محققان ايراني موفق به ساخت توليد آجر فوق سبك از كاغذهاي باطله شدند.
به گزارش ایسنا، محققان شيمي يكي از واحدهاي فنآور رشد پارك علم و فنآوري آذربايجان شرقي موفق به توليد آجر فوق سبك سلولزي از الياف كاغذهاي بازيافتي شدند.
مهندس محمد علي ــ مجري طرح ــ با اعلام اين مطلب گفت: در توليد آجر فوق سبك از الياف كاغذهاي بازيافتي سلولوزي كه نوعي پليمر طبيعي است، استفاده كرديم به طوري كه پس از مخلوط كردن اين دو مواد و قالبگيري، اين آجرها ميتوانند بدون استفاده از هيچگونه مصالح و ملاتي مورد استفاده قرار گيرند.
وي در خصوص چگونگي توليد اين نوع آجرها خاطر نشان كرد: كاغذهايي كه از زبالههاي خشك سلولوزي هستند و يا كاغذهاي روزنامه، كارتنها و ... را وارد خط بازيافت ميكنيم و پس از بازيافت كه به خمير كاغذ تبديل شدند آن را با موادي مانند پليمرها، رزينها و مواد ديگنين دار مخلوط ميكنيم، سپس آن را در قالبهاي انقباضي قرار ميدهيم. در اين مرحله به دليل وجود رطوبت در خمير كاغذ اين قالبها را در جريان حرارت هوا و يا خشك كنندهها قرار ميدهيم تا به صورت بلوكهاي طراحي شده و به يك آجر تبديل شوند.
علي در رابطه با چگونگي به كارگيري اين آجرها افزود: از آنجايي كه اين آجرها نياز به هيچ گونه ملات و يا مصالحي ندارند، آن را به صورت پازل به يكديگر وصل ميكنيم و سپس ميله هايي را از داخل آنها عبور ميدهيم و آن را به سازه اصلي ساختمان وصل ميكنيم.
وي با اشاره به اين كه اين آجرها ميتوانند در ديوارهاي غير باربر، تيغه ها و بخشهاي درون ساختمان مانند يونوليتها مورد استفاده قرار بگيرند در خصوص ويژگي اين محصول اضافه كرد: اين آجرها جزو تركيبات فوق سبك هستند و وزن چگالي آن ها نيم گرم در سانتيمتر مكعب و همچنين 500 كيلوگرم در متر مكعب است كه اين ميزان در مقابل سازه هاي سبك سيماني و مشابه آن بين 900 تا 1700 كيلو گرم در متر مكعب است و از آنجايي كه در سبك سازي ساختمان و سازه هاي ساختماني هر قدر مصالح سبكتر باشد، بهتر و كم خطرتر است اين امر جزو مهمترين ويژگيهاي اين محصول است.
علي در خصوص ديگر ويژگيهاي آجر ابداعي تصريح كرد: در صورت به كارگيري اين آجرها در ساختمان و ديوارها ديگر نيازي به رنگ آميزي اين ديوار نيست، چرا كه ما ميتوانيم اين آجرها را در طول مرحله توليد به هر رنگي كه بخواهيم توليد كنيم و همچنين آتش گير نبودن اين آجرها ويژگي ديگر اين سازه در مقابل يونوليتهايي است كه مقاومت كمي در برابر آتش دارند ، اما آجرهاي فوق سبك تا حدود 500 درجه سانتيگراد ميتوانند در مقابل آتش مقاومت كنند.
وي در پایان گفت: پس از توليد اين آجر در سطح آزمايشگاهي و پايلوت نمونه آن را در اختيار گروه عمران دانشگاههاي تبريز قرار داديم كه خوشبختانه نتايج آزمايشهاي انجام شده مثبت اعلام شده و تنها منتظر تاييد سازمان پژوهشهاي علمي صنعتي و مركز تحقيقات ساختمان وزارت مسكن هستيم و اميدواريم بتوانيم با حمايتهاي مالي بخش دولتي آن را وارد مرحله توليد انبوه كنيم.