ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 7 آذر 1403
چهارشنبه 7 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 18 اسفند 1388     |     کد : 6760

نقش آمريكا و اسرائيل در گسترش تروريسم عليه ايران

يك هفته‌نامه آمريكايي طي مقاله‌اي به بررسي نقش پشت پرده سازمان‌هاي جاسوسي آمريكا و رژيم هيونيستي در تقويت و حمايت از گروه‌هاي تروريستي ضد ايراني پرداخته است...


يك هفته‌نامه آمريكايي طي مقاله‌اي به بررسي نقش پشت پرده سازمان‌هاي جاسوسي آمريكا و رژيم صهيونيستي در تقويت و حمايت از گروه‌هاي تروريستي ضد ايراني پرداخته است.
به گزارش فارس، "ريچارد واكر " روزنامه‌نگار باسابقه آمريكايي طي مقاله‌اي براي هفته‌نامه "امريكن‌فري‌پرس " به بررسي تلاش‌هاي آمريكا و رژيم صهيونيستي براي گسترش عمليات‌هاي تروريستي عليه ايران پرداخته است.
واكر در ابتداي گزارش خود مي‌نويسد: به گفته مسئولين ايراني، عبدالمالك ريگي، سركرده گروه "جندالله " كه حملات تروريستي زيادي را در داخل ايران انجام داده، توسط سازمان "سيا " آموزش ديده و حمايت مي‌شد.
اين گزارش با اشاره به روند دستگيري ريگي توسط مامورين امنيتي ايران، مي‌نويسد: ريگي در بازجويي‌ها اعتراف كرد كه قصد داشته تا به يكي از پايگاه‌هاي آمريكا در نزديكي شهر "بيشكك " قرقيزستان سفر كند تا با يكي از مقامات بلند پايه سازمان سيا ديدار نمايد. اين در حالي است كه وي 24 ساعت پيش از دستگيري نيز با مامورين سيا در پاكستان ديدار و گفتگو كرده بود.
بنابر اين گزارش، مقامات واشنگتن به ريگي گفته‌ بودند كه ايران از القاعده، تهديد مهم‌تري محسوب مي‌شود اما از آنجا كه هيچ‌گونه سياست حمله به ايران وجود ندارد، تنها گزينه آمريكا براي مقابله با ايران، استفاده از گروه‌هايي نظير جندالله به منظور بي‌ثبات‌سازي اين كشور است.
امريكن‌فري‌پرس مي‌افزايد: جندالله سال‌ها بود كه از داخل پاكستان عليه ايران عمليات‌ انجام مي‌داد، و تعدادي از غيرنظاميان و نظاميان ايراني را به قتل رسانده بود. بطوريكه در يكي از اين عمليات‌ها،‌ انفجار بمب كارگذاشته شده توسط گروهك ريگي موجب كشته شدن 35 غيرنظامي كشته شدند.
واكر با اشاره به فعاليت‌هاي ريگي در پاكستان مي‌نويسد: پاكستان كه از جنگ آمريكا در افغانستان حمايت كرده، هيچ‌گاه جندالله را تاييد نكرد تا با حمايت از گروه‌هاي ضد ايراني رو در روي همسايه خود قرار نگيرد.
اين گزارش ادامه مي‌دهد: پاكستان در سال 2008 با تحويل دادن "عبدالحميد ريگي "، برادر سركرده جندالله و تعدادي ديگر از اعضاي اين گروه، به ايران كوشيد تا مخالفت خود با جندالله را نشان دهد.
اما دستگيري اخير عبدالمالك ريگي، در حالي سوالات مهمي را در مورد حمايت سيا از گروه‌هاي خشونت‌گرا برانگيخته است كه كاخ سفيد به رهبري اوباما تروريسم را محكوم كرده و ادعا مي‌كند كه در تلاش براي از بين بردن القاعده است.
بنابر اين گزارش، اقدام ايران در دستگيري سركرده گروهك ترريستي جندالله همچنين موجب برجسته شدن اين حقيقت شده است كه آمريكا و رژيم صهيونيستي، مدت‌هاست كه براي بي‌ثبات‌سازي ايران تلاش مي‌كنند.
واكر سپس با اشاره به تلاش رسانه‌هاي غربي براي نفي حمايت دولت‌هايشان از سركرده جندالله مي‌نويسد: بعد از دستگيري ريگي رسانه‌هاي غالب بطور وسيعي ارتباط با جندالله را نفي كردند. و تنها يك گزارش از شبكه تلويزيوني "اي‌بي‌سي " پخش شد كه از حمايت ايالات متحده از جندالله خبر مي‌داد.
در گزارش اي‌بي‌سي از قول منابع امنيتي پاكستان گفته شد كه جندالله از سال 2005 بطور پنهاني از سوي مقامات آمريكايي براي انجام "حملات چريكي مهلك " در داخل ايران تشويق مي‌شده است.
بر اين اساس، حمايت مالي از جندالله نيز توسط تبعيديان ايراني با رابط‌هاي اروپايي از طريق برخي كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس انجام مي‌شده است.
اين شبكه آمريكايي از قول منابع خود افزود: ديك‌چني سال 2007 در مورد جندالله با ژنرال پرويز مشرف، رئيس‌جمهور پيشين پاكستان گفتگو كرده بود.
حمايت‌هاي آمريكا از ريگي در حالي صورت مي‌گرفت كه وي پيش از آن در كنار طالبان عليه آمريكا در افغانستان مي‌جنگيد.
امريكن‌فري‌پرس ادامه مي‌دهد: ارتش پاكستان به خاطر سوابق جندالله از حمايت آمريكا از اين گروه ابراز نگراني مي‌كرد. تا جايي كه تعدادي از ژنرال‌هاي ارتش پاكستان سال گذشته به همتايان آمريكايي خود توصيه كرده بودند كه روابط خود با جندالله را قطع كرده و اسرائيل را نيز وادار به قطع رابطه با اين گروه نمايند.
واكر در ادامه گزارش خود مي‌نويسد: دولت ايران فاش كرده است كه مقامات سيا طي ديدار با ريگي به وي قول دادند تا نيروهايش را آموزش داده و تسليحات و تجهيزات مخابراتي مورد نيازشان را تامين كنند. ريگي همچنين تاكيد كرده است كه قرار بوده تا با يك شخصيت بلندپايه سازمان سيا در پايگاه "ماناس " قرقيزستان ديدار كند.
بنابر اين گزارش، اگرچه سيا ارتباطش با گروه ريگي را بي‌اساس خوانده است، اما شواهد صريحي وجود دارند كه سيا و موساد با جندالله همكاري داشته‌اند.
واكر سپس با اشاره به حمايت آمريكا و رژيم صهيونيستي از شبه‌نظاميان كرد مي‌نويسد: سيا و به خصوص موساد، پيش از اين اقدام به حمايت و آموزش شبه‌نظاميان كرد به منظور انجام حملات عليه ايران از طريق مرزهاي شمالي عراق نموده‌اند. بطوريكه حمايت اسرائيل از شورشيان كرد موجب شد تا دولت عراق به سران كرد اين كشور در مورد عواقب استفاده شورشيان از خاك عراق براي حمله به ايران هشدار دهند.
اين نويسنده آمريكايي در ادامه تشريح روابط آمريكا و رژيم صهيونيستي با سازمان‌هاي تروريستي ضد ايراني مي‌نويسد: موساد و سازمان سيا روابط قوي و شناخته شده‌اي نيز با سازمان مجاهدين خلق دارند كه يك گروه شبه‌نظامي ضد ايران است. اين در حالي است كه مجاهدين خلق از سوي اتحاديه اروپا و وزارت خارجه آمريكا به عنوان يك گروه تروريستي شناخته شده است.
واكر مي‌افزايد: اينكه آمريكا يا اسرائيل از گروه‌هاي مثل جندالله به عنوان ابزاري براي انجام جنگ‌هاي نيابتي استفاده مي‌كنند، چيز جديدي نيست. زيرا اسرائيلي‌ها طي سال‌هاي اخير نشان‌ داده‌‌اند كه در بكارگيري گروه‌هاي تروريستي حاضر در خاورميانه مهارت زيادي دارند. حال چه اين گروه‌ها در عراق باشند، چه در ايران و افغانستان؛
ايالات متحده نيز سابقه طولاني در حمايت مالي از گروه‌هاي تروريستي حاضر در آمريكاي لاتين، كوبا و ديگر نقاط جهان دارد.
گزارش امريكن‌فري‌پرس در ادامه مي‌نويسد: اين "حماقت بيش از حد " اوباما است كه فكر كند با استفاده از گروه‌هاي تروريستي وابسته به آمريكا و اسرائيل مي‌تواند موجب فروپاشي ايران شود.
در حقيقت آمريكا مدت‌هاست كه اجازه داده تا لابي‌هاي قدرتمند رژيم صهيونيستي در كنگره و رسانه‌هاي غالب، آن را هدايت كنند. بطوريكه تهديد مداوم رژيم صهيونيستي به انجام حمله عليه ايران موجب شده تا واشنگتن انتخاب‌هاي عجولانه و يا حتي خطرناكي را طي چند دهه اخير در منطقه خاورميانه برگزيند.
اين در حالي است كه چين و روسيه نيز از كاخ سفيد خواسته‌اند تا به لفاظي‌هايش عليه ايران پايان داده و افسار اسرائيل را نيز بكشد تا از هرگونه اقدام ماجراجويانه عليه ايران پرهيز كند.
اين دو كشور همچنين تاكيد كرده‌اند كه به جاي اعمال تحريم‌هاي اقتصادي عليه ايران مي‌بايد از راه‌حل‌هاي ديپلماتيك براي حل مسايل با ايران استفاده كرد.
در همين حال، واكر تاكيد مي‌كند كه پكن و مسكو به واشنگتن در مورد هرگونه حمله رژيم صهيونيستي به ايران هشدار داده و تاكيد كرده‌اند كه چنين اقدامي موجب بي‌ثبات شدن كل منطقه و حتي ديگر مناطق خواهد شد.



نوشته شده در   سه شنبه 18 اسفند 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode