ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 19 بهمن 1388     |     کد : 6466

دوشنبه 19 بهمن 23 صفر 8 فوريه

تولد « ابن شعار» اديب و مورخ در سال593هجري قمري ...

تولد « ابن شعار» اديب و مورخ در سال593هجري قمري
« ابن شعار» اديب و مورخ قرن هفتم هجري قمري در سال593هجري قمري ديده به جهان گشود. ازسالهاي نخستين زندگي ابن اشعاراطلاعي دردست نيست اما مسلّم است كه درسال628هجري قمري دراَربِل منصبي ديواني داشته است. به گفته ابن فوطي وي مدت 50 سال درسفرو حضربه گردآوري گزيده اشعارشاعران عصرخود و شرح حال آنان ازجمله آثاراين اديب مسلمان« تُحفَةُ الوزَرا و ذيلي برمُعجَمُ الشُّعراء مرزباني» را مي توان نام برد. ابن شعاربركتاب معجم الشّعراء مرزباني ذيلي درباره شرح حال شاعران تا سال600هجري قمري نوشته است. ديگراثراو« عُقودُ الجُمان» درشرح حال شاعران ايراني و گزيده اشعارآنان تا قرن7هجري قمري است.

تشکیل كميته مهاجرت توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال1334هجري قمري
در سال1334هجري قمري درپي حركت قواي روس به طرف تهران عده اي ازنمايندگان مجلس شوراي ملي و رجال سياسي به قم و سپس اصفهان رفتند و كميته مهاجرت را تشكيل دادند. اين كميته ازنمايندگان استقلال طلب مجلس شوراي ملي همچون آيت الله مدس، علي اكبردهخدا و صوراسرافيل تشكيل شده بود. اين عده چون مخالف همكاري با روسها و انگليسي ها بودند و انديشه آزادي و استقلال كشوررا درسرداشتند. اقدام به ترك مجلس و مهاجرت كردند. همين امرسبب شد كه مجلس اكثريت خود را ازدست دهد و تعطيل شود. درمقابل دولت وقت درتلگرافي ازنمايندگان مجلس خواست كه به تهران بازگردند. سخنگوي كميته مهاجرت درپاسخ به دولت تأكيد كرد «مادام كه قشون روس خاك ايران را ترك نكند نمي توان درتهران انجام وظيفه كرد و بازگشت بيهوده است». كميته مهاجرت پس ازعزيمت به كرمانشاه دولتي موقت به رياست نظام السّلطنه ماني تشكيل داد ولي بعد ازمدتي برخي ازاعضاي آن بتدريج ازايران به خارج ازكشورمهاجرت كردند.

شهادت غلامحسین افشردی جانشین فرمانده نیروهای زمینی سپاه در سال1361هجري شمسي
غلامحسين افشردي جانشين فرمانده نيروهاي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در سال1361 هجري شمسي درعمليات والفجرمقدماتي شربت شهادت نوشيد. شهيد افشردي به سبب شجاعت و لياقت و مديريت مؤثرو قاطعيتش درجنگ تحميلي و درعمليات مختلف ازجمله امام مهدي(عج)و فتح ارتفاعات الله اكبرنقش مهم ايفا كرد. او سرانجام بواسطه لياقت و كارداني‎اش به جانشيني فرماندهي نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي منصوب شد.

روز نيروی هوايی
بهمن 57 تجلی وفاداري ارتش به آرمان هاي انقلاب و نبرد عليه متجاوزان نيروهاي مسلمان، متعهد و انقلابي ارتش در 19 بهمن سال 1357 به رغم آنكه يك سازماندهي ريشه دار آنان را به رژيم وابسته پهلوي، متصل كرده بود، در عمل ثابت كردند كه بخشي از مردم هستند و شجاعانه به جبهه وسيع و ميليوني انقلاب اسلامي پيوستند.
خبر به همين سادگي و كوتاهي بود كه به همراه تصويري از اين رخداد مهم در مطبوعات به چاپ رسيد. در نوزدهم بهمن ماه 1357 صدها تن از دليرمردان نيروي هوايي كه باور به ارزشهاي اسلامي و خواسته هاي به حق مردم داشتند و اين امر در ضميرشان ريشه داشت، در نمايشي حماسي با موج توفنده مردم بپاخاسته ايران هم آوا شدند و با حضور در اقامتگاه امام خميني (ره) كاروانسالار انقلاب اسلامي، ديدار و با ايشان بيعت كردند.
قسمتی از بيانات امام (ره) در جمع گروهی از پرسنل نيروی هوايی:
درود بر شما که قدر نعمت خدا را دانستيد و به دامن قرآن پيوستيد. درود بر شما که ترک کرديد حکومت طاغوت را و به حکومت ا... پيوستيد... بايد اين نهضت را حفظ کنيد تا ان شاء ا... آخر نقطه و نهايت که قيام يک حکومت عدل انسانی اسلامی به جای يک حکومت طاغوتی است.
واقعه بيعت پرسنل نيروی هوايی ازسوي تحليل گران و ناظران جريانات سياسي بين المللي، اقدامي تاريخي و نقطه عطفي در تاريخ مبارزاتي و انقلابي مردم و نيز حيات ارتش ايران تلقي شد.
يكي از فرماندهان نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي مي گويد: واقعه تاريخي و فراموش ناشدني ديدار پرسنل نيروي هوايي با بنيانگذار جمهوري اسلامي در 19 بهمن 1357، سمبل پيوند نيروهاي مسلح با رهبري و مردم مي باشد. البته هر چند پرسنل نيروي هوايي به هنگام ورود حضرت امام خميني (ره) به ايران در 12 بهمن ماه مسئوليت برقراري و كنترل نظم در فرودگاه مهرآباد را برعهده داشتند و بدين نحو همگامي خود را با ملت و رهبري به نمايش گذارده بودند، اما رخداد روز 19 بهمن، معنا و رنگ و بوي ديگري داشت.
تعبير جالب همه نظامي ها و حتي مردم از آن واقعه اين بود كه نيروي هوايي پيشقراول نيروهاي مسلح در وحدت و همدلي با رهبري است و همين تعبير براي نيروي هوايي يك افتخار جاودانه مي باشد.
در پي انتشار اين خبر، تمام سامانه ذهني و فكري رژيم پهلوي و حاميانش برهم مي ريزيد. از سويي ديگر اميد مردم به پيروزي صد چندان مي شود. ضربه اي هولناك بر پيكر فرتوت و در حال متلاشي رژيم وارد مي شود. عمال رژيم كه تا قبل از روز 19 بهمن ماه و قبل از اينكه پرسنل نيروي هوايي با امام خميني (ره) ديدار و بيعت كنند، اميدوار بودند كه خواهند توانست خيزش همه گير و گسترده مردمي را كه از همه لايه هاي اجتماع بودند، مهار كنند و يا به تعبير خود قيام عمومي و مقدس مردم را سركوب و جامعه را آرام كنند، اما به زودي دريافتند كه ذهنيتي غلط است. سران رژيم پهلوي به شدت خشمگين شده بودند و لذا درصدد انتقام و كشتار پرسنل نيروي هوايي برآمدند.
عقربه هاي ساعت آرام آرام به نيمه شب مي رسيد. در سالن غذاخوري مركزآموزش نيروي هوايي، سربازان، همافران و درجه داراني كه دل به انقلاب بسته بودند و با رهبر خود امام خميني (ره) بيعت كرده بودند، با شور و شوق اجتماع كرده و مشغول تماشاي فيلم بازگشت رهبرشان به كشور بودند و از پيروزي نزديك انقلاب سخن مي گفتند. همان روز عكس باشكوه و زيبا و پرخاطره اين نيروهاي انقلابي كه به امام و رهبر بزرگوارشان سلام مي دادند در صفحه اول روزنامه ها چاپ شده بود و ...... ناگاه درب خوابگاه با لگد محكم يك افسر گارد شاهنشاهي باز شد. براي لحظه اي همهمه و هياهويي در مركز آموزش نيروي هوايي طنين انداز شد. آماده باشيد، گاردي ها حمله كردند. به سرعت همه نيروي هوايي با سلاحهاي آماده در برابر نيروهاي گارد جاويدان شاهنشاهي قرار گرفتند. رگبار مسلسها از هر سو باريدن گرفت.
ناگهان غوغاي جنگ آنان مثل بمبي در شهر صدا كرد و نيروهاي مردمي بي اسلحه ولي با خشم انقلابي و مشت هاي گره كرده به سوي پادگان نيروي هوايي در شرق تهران حركت كردند........ وقتي درگيري بين نيروهاي گارد شاهنشاهي با پرسنل نيروي هوايي آغاز شد، مردم با اين خبر كه به داد همافران برسيدبه محل استقرار نيروي هوايي هجوم آوردند و به دفع و عقب راندن نيروهاي گارد مبادرت ورزيدند.
فرداي آن روز روزنامه ها نوشتند:
جنگ خونين لشكر گارد با نيروي هوايي.......
يك فرمانده نظامي مي گويد: هجوم نيروهاي گارد به پادگان نيروي هوايي و دخالت موثر مردم و دفاع از نيروهاي انقلاب نيروي هوايي، نتيجه شيريني در پي داشت و يكبار ديگر ثابت كرد كه مردم، حامي نيروهاي مسلح وفادار به ملت و رهبري هستند و نيروهاي مسلح نيز به صفوف مردم پيوسته اند. اين واقعه موجب شفافيت هرچه بيشتر پيوند ناگسستني و اتصال قواي مسلح به توده هاي مردمي بود و و قايع 19 و 20 بهمن 1357 به دنيا نشان داد كه ارتش ايران با رهبري انقلاب، بيعت كرده و در صف توده هاي ميليوني قرار گرفته است.
با پيروزي انقلا ب اسلامي نيروهاي ارتش ايران از قيد وابستگي و فرمانبري از مستشاران امريكايي رهايي يافته و زندگي و هويت مستقلي را پي نهادند.
ارتش جمهوري اسلامي ايران كه در اساس با تلاش و پايمردي همين نيروها شكل گرفته است، در جريان جنگ تحميلي نيز، رشادت هاي كم نظيري از خود نشان داد. دهه فرخنده فجر و سالگرد انقلاب اسلامي شكوهمند ايران بار ديگر مجالي است كه ياد و خاطره وفاداري نيروهاي متعهد و انقلابي ارتش به ميثاق هاي انقلاب اسلامي و رزم شجاعانه آنان در برابر دشمن متجاوز را گرامي داريم.

تولد شيل شيميدان سوئدي ازبنيانگذاران شيمي در سال1742ميلادي
شيل شيميدان سوئدي و ازبنيانگذاران شيمي در سال1742ميلادي متولد شد. او با وجود تنگدستي خانواده به سبب علاقه بسياربه تحصيل ادامه داد و بويژه به تحقيقات گسترده‎اي درشيمي پرداخت. شيل پس از5سال موفق شد گاز كلررا كشف كند. اين گازازعناصرمهم شيمي بشمارمي‎رود و ازآن درصنعت نساجي براي سفيد كردن منسوجات استفاده مي‎شود.

تولد ژول ورن نويسنده فرانسوي در سال1828ميلادي
ژول ورن نويسنده فرانسوي در سال1828ميلادي بدنيا آمد. او كه همواره دردنياي تخيلاتش بسرمي‎برد با نوشتن داستانهايي كه غالباً جنبه پيشگويي‎هاي علمي داشت به شهرت جهاني دست يافت. هنراو دربه كارگيري عبارتهاي ساده‎ براي بيان مطالب علمي و جغرافيايي نقاط مختلف جهان بسياردرخورتوجه است. ژول ورن با قصه ها و داستانهاي تخيّلي خود مردم را با شگفتي هاي جهان علم آشنا ساخت. گفتني است كه او دردوران تحصيلش درپاريس با الكساندردوما آشنا شد و ازاين نويسنده برجسته فرانسوي درسهاي بسياري آموخت. ازمشهورترين آثارژول ورن «سفربه مركززمين، پنج هفته دربالن و بيست هزارفرسنگ زيردريا» را مي‎توان نام برد.

کودتادی خونین توسط سرهنگ عبدالسلام عارف در عراق در سال1963ميلادي
سرهنگ عبدالسّلام عارف با كودتاي خونين در سال1963ميلادي زمام امور را درعراق بدست گرفت. او باهمكاري سرهنگ عبدالكريم قاسم و كودتا و بمباران هوايي كاخ وزارت دفاع، محل اقامت قاسم وي را به قتل رساند و خود رئيس جمهور عراق شد. عارف طرفدار اتحاد با مصربود و درزمان قاسم به علت مخالفت با وي دستگيرو محكوم به اعدام شد. اما بعدها بخشوده شد و سرانجام درسال1966ميلادي درسانحه هوايي كشته شد و برادرش عبدالرّحمن عارف جانشين اوشد. 










نوشته شده در   دوشنبه 19 بهمن 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode