ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 24 دي 1403
دوشنبه 24 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 3 آذر 1392     |     کد : 63087

چاقی عصبهای چشایی را تغییر می‌دهد/ تفاوت مزه غذا در دهان افراد چاق

محققان به این نتیجه رسیده اند که افراد دارای اضافه وزن مزه غذا را به شکل متفاوتی احساس می کنند و نسبت به طعمهای شیرین حساسیت کمتری دارند.

محققان به این نتیجه رسیده اند که افراد دارای اضافه وزن مزه غذا را به شکل متفاوتی احساس می کنند و نسبت به طعمهای شیرین حساسیت کمتری دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان آمریکایی به این نتیجه رسیده اند که چاقی موجب تغییر مزه غذاهای روی زبان ما می شود.

تحقیقات این محققان روی موشها نشان می دهد که حیواناتی که دارای چاقی بیش از حد هستند کمتر می توانند مزه غذاهای شیرین را احساس کنند.

این تحقیق همچنین می تواند به حل معمای چگونگی تأثیر چاقی بر رابطه ما با غذا کمک کرده و همچنین به پزشکان کمک می کند درمانهای جدیدی را برای چاقی پیدا کنند. موشهای چاق در مقایسه با موشهای لاغر دارای سلولهای چشایی کمتری هستند از این رو پاسخ آنها نسبت به محرک شیرینی ضعیفتر باشد.

دکتر کاترین مدلر از دانشگاه بوفالو اظهار داشت که تحقیقات نشان می دهد چاقی می تواند موجب تغییراتی در مغز و عصبهایی که سیستم چشایی را کنترل می کنند شود، اما تاکنون محققان به سلولهای چشایی روی زبان که با غذا ارتباط برقرار می کنند توجه نکرده بودند.

وی گفت: در این مرحله گیرنده های سلولهای چشایی خود نیز تحت تأثیر چاقی قرار گرفته اند. موشهای چاق دارای سلولهای چشایی کمتری هستند و به خوبی نمی توانند به محرکهای شیرین پاسخ دهند.

این که چگونه ناتوانی در تشخیص مزه شیرینی می تواند موجب اضافه وزن شود مشخص نیست اما تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد چاق همچنین مشتاق خوردن غذاهای شیرین هستند.

دکتر مدلر اظهار داشت که ممکن است این ناتوانی در تشخیص مزه شیرینی خود عاملی برای خوردن بیشتر باشد تا این افراد بتوانند ولع خود را راضی نگاه دارند. اگر چگونگی تأثیرگرفتن این سلولها را درک کنیم و بفهمیم که ما چگونه می توانیم این سلولها را به حالت عادی برگردانیم می توانیم درمان تازه ای ارائه کنیم.

وی یادآور شد: این سلولها روی زبان ما بیشتر از سلولهای سایر بدنمان در دسترس هستند.

نتایج این تحقیق در مجله علمی PLOS ONE منتشر شده است.


نوشته شده در   يکشنبه 3 آذر 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode