مصرف چند وعده از سبزيها و صيفيها، در طول روز به همه افراد در تمام گروههاي سني توصيه ميشود. اين مواد غذايي، سرشار از انواع ويتامينها و آنتياکسيدانها هستند و مصرفشان بهتنهايي، براي دريافت ريزمغذيهاي مفيد و فراوانشان کافي است...
با اين حال، بهتر است انواع صيفيها مانند خيار، گوجهفرنگي و هويج يا سبزيهايي مانند کاهو و کلم را با چاشنيهاي تازه مثل آبليمو، آبغوره يا آب نارنج، طعمدار کنيم تا ارزش تغذيهاي آنها بالاتر رود. بهعلاوه، افزودن چاشنيهاي حاوي ويتامين C (مثل آبليموي تازه) به سبزيها و صيفيهاي مختلف، باعث جذب بهتر و بيشتر آهن آنها در بدن ميشود.
بهتر است افراد چاق و داراي اضافهوزن از مصرف زياد روغنهاي مختلف و خوبي مانند روغن زيتون هم همراه سالاد و سبزيها پرهيز کنند چون حتي روغنهاي خوب و گياهي هم حاوي کالري هستند.
البته توصيه ميشود افراد لاغر و آنهايي که کمبود وزن دارند، ارزش تغذيهاي و کالري سالاد سبزيها يا صيفيها را با افزودن مقداري روغن مفيد مانند روغن زيتون، کانولا، ذرت، آفتابگردان يا کنجد، بالاتر ببرند تا کمکي هم به افزايش وزن آنها شود.
منبع: هفته نامه سلامت