ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 آذر 1404
يکشنبه 30 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 17 آبان 1392     |     کد : 62311

یکشنبه 19آبان 1392-6حرم 1434 -10نوامبر 2013

شهید محمدجعفر نصراصفهانی، فرزند تقی در روز دهم شهریورماه ۱۳۳۹ش در محله منارجنبان در اصفهان چشم به جهان هستی گشود. پس از اخذ دیپلم ریاضی، در روز پانزدهم بهمن‌ماه ۱۳۵۸ به خدمت سربازی اعزام و در مرکز آموزش توپخانه با شهید صیاد شیرازی آشنایی پیدا کرد.

19آبان - 6 محرم-10 نوامبر

* 19 آبان در دفاع مقدس
* شهادت شهید محمدجعفر نصراصفهانی (1375ش)
اشاره: شهید محمدجعفر نصراصفهانی، فرزند تقی در روز دهم شهریورماه ۱۳۳۹ش در محله منارجنبان در اصفهان چشم به جهان هستی گشود. پس از اخذ دیپلم ریاضی، در روز پانزدهم بهمن‌ماه ۱۳۵۸ به خدمت سربازی اعزام و در مرکز آموزش توپخانه با شهید صیاد شیرازی آشنایی پیدا کرد. با شروع جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ش، در‌‌ همان ماه‌های اول تقاضای اعزام به جبهه نمود و در روزهای اول حضور در منطقه عملیاتی سوسنگرد، مجروح و به بیمارستان منتقل شد. در مهرماه سال ۱۳۶۰ش، با انتصاب سرهنگ صیاد شیرازی به فرماندهی نزاجا، در دفتر وی خدمت خود را ادامه داد. بعد از گذراندن ۱۸ ماه خدمت دوره ضرورت و شش ماه خدمت احتیاط در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۶۰ش، خدمت محمدجعفر به پایان رسید ... و در سال ۱۳۶۱ش وارد دانشکده افسری گردید. در زمان جنگ تحمیلی، با این‌که مرکز توپخانه در اصفهان بود، اما وی رسته پیاده را برگزید و دوره مقدماتی را در لشگر ۲۸ پیاده سنندج - که در دو جبهه درگیر و از پرمخاطره‌ترین یگان‌ها بود - انتخاب کرد و به آن یگان منتقل و به‌عنوان فرمانده گروهان پیاده در خط مقدم جبهه مشغول به خدمت شد. در سال ۱۳۶۷ش در یک عملیات رزمی در منطقه مریوان و پنجوین عراق به‌شدت مجروح و آلودگی شیمیایی نیز پیدا نمود. نصراصفهانی از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۳، در مسئولیت‌های متعددی به خدمت پرداخت و در سال ۱۳۷۵ حال عمومی وی به‌واسطه مجروحیت و آلودگی شیمیایی، بیش از گذشته رو به وخامت گذاشت و بعد از مدتی بستری شدن در بیمارستان و منزل و تحمل درد و رنج فراوان، در روز نوزدهم آبان‌ماه سال ١٣۷۵ هجری شمسی، روح ملکوتی‌اش به لقاءالله و به خیل عظیم شهدا و مجاهدان راه اسلام پیوست.

* 19 آبان در گذر تاریخ

* انعقاد قرارداد تسلیحاتی یک میلیارد دلاری میان عراق و فرانسه در جریان جنگ تحمیلی (1360 ش)

* اعدام دکتر «حسین فاطمی» وزیر امور خارجه دولت دکتر مصدق (1333 ش)
اشاره: دکتر سیدحسین فاطمی در سال 1296 در نائین از توابع استان اصفهان به دنیا آمد. در سال 1315 به همراه برادرش وارد کارهای مطبوعاتی شد و تا سال 1324 در روزنامه باختر فعالیت نمود. وی سپس برای تحصیل در فن روزنامه نگاری عازم اروپا گردید و در بازگشت در سال 1328، روزنامه باختر امروز را تأسیس کرد. دکتر فاطمی پس از مدتی به همراه دکتر محمد مصدق رهبری جبهه ملی را برعهده گرفت و توسط روزنامه خود، افکار و عقاید جبهه ملی را انتشار می‏داد. او پس از نخست وزیری دکتر مصدق، در ابتدا به معاونت سیاسی و پارلمانی دولت و نمایندگی مجلس شورای ملی رسید و سپس در مهر 1331 عهده دار وزارت امور خارجه گردید. از جمله کارهای اساسی او در وزارت امور خارجه، قطع رابطه سیاسی با انگلستان، بستن سفارت انگلیس در تهران و کنسولگری‏های آن دولت استعمارگر در شهرستان‏ها بود. دکتر فاطمی به عنوان وزیر امور خارجه دولت دکتر مصدق و مدیر روزنامه «باختر امروز» و از مخالفان سیاست‏های استعماری انگلستان، پس از کودتای امریکایی 28 مرداد 32 و برکناری دولت دکتر مصدق، تحت تعقیب مأموران رژیم شاه قرار گرفت. وی سرانجام پس از هفت ماه اختفا، در اسفند 1332 دستگیر و در حالی که بر اثر ضربات وارد شده به او، توان تکان خوردن نداشت در دادگاه حاضر شد. دکتر فاطمی در نهایت به اعدام محکوم گردید و این حکم در 19 آبان 1332 ش به مرحله اجرا درآمد.
* به رسمیت شناخته شدن ملت فلسطین و محکومیت صهیونیسم به عنوان شکلی از نژادپرستی در سازمان ملل متحد (1354ش)
اشاره:
با قطعنامه مهمی که سازمان ملل متحد تصویب کرد، مردم فلسطین به عنوان یک ملت باید حقوق، اراضی و اموال خود را به دست آورند و سازمان آزادیبخش فلسطین با حقوق مساوی در هر کنفرانس صلح خاورمیانه شرکت کند. در این قطعنامه، صهیونیسم، یک نوع تبعیض نژادی قلمداد شده است. ایران به قطعنامه فلسطین رأی موافق داد و نماینده اسرائیل، قطعنامه سازمان ملل را پاره پاره کرد. نماینده آمریکا اخطار کرد که کنگره آمریکا از سازمان ملل انتقام خواهد گرفت و مجلس سنای امریکا خواستار تجدید نظر در روابط آمریکا و سازمان ملل شد.

* 6 محرم در کذر تاریخ

* وفات عالم و محدث شهیر
شیعه «سید رضی» گردآوردنده‏ ی نهج‏البلاغه (406 ق)
اشاره: محمد بن حسین، معروف به سیدرضی در سال 359 قمری دیده به جهان گشود. پدرش ابواحمد حسین بن موسی نام دارد که نَسَبَش با چهار واسطه به امام موسی بن جعفر(ع) می‏رسد. سیدرضی از بزرگان شیعه و دارای مقام و منزلت در دولت بنی‏عباس و دولت آل‏بویه بود و برادرش، سید مرتضی، از بزرگان علما و فقهای شیعه در قرن پنجم هجری قمری و صاحب تألیفات فقهی و اصولی است. سیدرضی از همان اوایل کودکی با اشتیاق فراوان به محضر درسِ شیخ مفید حاضر شد و به همراه برادر، مراتب ترقی و کمال را پیمود. وی علاوه بر جدّیت و پشتکار زیاد، از نبوغی ذاتی و خدادادی برخوردار بود که پیشرفت‏های علمی و ادبی او را سرعت می‏بخشید. سیدرضی از بزرگ‏ترین صاحبان فصاحت و بلاغت بود که از درکی صحیح و ذوقی سلیم بهره داشت. او در 9 سالگی چنان مهارتی در شعر از خود نشان داد که باعث شگفتی همگان گردید. وی در 30 سالگی، کل قرآن را در مدت کوتاهی حفظ نمود. سید، همه‏ی خلفای بنی‏عباس را غاصبان خلافت و ولایت و حکومت اسلامی می‏دانست و با اشعار خود، سعی در بیان حقایق و طرح عقاید انقلابی خود داشت. او در کنار فعالیت‏های سیاسی، به تدریس و تالیف همت گماشت و شاگردانی فاضل و آثاری ماندگار از خود به جای گذاشته است. شیخ طوسی، مفید نیشابوری، مهیار دیلمی و ابوالحسن هاشمی و... از شاگردان سیدرضی هستند. معانی القرآن، تَلخیصُ البَیان عن مجازاتِ القرآن از جمله تالیفات اوست. شریف رضی در اقدامی بی‏نظیر، کلمات، خطابه‏ها، نامه‏ها و مواعظ امام علی(ع) را گردآوری کرد و با نام «نهج البلاغه» به جامعه‏ی بشری اهدا نمود. سیدرضی اولین کسی است که مکانی برای تحصیل طلاب علوم دینی تهیه کرد و آن را دارالعلم نامید. سیدرضی از جمله علمای جامع شیعه است که در زمینه‏های مختلف علمی و اسلامی، مجتهد مسلّم و صاحب نظر بود و در شعر و ادبیات عربی، هماورد نداشت. سرانجام، سیدرضی این عالم شهیر اسلامی در محرم سال 406 قمری در 47 سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد. بدن پاک سید را پس از تشییعی با شکوه در منزلش به امانت به خاک سپرده و بعدها به حرم امام حسین(ع) در کربلا منتقل کردند.

* 10 نوامبر در گذر تاریخ

* مرگ «مصطفی کمال آتاتورک» نخستین رئیس‏جمهور لائیک ترکیه (1938م)

* درگذشت «یاسر عرفات»
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین (2004م)


نوشته شده در   جمعه 17 آبان 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode