یک متخصص تغذیه گفت:«سنگ کیسه صفرا به دلیل عادات بد غذایی در خانها شایع تر است.»
دکتر تیرنگ نیستانی در گفتگو با خبرنگار«سلامت نیوز»، اظهار داشت:«سنگ کیسه صفرا ماهیت کلسترولی دارد و به همین دلیل کلسترول بالا زمینه تشکیل این سنگ را فراهم میآورد.»
وی افزود:«البته مصرف روغنهای اشباع و جامد و کاهش مصرف میوه و سبزیجات تازه نیز باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا در افراد میشود. افراد با اضافه وزن وچاق نیز مستعد ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند و در معرض خطر بیشتری قرار دارند.»
نیستانی گفت:«کنترل وزن،افزایش سهم میوه وسبزیجات تازه در رژیم غذایی، کاهش سهم چربیهای اشباع و جامد، کاهش کلسترول خون از جمله راههای پیشگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا است.»
وی ادامه داد:«بسیاری از افراد با تصور اینکه روغنهای مایع و غیر اشباع بی ضرر هستند در مصرف این نوع چربی ها زیاده روی میکنند و دچار افزایش وزن و چربی خون میشوند.روغنهای مایع نسبت به چربیهای اشباع شده خطر کمتری دارند ولی مصرف بالای آنها به شکل توده چربی در بدن ذخیره میشود و فرد را در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا قرار میدهد.»
نیستانی تصریح کرد:«چربیهای اشباع به اشکال مختلف در چربی گوشت قرمز، بیسکوییت و شیرینیها وارد بدن میشود و به همین دلیل مصرف این نوع مواد غذایی را باید به حداقل رسانید.»
وی میزان شیوع این بیماری را در افراد میانسال و زنان بیشتر دانست و بیان داشت:«در کشور ما عادات بد غذایی خانمها نسبت به آقایان بیشتر میباشد و به دلیل مصرف شکلات، شیرینی و ریزه خواری بیماری سنگ کیسه صفرا در خانمها شایع تر است.»
این متخصص تغذیه گفت:«در صورت کنترل وزن، تصحیح عادات بد غذایی و داشتن فعالیت بدنی این بیماری در زنان کمتر مشاهده میشود.»