اتهام حمايت ايران از طالبان توسط رابرت گيتس در حالي مطرح نميشود كه كشورهاي انگليس و آمريكا براي گفتوگو با طالبان در سطح بينالملل به دست و پا افتادهاند.
به گزارش فارس، محمود احمدي نژاد رئيس جمهور اسلامي ايران در حالي به كابل سفر مي كند كه دست هايي در تلاش هستند تا پيش از سفر وي با سمپاشي تبليغاتي اذهان مردم افغانستان را عليه وي مسموم كنند.
اين تلاشها در حالي صورت مي گيرد كه 2 كشور ايران و افغانستان حلقه هاي ارتباطي فراواني دارند كه ناگسستني به نظر مي رسند و ارتباط دو دولت بر بستر اين ارتباطات و اشتراكات شكل گرفته است.
همنوايي وزراي دفاع انگليس و آمريكا عليه ايران
سخنان روز گذشته "رابرت گيتس " در سفر ناگهاني وي به كابل كه اعلام كرد كه "ايران بازي دوگانه اي را در افغانستان در پيش گرفته است و تهران يا از طرق مالي يا حمايت هاي ديگر به طالبان كمك مي كند " اولين نوع از اين گونه اظهارات نيست.
سخنان "باب اينزورث " وزير دفاع انگليس يك روز پس از كنفرانس لندن كه جمهوري اسلامي ايران از شركت در اين كنفرانس امتناع ورزيد نيز تخريب وجه جمهوري اسلامي ايران در اذهان بين المللي و مردم افغانستان بود.
وي ايران را متهم به سياست 2 گانه در قبال افغانستان و همچنين حمايت تسليحاتي از طالبان كرد.
اينزورث نيز همچون گيتس در آستانه سفر احمدي نژاد روز گذشته وارد كابل شد.
اين دو مقام نظامي آمريكايي و انگليسي كه لشكركشي غرب به افغانستان نتيجه توافق پنهاني كشورهاي آنها است، در حالي ايران را متهم به حمايت از طالبان مي كنند كه علاوه بر عملكرد 9 سال گذشته آنها در افغانستان كه هيچ دستاوردي نداشته است و هزاران غيرنظامي افغان قرباني اين تهاجم شده اند، خود اين كشورها متهم به حمايت از طالبان هستند.
كارشناسان افغانستان بسياري از بحرانهاي اين كشور را حاصل روابط مرموز برخي كشورها با شبه نظاميان طالبان ميدانند.
افشاگري هاي اخير در زمينه روابط پنهان انگليس و آمريكا با طالبان خود گوياي اين حقيقت است كه اين دو كشور كه پديدآورندگان اين گروه هستند هرگز قصد از بين بردن اين گروه را ندارند بلكه با حفظ اين گروه شبه نظامي و مديريت بحران، حضور خود را در منطقه توجيه مي كنند.
افشاي طرح انگليس براي تقويت طالبان
وزير دفاع انگليس چطور مي تواند ادعا كند كه ايران از طالبان حمايت مي كند در حالي كه اسناد كشف شده از 2 ديپلمات انگليسي و ايرلندي در مورد طرح تقويت طالبان منجر به اخراج آنها شد.
بر اساس اعلام يكي از مطبوعات كابل، "مايكل سمپل " يكي از اين 2 ديپلمات اخراج شده ماهانه مبلغ 200 دلار به هزار تن از شبه نظاميان طالبان و مبلغ 500 دلار به فرماندهان اين شبه نظاميان پرداخته بود.
اخراج اين 2 ديپلمات سبب تيرگي روابط ميان كابل – لندن شد.
"موسي قلعه " معامله ننگين انگليس با طالبان
واگذاري موسي قلعه به طالبان را مردم افغانستان هيچ گاه فراموش نخواهند كرد. انگليس با چه مجوزي اين منطقه از افغانستان را بهشت امن طالبان ساخت؟
موسي قلعه تا پيش از تصرف آن توسط كماندوهاي افغان و آمريكايي پايگاه ترانزيتي طالبان و القاعده از ديگر كشورها به افغانستان و پاكستان بود.
تمامي دستورات نظامي اين گروه در ولايت هاي جنوبي در اين منطقه صادر مي شد.
با وجود اين معامله ننگين، وزير دفاع انگليس به جمهوري اسلامي ايران تهمت حمايت از طالبان را مي زند.
شكي نيست كه اگر اين كشورها كوچكترين سندي از همكاري بين ايران و طالبان داشتند يك روز نيز در انتشار آن تعلل نمي كردند.
بالگردهاي نظامي مشكوك براي نقل و انتقال طالبان
اگر سخنان مردم شمال افغانستان را در مورد انتقال طالبان توسط بالگردهاي مشكوك كذب و شايعه تصور كنيم، از كنار سخنان حامد كرزي رئيس جمهور افغانستان نمي توان به سادگي گذشت.
كرزي بطور آشكار به اين موضوع اشاره كرد و گفت: گزارش هاي موثقي از نقل و انتقال طالبان توسط بالگردهاي ناشناس در دست است.
در حال حاضر تمام فضاي افغانستان تحت كنترل ناتو است و غيرممكن است كه بالگرد يا هواپيمايي در اين فضا بدون اطلاع آنها پرواز كند، نتيجه بسيار واضح و روشن اين جمله اين است كه بالگردهاي يكي از كشورهاي عضو ناتو مامور انتقال طالبان از جنوب به شمال افغانستان است.
رشد مواد مخدر ارمغان انگليس و آمريكا براي افغانستان
علاوه بر موارد فوق، رشد چشمگير مواد مخدر در افغانستان كه خود غربي ها نيز بدان اذعان دارند از ديگر نتايج حضور انگليس و آمريكا در افغانستان است.
افغانستان پس از حضور نيروهاي انگليسي و آمريكايي در اين كشور به بزرگترين توليد كننده مواد مخدر در جهان بدل شد. ولايت هلمند را كه پاتوق نظاميان انگليسي است، قلب توليد ترياك افغانستان مي توان نام گذاشت.
چگونه ممكن است كه 9 هزار نظامي انگليسي در اين ولايت حضور داشته باشند اما اين ولايت به امپراطوري ترياك ملقب شود؟
به طور قطع اگر نتوان اثبات كرد كه اين كار نتيجه همكاري اين نظاميان در توليد مواد مخدر بوده است، بايد گفت اين امر نشان از اهمال و قصور آنان دارد..
ترانزيت مواد مخدر از پايگاه هاي نظاميان ناتو
فرودگاه هاي مهم افغانستان مانند "بگرام " و "قندهار " در اشغال نظاميان آمريكايي است و دولت افغانستان هيچ نظارتي بر اين ورود و خروج كالا از اين فرودگاه ها ندارد. وقتي 90 درصد ترياك جهان در افغانستان كشت مي شود سئوال اين است حجم وسيع مواد مخدر از كدام راه به كشورهاي مقصد كه اكثرا اروپايي هستند منتقل مي شوند؟
كشورهاي آسيانه ميانه و ايران به شدت از مرزهاي خود محافظت مي كنند و انتقال اين حجم مواد مخدر از اين مرزها بعيد است. بنابراين نظريه كارشناساني كه معتقدند بگرام و قندهار در خدمت مافياي مواد مخدر قرار دارد به واقعيت نزديك تر است.
گسترش دامنه نفوذ طالبان با وجود 120 هزار نظامي ناتو
در سال 2001 به دنبال تهاجم نيروهاي آمريكايي و همپيمانان آن كشور، گروه طالبان كه بر 90 درصد افغانستان تسلط داشت به يكباره از خاك افغانستان متواري شد و نزديك به 2 سال طول كشيد تا اين گروه دوباره در آن سوي مرزهاي افغانستان جاني تازه يافت.
اكنون كه شمار نظاميان ناتو به رهبري آمريكا به زودي به 150 هزار نفر مي رسد و آخرين تجهيزات نظامي روز را در اختيار دارند دامنه نفوذ طالبان از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب افغانستان گسترده شده است.
افغان ها عدم صداقت در مبارزه با تروريسم را يگانه عامل گسترش نفوذ طالبان مي دانند.
وقايع گذشته نشان مي دهد كه حامد كرزي بارها در مقابل لندن و واشنگتن به صراحت موضع گيري كرده است و نتيجه اين موضع گيري را از طريق سخنان تند اوباما و براون مي توان فهميد، پس اگر ايران كوچكترين نقشي در حمايت از طالبان داشت، بدون شك حامد كرزي با پشتيباني غرب شديدترين موضع گيري را عليه ايران ابراز ميداشت.
در حاليكه رئيس جمهور افغانستان يكي از گرم ترين و صميمانه ترين روابط را با همتاي ايراني خود داشته و دارد و همواره بر مشتركات 2 كشور تاكيد مي كند.
بيان اين سخنان از رابرت گيتس در حقيقت تامين خوراك تبليغاتي رسانه هاي غربي است كه چشم ديدن روابط نيك دو همسايه مسلمان را ندارند.