در شركت صهيونيستي "تسيم " جستجو كرد كه باهمكاري شركت "بنادر دبي "، قصد اجراي طرح حمل و نقل دريايي از دبي تا شمال اسپانيا را دارد و "ايدن اوفر " مدير عامل اين شركت اخيرا تلاش كرده با ميانجيگري نمايندگان مجلس سناي آمريكا موفق شود، موافقت شركت بنادر دبي را براي احداث شش بندر آمريكايي در دبي بدست آورد، اين جاست كه در مي يابيم چرا صهيونيستها از بحران دبي و تاثير آن بر اقتصاد خويش نگران هستند.