محققان و متخصصان تغذيه تاكيد كردند: مصرف تنقلات ناسالم و هله هولهها ميتواند سبب بروز افسردگي شود.
دانشمندان انگليسي و فرانسوي در تحقيق جديدي نشان دادهاند كه هله هوله خوري نه تنها با افزايش اندازه دور كمر، سلامت جسمي را به خطر مياندازد بلكه براي سلامت و بهداشت رواني هم مضر است.
اين دانشمندان اطلاعات مربوط به نوع تغذيه و خلق و خوي 3 هزار و 486 زن و مرد با ميانگين سني 55 سال را كه در ادارهاي در لندن كار ميكردند مورد تجزيه و تحليل قرار دادند.
در بين رژيمهاي غذايي كه اين افراد داشتند دو الگوي تغذيهاي اصلي شناخته شد كه شامل «الگوي غذايي كامل» و «الگوي غذايي فرآوري شده» بودند.
گروه اول شامل مصرف زياد روزانه سبزيها و ميوههاي تازه و ماهي و گروم دوم شامل مصرف مقادير زيادي دسرهاي شيرين، شكلات، غذاهاي سرخ شده، گوشت فراوري شده و غلات سفيد و محصولات لبني پرچرب بودند.
محققان پس از در نظر گرفتن فاكتورهايي چون سن و جنسيت دريافتند كه مصرف زياد خوردنيهاي گروه دوم يعني غذاهاي فرآوري شده منجر به بروز افسردگي ميشود. اما افرادي كه تغذيه سالمتر دارند كمتر دچار حالت افسردگي ميشوند.
محققان دريافتند: رابطه قوي بين رژيم غذايي و علائم افسردگي پس از كنترل بسياري از فاكتورهاي خطرزا وجود دارد.