ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 14 تير 1403
پنجشنبه 14 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 30 بهمن 1392     |     کد : 67667

اشتیاق زمین‌شناسان سرشناس دنیا برای انجام مطالعات علمی زلزله در تبریز

به دنبال استمداد استاندار آذربایجان‌شرقی از دانشمندان علوم زمین برای ارزیابی مخاطرات زمین‌شناسی این استان، شرکت‌کنندگان در کنگره بین‌المللی تخصصی زمین‌شناسی زمین لرزه در تبریز تمایل خود برای همکاری‌های مشترک علمی را ابراز کردند


به دنبال استمداد استاندار آذربایجان‌شرقی از دانشمندان علوم زمین برای ارزیابی مخاطرات زمین‌شناسی این استان، شرکت‌کنندگان در کنگره بین‌المللی تخصصی زمین‌شناسی زمین لرزه در تبریز تمایل خود برای همکاری‌های مشترک علمی را ابراز کردند.
به دنبال استمداد استاندار آذربایجان‌شرقی از دانشمندان علوم زمین برای ارزیابی مخاطرات زمین‌شناسی این استان، شرکت‌کنندگان در کنگره بین‌المللی تخصصی زمین‌شناسی زمین لرزه در تبریز تمایل خود برای همکاری‌های مشترک علمی را ابراز کردند.
 اشتیاق زمین‌شناسان سرشناس دنیا برای انجام مطالعات علمی زلزله در تبریز

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، گسل 90 کیلومتری شمال تبریز ویرانگرترین گسل کشور بوده و این  گسل توانایی تولید زلزله‌های بالای هفت ریشتر را دارد.

به همین خاطر نخستین کنگره بین‌المللی تخصصی زمین‌شناسی زمین لرزه با حضور اندیشمندان سرشناس علوم زمین دنیا و به عنوان یکی از گردهمایی‌های اقماری سی و دومین گردهمایی علوم زمین در تبریز برگزار شد.

در این کنگره تخصصی، دانشمندان سرشناس دنیا در عرصه علوم زمین از جمله متخصصان زمین شناسی دانشگاه‌ها و مراکز معتبر علمی انگلستان، ایتالیا، سوئیس و فرانسه به همراه پژوهشگران زمین شناسی کشورمان حضور داشتند.

شخصا اعتبار پروژه‌های بین‌الملل کاهش مخاطرات زلزله در تبریز را تامین می‌کنم/ منتظر اعتبارات دولتی نمی‌مانم

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: هر پروژه بین‌المللی مشترک که به منظور کاهش مخاطرات زمین‌شناسی به ویژه زمین‌لرزه در تبریز انجام گیرد، به طور مستقیم تحت حمایت مدیریت ارشد استان قرار می‌گیرد.

«اسماعیل جبارزاده» اظهار کرد: نگاه دولت جدید ایران به دنیا نگاهی مثبت است و از همه دنیا برای همکاری‌های مشترک از جمله همکاری‌های علمی با کمال میل دعوت می‌کند.

وی با اشاره به تصویب شعار رئیس جمهوری اسلامی ایران مبنی بر مبارزه با خشونت و پیام صلح و دوستی در صحن سازمان ملل متحد به عنوان شعار بین‌المللی، افزود: آذربایجان‌شرقی نیز همگام با دیگر نقاط کشورمان توسعه مراودات بین‌المللی در ابعاد مختلف به ویژه ابعاد علمی را مورد توجه قرار داده و میزبانی کنگره بین‌المللی تخصصی زمین‌شناسی زمین‌لرزه نمونه‌ای از اقدامات دولت در این زمینه ارزیابی می‌شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه علم و دانش مرز نمی‌شناسد، حل و فصل مشکلات ملت‌های گوناگون، فارغ از محل سکونت آن‌ها را رسالت خطیر اندیشمندان و متفکران جهان دانست و گفت: خوشحالیم جمعی از صاحب‌نظران تراز اول علم زمین‌شناسی و متخصصان زلزله‌شناس برای بررسی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما در تبریز حضور دارند.

وی با یادآوری تمدن عظیم ایران در سال‌های دور، زمین‌لرزه را یکی از مخرب‌ترین فاکتورهای تاریخ کشورمان معرفی کرد و گفت: همین تبریز که امروز میزبان زمین‌شناسان بنام دنیاست به خاطر وقوع زمین‌لرزه‌های مهیب تاکنون سه بار با خاک یکسان شده است.

جبارزاده، نیاز آذربایجان شرقی و تبریز به مشارکت و هم‌اندیشی زمین‌شناسان و متخصصان دانش زمین‌لرزه را مورد تاکید قرار داد و افزود: دست یاری به سوی دانشمندان دراز می‌کنیم تا داشته‌های ما حفظ شود.

وی با بیان اینکه ملت و دولت ایران به هنگام پدید آمدن مشکلی برای بشریت در اقصی نقاط دنیا خود را نسبت به رفع آن مسئول می‌داند، ابراز امیدواری کرد، دیگر ملل دنیا به ویژه دانشمندان نیز همین نگاه را نسبت به مشکلات ایران داشته باشند.

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: هر پروژه بین‌المللی مشترک به منظور کاهش مخاطرات زمین‌شناسی به ویژه زمین‌لرزه در تبریز انجام گیرد، به طور مستقیم تحت حمایت مدیریت ارشد آذربایجان‌شرقی خواهد بود.

جبارزاده اضافه کرد: استانداری آذربایجان‌شرقی در این خصوص منتظر بودجه‌های متمرکز دولتی نخواهد بود و من شخصا اعتبارهای مورد نیاز برای چنین پروژه‌هایی را تامین خواهم کرد.

به گفته وی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی مرکز تبریز و رئیس دانشگاه تبریز به نمایندگی از استاندار آذربایجان‌شرقی در این زمینه از جانب استاندار آذربایجان‌شرقی اختیار تام دارند.

گسل 90 کیلومتری تبریز ویرانگرترین گسل کشور است

 معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه گسل 90 کیلومتری شمال تبریز ویرانگرترین گسل کشور است، گفت: گسل تبریز توانایی تولید زلزله‌های بالای هفت ریشتر را دارد

 محمدصادق پورمهدی اظهار کرد: آذربایجان شرقی و ایران جزو کشورهایی است که در آنها از مجموع 40 بلایای طبیعی دنیا بیش از 31 حادثه طبیعی رخ می‌دهد بنابراین لازم است مجموعه عواملی که سبب کاهش خسارات ناشی از این حوادث را به دنبال دارد، جدی گرفت.

وی با اشاره به مخاطرات گسل 90 کیلومتری شمال تبریز، از زمین لرزه به عنوان رخدادی طبیعی که در راستای تکامل زمین رخ می‌دهد، یاد کرد و گفت: مرور تاریخ زلزله در آذربایجان نشان می‌دهد اگر از این زمین لرزه‌ها درس نگیریم و این حوادث را فراموش کنیم، باید خسارات فراوانی را متحمل شویم.

پورمهدی بیان کرد: در کنار همه خساراتی که زلزله به شهروندان تحمیل می‌کند، یک دستاورد بزرگ دارد و آن درس شیرینی است که توجه به آن می‌تواند مانع از بروز خسارات جانی و مالی فراوان در آینده شود.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی نظارت اصولی بر ساخت و سازهای شهری به ویژه در تبریز را مورد تاکید قرار داد و گفت: زمانی که ساختمانی امن در اختیار شهروندان باشد، به هنگام بروز زلزله نیازی به خروج از منزل و ایجاد مشکلات بعدی در امداد و نجات و متعاقب آن بازسازی مناطق زلزله‌زده نخواهد بود.

وی گفت: گسل تبریز توانایی تولید زلزله‌های بالای هفت ریشتر را دارد و اثرات تخریبی بعد از زمین لرزه‌های کمتر از پنج ریشتر از جمله خرابی ساختمان‌ها، راه‌ها، پل‌ها، شریان‌های حیاتی و مراکز امدادی می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش رونق اقتصادی و فرهنگ بومی و منطقه داشته باشد.

پورمهدی اضافه کرد: ساخت و سازهای اصولی و رعایت نقاط ایمنی نقش بسزایی در کاهش میزان تلفات جانی و مالی دارد که باید مهندسان، طراحان و تمام مسئولان و عواملی که در این امر سهیم هستند بر نحوه ساخت و سازها توجه ویژه‌ایی داشته باشند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: ضروری است تحقیقات و دستاوردهای پژوهشی که در کشور انجام می‌شود به خصوص مقالاتی که در این کنگره ارائه می‌شود، کاربردی شود.

وی با تاکید بر مطالعه تاریخچه گسل تبریز و اثرات ویرانگر آن افزود: ساخت و ساز ایمن و ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین و جلوگیری از شهرک سازی در مناطق فرسوده از جمله موضوعاتی است که استانداری آن‌را پیگیری می‌کند.

زمین‌شناس اتریشی مایلم یک پروژه مشترک در تبریز درباره زلزله انجام دهم

یک زمین شناس اتریشی و استاد دانشگاه صنعتی زوریخ با اشاره به تحقیقات وسیعش در بلوچستان و مکران که به تهیه نخستین نقشه منابع نفتی این منطقه از کشورمان منجر شده است، گفت: خوشحالم در تبریز هستم و مایلم یک پروژه مشترک در این شهر اجرا کنیم.

پروفسور «ژان پییربورگ» گفت: همکاری من با سازمان زمین‌شناسی جمهوری اسلامی پیش‌تر در منطقه جنوب خاوری ایران متمرکز بود اما بعد از سفر تبریز مایلم به شرط حمایت مسئولان تجربیات خود را در این منطقه به اشتراک بگذارم و در قالب یک همکاری علمی مشترک با مرکز تبریز پروژه‌ای داشته باشم.

کنگره زمین‌شناسی زمین لرزه در تبریز بسیار موفقیت آمیز بود

استاد زمین شناسی دانشگاه کمبریج انگلستان نیز به همکاری 20 ساله خود با سازمان زمین شناسی ایران اشاره کرد و گفت: فضای باز ایران در ماه‌های اخیر این امکان را ایجاد کرده تا با هماهنگی‌های بین‌المللی، متخصصان علوم زمین دنیا بتوانند در ایران به تحقیق بپردازند.

پروفسور «جیمز جکسون» گفت: کنگره زمین شناسی زمین لرزه در تبریز بسیار موفقیت آمیز بود و اطمینان دارم با سیاست‌های جدید دولت ایران امکان تحقیق‌های دامنه‌دار درباره لرزه‌خیزی این کشور فراهم خواهد شد.

تمایل دانشگاه کمبریج انگلستان درباره انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک علمی با مرکز زمین‌شناسی تبریز

وی تلویحا تمایل دانشگاه کمبریج انگلستان درباره انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک علمی با مرکز زمین شناسی تبریز را اعلام کرد و گفت: تبریز و ایران با خطر زمین لرزه مواجه‌اند و بهتر است همه باهم در یک همکاری تنگاتنگ، خطرات ناشی از حوادث احتمالی این پدیده طبیعی را کاهش دهیم.

پروفسور جکسون گفت: در گذشته بارها در ایران بوده‌ایم و مطمئنم در آینده نیز این حضور علمی تداوم خواهد داشت.

همکاری با دانشمندان سراسر دنیا با محوریت کاهش مخاطرات زمین شناسی

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال غرب ایران نیز با اشاره به گشایش‌های صورت گرفته در ماه‌های اخیر به دنبال آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید، رویکرد این سازمان را همکاری با دانشمندان سراسر دنیا با محوریت کاهش مخاطرات زمین شناسی بیان کرد.

«سیدمرتضی نیرومند اسکویی» گفت: سازمان زمین‌شناسی از علاقه‌مندی و تمایل مراکز معتبر دانشگاهی دنیا برای حضور در آذربایجان‌شرقی و ایران استقبال می‌کند و تمام تلاش خود را برای توسعه و تعمیق همکاری‌های مشترک علمی به کار خواهد بست.

وی با قدردانی از حمایت‌های استاندار آذربایجان شرقی در رابطه با ضرورت تقویت مناسبات بین‌المللی سازمان زمین شناسی و انتخاب سازمان تحت مدیریتش به عنوان نماینده تام الاختیار مدیریت ارشد استان در بررسی و انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک علمی، ابراز اطمینان کرد، تحقق این مهم و نتایج ناشی از مطالعات علمی بین‌المللی به افزایش کیفیت زندگی شهروندان منجر خواهد شد.

«خطرناک‌ترین گسل ایران» در تبریز

گسل تبریز به دلیل بیشترین ساخت و ساز و تراکم جمعیت بر روی آن خطرناک‌ترین گسل ایران است.

این سامانه از مرند (دامنه شمالی میشو داغی تا بستـان‌آباد با راستای شمال باختری - جنوب خاوری) به طول حدود 200 کیلومتر امتداد دارد.

گسل تبریز از شمال این شهر عبور کرده و شهرک‌هاى مختلفى را در معرض خطر قرار داده است، همچنین بخش اعظمى از حدود هزار حاشیه‌نشین شهرستان تبریز در قسمتى از کمربند شمالى شهر اسکان یافته‌اند که ساختمان‌هاى آنها به هیچ وجه در مقابل کوچکترین تکان‌ها نیز مقاوم نیست.

طول این گسل از قم تا آناتولی ترکیه و سن آن به دوران دوم زمین شناسی مربوط بوده و علت اصلی وقوع زمین لرزه‌های تبریز در گذشته، حرکت و جنبش این گسل بوده است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی شمال غرب کشور گفت: گسل تبریز به علت بیشترین ساخت و ساز و تراکم جمعیت روی آن، خطرناک‌ترین گسل ایران است.

موسی نیرومند گفت: این گسل حتی از گسل شمال تهران و گسل‌های البرز و زاگرس و سایر گسل های ایران خطرناک‌تر بوده و در صورت رخ دادن زلزله در تبریز، شهر با تکان مواجه می‌شود ولی شمال و شرق این کلانشهر که روی گسل واقع شده است، دچار زمین لغزش شده و گسیختگی به وجود می‌آید.

تبریز یکی از شهرهای تاریخی ایران است که در سدهٔ هشتم پیش از میلاد بنیان نهاده شده ‌است. این شهر از اواخر سدهٔ چهارم هجری به بعد، همواره به‌عنوان مرکز منطقهٔ آذربایجان شناخته می‌شده‌ است. شهر تبریز در طول تاریخ بارها بر اثر زمین‌لرزه‌های مهلک و ویرانگر نابود شده و از نو ساخته شده ‌است.

آنچه تبریز را در مقوله زلزله از دیگر شهرها متمایز می‌کند و خرابی‌ها و ویرانی‌‌‌های زیادی را در صورت وقوع زلزله احتمالی بر جای می‌گذارد، وجود گسل طولی است که از غرب تا شرق استان کشیده شده و متاسفانه انبوه‌سازان و بسازبفروش‌ها بدون توجه به این گسل و حوادث ناشی از فعال شدن آن اقدام به ادامه ساخت و ساز می‌کنند که متاسفانه در سال‌های اخیر ساخت و ساز در دره‌ها و پستی و بلندی‌هایی که جزو خطرناکترین مناطق تبریز هستند رو به افزایش است.


نوشته شده در   چهارشنبه 30 بهمن 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode