ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 24 شهريور 1405
سه شنبه 24 شهريور 1405
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 28 ارديبهشت 1393     |     کد : 72327

بخشش، انسان را محبوب مخالفان می‌کند

عفو و بخشش، یعنی روح گذشت از کوتاهی دیگران و نادیده گرفتن خطاهای آنان، نمونه‌ای از اخلاق نیک و بزرگی روح و نیز از آداب معاشرت است که شرط پایداری زندگی اجتماعی نیز در عفو و گذشت است.

عفو و بخشش، یعنی روح گذشت از کوتاهی دیگران و نادیده گرفتن خطاهای آنان، نمونه‌ای از اخلاق نیک و بزرگی روح و نیز از آداب معاشرت است که شرط پایداری زندگی اجتماعی نیز در عفو و گذشت است.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، عفو و بخشش یکی از برترین ویژگی‌های اخلاقی است که تاثیرات بسیار مثبتی برای خود فرد عفوکننده نیز دارد و به طور کلی در مقایسه با آنهایی که کینه به دل می‌گیرند و در پی قصاص و تلافی هستند افرادی که می‌بخشند خوشحال‌ترند و کمتر دچار تنش می‌شوند.

بررسی منابع اسلامی نشان می‌دهد که «گذشت» یکی از اصول اساسی در برخورد با لغزش افراد است. قرآن کریم، حتی در همان آیاتی که کیفر و مجازات را برای مجرمان و گناهکاران تشریع می‌کند و مؤمنان را از خطر و زیان آنان برحذر می‌دارد، گذشت و چشم پوشی از خطایشان را نیز به عنوان یک ارزش برتر مطرح می‌سازد. در همین زمینه نیز ائمه (ع) روایات فراوانی دارند که به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم:

امام علی(ع) فرمودند: بخشندگی آدمی او را محبوب مخالفانش می‏‌کند و بخلش او را نزد فرزندانش هم منفور می‏‌سازد.

امام حسین (ع) می‌فرمایند: هر که بخشنده باشد، آقایی کند.

رسول اکرم (ص) می‌فرمایند: هنگامی که بندگان در پیشگاه خدا می‌ایستند، آواز دهنده‌ای ندا دهد: آن کس که مزدش با خداست برخیزد و به بهشت رود. گفته می‌شود: چه کسی مزدش با خداست؟ می‌گوید: گذشت کنندگان از مردم.

امام صادق (ع) فرمودند: سه چیز است که در هر که باشد آقا و سرور است: خشم فرو خوردن، گذشت از بدکردار، کمک و صله رحم با جان و مال.

پیامبر (ص) فرمودند: هر کس از خطاها درگذرد، خدایش از او درگذرد و هر کس گذشت کند خدا نیز از او گذشت کند.

منابع:

کشف‌الغمّه: 2 / 242 منتخب میزان‌الحکمة: 122

غررالحکم: 4729 منتخب میزان‌الحکمة: 122

بحارالانوار(ط-بیروت) ج64، ص266

تحف‌العقول ص 317

نهج الفصاحه ص734، ح 2809


نوشته شده در   يکشنبه 28 ارديبهشت 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode