با وجود اينكه آمريكا در تلاش براي جلب حمايت امارات عربي متحده از تحريمها عليه ايران، وزير دفاع خود را به منطقه خليجفارس اعزام كرده بود، ابوظبي ابراز اميدواري كرد كه جامعه بينالملل موضوع ايران را از طرق ديپلماتيك حلوفصل كند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، "شيخ عبدالله بن زايد آل نهيان " وزير امورخارجه امارات امروز شنبه پس از ديدار با "ماركوس كيپريانو " همتاي قبرسي خود در ابوظبي در كنفرانسي مطبوعاتي گفت: اميدواريم كه جامعه بينالملل موضوع هستهاي ايران را قبل از اينكه اصلا به مرحله اعمال تحريمها برسد، از طريق روشهاي ديپلماتيك حل كند.
بنا بر اين گزارش، اظهارات وزير امورخارجه امارات در شرايطي مطرح شد كه "رابرت گيتس " وزير دفاع آمريكا ديروز مدعي شد كه عربستان سعودي و امارات عربي متحده براي تحت فشار قرار دادن چين به منظور حمايت از تحريمها عليه ايران، ابراز تمايل كردهاند.
"رابرت گيتس " در ادامه تلاشها براي جلب حمايت متحدان خود در منطقه خليج فارس به منظور اعمال تحريمهاي شديدتر عليه ايران، پنجشنبه با مقامات عاليرتبه دولتي و نظامي امارات عربي متحده در "ابوظبي " ديدار و گفتوگو كرد تا بلكه بتواند حمايت آنها را براي اين تحريمها بدست آورد.
بنا بر اين گزارش، وزير دفاع آمريكا روز چهارشنبه نيز به "رياض " رفته بود تا بعنوان بخشي از فشارهاي ديپلماتيك "باراك اوباما " رئيسجمهوري آمريكا براي اعمال تحريمهاي جديد سازمان ملل عليه ايران با "ملك عبدالله " پادشاه عربستان ديدار كرده و به اين وسيله از كشور نفتخيز عربستان درخواست كمك كند تا به آمريكا در جلب حمايت چين عليه ايران ياري رساند.
وزير دفاع آمريكا به خبرنگاران ابوظبي اعلام كرده بود: من حس ميكنم كه عربستان و امارات عربي متحده تمايل دارند تا بر چين اعمال نفوذ كنند و اين دو منطقه نفتخيز همچنين حاضر شدند تا بر مسكو نيز اعمال نفوذ كنند. البته مسكو چندان نيازي به اعمال نفوذ ندارد. [مسكو تقريبا موافقت خود با تحريم ايران را اعلام كرده است] و تمركز بيشتر بر روي چين است.
دولتهاي غربي و آمريكا تمامي تلاش خود را به كار گرفتهاند تا حمايت بينالمللي براي اعمال تحريمهاي بيشتر عليه ايران را جلب كنند اما چين كه يكي از اعضاي دائم شوراي امنيت سازمان ملل متحد و داراي حق وتو است، تأكيد كرده است كه به هيچ عنوان از تحميل تحريمهاي بيشتر عليه ايران حمايت نخواهد كرد.
آمريكا به منظور جلب حمايت چين، وزير دفاع خود را به حوزه خليج فارس فرستاده بود تا از اين كشورها درخواست كنند تا با ارائه نفت ارزان قيمت به چين، حمايت اين كشور را به نفع خود عليه ايران جلب كنند.
واشنگتن اميد دارد تا عربستان سعودي و امارات بتوانند تهيه محصولات نفتي ارزان براي كشور چين را تضمين كنند تا به اين وسيله، چين دست از حمايت ايران بردارد.
وزير دفاع آمريكا پس از نشستهاي روز چهارشنبه در "رياض " و روز پنجشنبه در "ابوظبي " اعلام كرد كه گفتوگوها بر اين موضوع متمركز شده بود كه چگونه به دولت ايران فشار وارد آورده شود تا سياستهاي خود را تغيير دهد.
اما برخلاف اظهارات وزير دفاع آمريكا درباره موافقت كشورهاي خليجفارس با اعمال فشار به ايران، مقامات عربستان سعودي تأكيد كردند كه هيچگونه مذاكرهاي درخصوص اعمال فشار به چين براي حمايت از تحريمها عليه ايران با مقامات آمريكايي صورت نگرفته است.
وزير امورخارجه امارات در اظهارات امروز خود در حاليكه خواستار حل موضوع ايران به روش ديپلماتيك شد، ادعا كرد: امارات عربي متحده به هرگونه تحريمهاي اعمال شده توسط سازمان ملل بر ايران كه البته يكي از بزرگترين شركاي تجاري اين كشور است، احترام خواهد گذاشت.
اين ادعا از جانب وزير امور خارجه امارات در شرايطي مطرح شد كه البته با توجه به اينكه تا كنون روسيه رسما از اين تحريمها حمايت نكرده و چين نيز قاطعانه بارها مخالفت خود را اعلام كرده است، تصويب قطعنامه تحريمها در سازمان ملل تقريبا بعيد به نظر ميرسد و كشورهاي غربي تهديد كردهاند كه تحريمهايي را به صورت يكجانبه عليه ايران اعمال خواهند كرد.