ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 7 مرداد 1403
يکشنبه 7 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 1 اسفند 1392     |     کد : 67696

مقدار مجاز مصرف نمک در روز چقدر است؟

يك متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان اينكه بارها بر سر سفره غذا براي بسياري از افراد اين مساله اتفاق افتاده است كه وقتي دستشان را براي برداشتن نمكدان دراز مي‌كنند، به آنها گوشزد مي‌شود...

يك متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان اينكه بارها بر سر سفره غذا براي بسياري از افراد اين مساله اتفاق افتاده است كه وقتي دستشان را براي برداشتن نمكدان دراز مي‌كنند، به آنها گوشزد مي‌شود كمتر روي غذايت نمك بريز، گفت: «متاسفانه در جامعه امروز، بسياري از افراد دچار افراط و تفريط در مصرف نمك هستند درحالي كه انجمن قلب آمريكا ميزان نمك مصرفي را براي افراد عادي روزانه 6 گرم و افراد مبتلا به ناراحتي‌هاي قلبي عروقي (فشارخون)، 4 گرم مجاز مي‌داند.»

دكتر محمدحسن انتظاري در گفت‌وگو با سلامانه اظهار داشت: «مصرف متعادل نمك در برنامه غذايي چنان اهميت دارد كه مقدار دريافتي روزانه آن در نظاميان در مناطق گرم تا 30 گرم يعني 5 برابر افراد عادي هم توصيه مي‌شود.»

اين مدير گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با اشاره به اينكه سديم ماده‌ اصلي موجود در نمك است كه دريافت آن براي بدن بسيار حياتي بوده و بايد دائما آن را دريافت كرد، گفت: «گرچه هميشه تاكيد متخصصان بر كاهش مصرف نمك است اما به‌طور كلي نهي كردن شديد و ترساندن مردم از مصرف اين ماده خوراكي كار اشتباهي است زيرا برخي مواقع، فرد تصور درستي از كاهش مصرف نمك ندارد و به‌قدري در مصرف آن احتياط مي‌كند، غافل از اينكه چه زياده‌روي و چه افراط در كاهش مصرف نمك مي‌تواند براي بدن مضر باشد.»

وي در ادامه افزود: «توصيه به كاهش افراطي نمك مي‌تواند باعث بروز استرس و اين استرس مي‌تواند حتي منجر به افزايش فشارخون ‌شود.»

به گفته اين متخصص تغذيه و رژيم درماني براساس نتايج تحقيقي که در سال ۲۰۰۱ در آمريکا در دانشکده پزشکي ايديانا به چاپ رسيد، مصرف نمك به‌تنهايي عامل افزايش فشارخون نيست و تقريبا تمام افرادي كه مبتلا به فشارخون هستند، به مصرف نمك حساس نيستند.

انتظاري با بيان اينكه به‌طور كلي كمتر از 40 درصد افراد به مصرف نمك حساس هستند، به‌طوري كه مصرف نان‌هاي معمولي نيز براي آنها مي‌تواند مشكل‌ساز باشد، گفت: «اگر فرد مبتلا به فشارخون به مدت يكي، دو هفته رژيم غذايي كم نمك داشته باشد و به دنبال پيروي از رژيم، فشارخونش پايين بيايد، نشان‌دهنده اين است كه دريافت نمك‌بيش از اندازه نقش موثري در افزايش فشارخون دارد. در غير اين صورت مصرف متعادل نمك اشكالي ندارد.»

انتظاري در پايان گفت: «بهتر است به جاي ايجاد واهمه و ترساندن مردم از مصرف نمك، توصيه كنيم نمك را سر سفره نياورند و مصرف فراوده‌هاي غذايي آماده مانند سوسيس و كالباس را كاهش دهند يا اصلا مصرف نكنند. همچنين توصيه مي‌شود حين خريد به برچسب موادغذايي آماده و بسته‌بندي شده دقت شود چون بسياري از آنها حاوي مقدار زيادي نمک هستند. برچسب هرگونه موادغذايي کارخانه‌اي مانند سس، سبزيجات کنسروي و... را بررسي و انواع کم‌سديم آن را انتخاب كنند و تا مي‌توانند ميوه‌ و سبزي‌هاي تازه استفاده كنند چون علاوه بر ساير فوايد، پتاسيم موجود در آنها به متوازن کردن تاثير نمک کمک مي‌کند.»


نوشته شده در   پنجشنبه 1 اسفند 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode