سرفه موقعي رخ مي دهد که ويروس، باکتري، گرد و خاک، گرده يا مواد ديگر به پايانه عصبي در مجراي هوا بين ريه و گلو وارد و باعث تحريک آن شود. سرفه باعث پاکسازي مجراهاي تنفسي مي شود.
سرعت سرفه مي تواند به حدود ۹۶ کيلومتر در ساعت برسد و هواي توليد شده، تا سه چهارم يک شيشه نوشابه ۲ ليتري را پر کند.
اين هوا که هنگام سرفه کردن از دهان بيرون مي آيد، حاوي حدود ۳ هزار قطره بزاق است. به گزارش سايت «نيوزويک» سرفه هاي مزمن مي تواند علايم يک بيماري جدي باشد اما اغلب مردم به آن توجه نمي کنند.
عوارض جانبي مانند درد سينه، خستگي مفرط و بي اختياري ادرار ممکن است در پي سرفه کردن ايجاد شود. سرفه مداوم علاوه بر پخش کردن ميکروب، آرامش فرد و خانواده را مختل مي کند. به گفته کارشناسان، بيشتر داروهاي OTC در درمان سرفه، بي اثر است، اما درمان هاي طبيعي مي تواند موثر واقع شود.
عسل: ادله علمي نشان مي دهد، عسل در درمان سرفه و گلو درد موثر است. مي توانيد آن را خالي يا به صورت مخلوط شده با آب ليمو مصرف کنيد.
دمنوش آويشن: در کشور آلمان، آويشن به عنوان گياهي موثر در درمان سرفه، برونشيت و سياه سرفه شناخته شده است. برگ هاي اين گياه غني از ترکيب آرام کننده است که ناي و عضله «ايليو» را آرام مي کند و التهاب را نيز کاهش مي دهد.
حمام:قرار گرفتن در بخار آب يکي از بهترين راهکارهاي رفع سرفه است. بخار، لوله جريان هوا را نرم مي کند و گرفتگي سينوس و خلط را در ريه و گلو برطرف مي کند. توجه داشته باشيد، بخار سرفه هاي ناشي از آسم را تشديد مي کند.
فلفل سياه و چاي عسل:براي رفع سرفه هاي مرطوب، چاي فلفل سياه و عسل بخوريد زيرا فلفل سياه باعث تحريک گردش خون و جريان مخاط مي شود و عسل نيز تسکين دهنده طبيعي سرفه است. براي تهيه اين دمنوش، يک قاشق مربا خوري فلفل سياه تازه آسياب شده را با ۲ قاشق غذاخوري عسل در يک ليوان آب مخلوط کنيد و بگذاريد دم بکشد.
مصرف مايعات:مصرف هر نوع مايعاتي باعث رقيق شدن مخاط مي شود که غشاء بيني را مرطوب نگه مي دارد. اين روش سرفه را کاهش مي دهد.
قطره سرفه: قطره هاي منتول سرفه، پشت گلو را بي حس مي کند تا سرفه کنترل شود.
ليمو ترش بخوريد:مقداري نمک و فلفل سياه روي ليمو بريزيد و بمکيد.
شيرين بيان:از ريشه شيرين بيان، براي رفع سرفه استفاده مي شود. شيرين بيان براي تسکين ناراحتي گلو و کاهش سرفه موثر است. کافي است، حدود ۲۸ گرم آب نبات شيرين بيان را در يک ليوان آب قرار دهيد و جرعه جرعه بنوشيد.
زنجبيل: اين گياه ريشه اي قدرت زيادي دارد. در کشورهاي شرق، از زنجبيل براي رفع علايم سرماخوردگي و آنفلوآنزا استفاده مي شود زيرا خاصيت آنتي هيستامين و خلط آور دارد. دمنوش آن را با کمي عسل و ليمو مصرف کنيد.
منبع:روزنامه خراسان