ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 آذر 1404
يکشنبه 30 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 13 اسفند 1392     |     کد : 68386

چهار شنبه14اسفند 1392-3جمادی الاول 1434 -5مارس2014

تأسیس «کمیته امداد امام خمینی»(ره) به دستور آن حضرت (1357ش) و آغاز هفته احسان و نیکوکاری و روز احسان و نیکوکاری...



* 14  اسفند در گذر تاریخ

* درگذشت دکتر»محمد مصدق» نخست وزیر دوران «محمدرضا پهلوی» (1345ش)

* تأسیس «کمیته امداد امام خمینی»(ره) به دستور آن حضرت (1357ش) و آغاز هفته احسان و نیکوکاری و روز احسان و نیکوکاری
اشاره:
همه ساله از چهاردهم تا بیست و یکم اسفندماه به نام هفته نیکوکاری نامگذاری شده است. برگزاری این هفته به منظور جذب کمک ها و هدایای مردم به خانواده های محروم و نیازمند است که جمع آوری و توزیع آن توسط کمیته امداد صورت می گیرد. زیرا کمک به همنوع از اصول اساسی دین مبین اسلام است که همچنان که خداوند در سوره مبارکه انسان آیه 8و9 می فرماید:«و به دوستی خدا به فقیر و اسیر و طفل یتیم طعام می دهند و گویند ما فقط برای رضای خدا به شما طعام می دهیم و از شما هیچ پاداش و سپاسی نمی طلبیم.»

* حمله گارد «بنی صدر» و منافقان همدست او به مردم (1359ش)
اشاره:
پس از انتخاب بنی‏صدر به ریاست جمهوری، وی درصدد حذف نیروهای انقلابی‏ای بود که پس از اشغال لانه جاسوسی آمریکا، به عنوان نیروهای خط امام متشکل شده بودند. ولی تحولات جنگ، موقعیت را برای بنی‏صدر و تحقق اهداف سیاسی او دشوار کرد. او می‏خواست با خاتمه دادن جنگ مورد حمایت غرب قرارگیرد و همچنین با بهره‏گیری از اهرم‏های مختلف، حمایت مردم را به خود جلب نماید. غلی‏رغم تلاش‏های بنی‏صدر در سازمان‏دهی ارتش و اجرای عملیات نظامی به منظور کسب پیروزی سیاسی - نظامی، این اقدامات با شکست و ناکامی همراه شد. لیکن این ناکامی وی، برنامه‏های دیگری را پیش‏روی نیروهای شناخته شده مخالف نظام قرار داد. در این روند، حادثه 14 اسفند در دانشگاه تهران، نشانه سرفصل جدیدی از تلاش ضد انقلاب در داخل کشور محسوب می‏شد. در این روز و در ادامه دشمنی‏های بنی صدر و گروهک ضدانقلاب منافقین با یاران اصیل امام خمینی(ره) و نظام جمهوری اسلامی، در مراسمی که به مناسبت سالروز درگذشت دکتر محمدمصدق در دانشگاه تهران برگزار شده بود، بنی‏صدر در سخنرانی خود، به شخصیت‏های انقلاب و نهادهای انقلابی توهین نمود و در راستای اهداف استکبار جهانی سخن راند که با اعتراض امت حزب‏اللَّه مواجه گردید. پس از آن گارد شخصی بنی‏صدر و منافقان مسلح طی یک برنامه از پیش تنظیم شده، به دستور بنی‏صدر، به مردم انقلابی حمله کرده و گروه بی‏شماری را زخمی و دستگیر نمودند. این حادثه منجر به وقوع حوادث و رخدادهایی شد که سرانجام منتهی به درگیری مسلحانه در داخل کشور و در نهایت شکست ضد انقلاب و حذف آنها از صحنه سیاسی شد.

* درگذشت دکتر «عباس ریاضی کرمانی» استاد نجوم (1367 ش)

* یک اتوبوس در رودخانه گل میناب افتاد و 32 نفر از مسافرین را آب برد (1350ش)

* مجلس سنا لایحه بودجه کل کشور را با 45 رأی موافق تصویب کرد(1350ش)

* در گیری چند ساعته بین نیروهای مسلح عراق و مرزداران ایران در چهل کیلومتری قصر شیرین و کشته و زخمی شدن عده ای از طرفین (1352ش)

* در اثر آتش‌سوزی در بازار تهران  20 مغازه طعمه حریق شد(1354ش)

* 3 جمادی الاول در گذر تاریخ

* درگذشت عالم بزرگ و محقق برجسته میرزا ابوالقاسم موسوی زنجانی (1293ق)
اشاره: میرزا ابوالقاسم موسوی زنجانی فرزند میرزا کاظم، یکی از علمای شیعه‏ی قرن سیزدهم هجری قمری و از شاگردان سیدمحمدباقر، حجت‏الاسلام رشتی و حاج محمدابراهیم کلباسی بوده است. وی برای تکمیل تحصیلات خود به عتبات عالیات رفت و پس از اتمام دروس به زنجان بازگشت. میرزای زنجانی پس از ورود به زادگاهش، ریاست مذهبی آن شهر را به عهده گرفت و نفوذ بسیاری در میان مردم یافت. از وی بیش از ده دوره اثر ارزشمند بر جای مانده است که ایضاحُ الدَّلائل فی حساب عِقد الاَنامِل، تخریبُ الاسباب و مَقالیدُ الابواب و... از آن جمله‏اند. وفات این عالم بزرگوار در سوم جمادی الاول 1293 قمری در زنجان اتفاق افتاد.

* رحلت فقیه و مرجع بزرگوار آیت اللَّه سید اسماعیل صدر(1337 ق)
اشاره: حاج سیداسماعیل بن سید صدرالدین صدر از بزرگ‏ترین علما و مراجع تقلید و طراز اول قرن چهاردهم هجری می‏باشد. مراتب علمی و کمالات نفسانی او مشهور و مسلم بوده و مورد تایید است. در شش سالگی و بعد از فوت پدر، در 1262 ق تحت تعلیم برادر بزرگ خود معروف به آقامجتهد قرار گرفت. سپس راهی عتبات گردید و از محضر میرزا محمدحسن شیرازی و دیگر بزرگان استفاده کرد و به حَسَب تکلیف شرعی، در کربلا اقامت گزید. در آن جا بنای تدریس گذاشت و از مراجع وقتِ آن دیار شد. میرزا حسین نایینی، سیدشرف الدین عاملی و سیدحسین فشارکی از جمله شاگردان اویند. فتوای مشهور سیداسماعیل صدر در خصوص تایید حرکت‏های استقلال طلبانه و رَدِّ سلطه‏ی بیگانگان، از عشق او به جهان اسلام حکایت دارد و با این همه، ساده‏زیستی، دوری از تعارفات و تشریفات، رسانیدن وجوه شرعی به مستحقّان و تحمل شرایط دشوار زمانه، از خصوصیات و صفات برجسته‏ی این عالم ربانی است. سرانجام این فقیه بزرگوار در سامرا چشم از جهان فرو بست و در حرم امام موسی کاظم(ع) مدفون گشت.

* حضرت آیت الله حاج سید جعفر شاهرودی در سن 80 سالگی در تهران درگذشت (1393ق)


نوشته شده در   سه شنبه 13 اسفند 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode